Bu dosya biçimini yazdırmak mümkün değil!

CHIP Online
13-12-2010, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Şaka değil gerçek: WWF dosya formatı PDF ile aynı özellikleri sunuyor ama öyle bir farkı var ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bu-d ... un-degil_24045.html


World Wildlife Fund (Dünya Vahşi Yaşam Fonu) adlı organizasyon, PDF türünde yeni bir dosya biçimi ortaya çıkardı. WWF adlı bu yeni dosya biçimininde yazıcıdan çıktı almanız mümkün değil. Bunun arkasındaki fikir ise şu: WWF olarak kaydedin, bir ağacı kurtarın.

WWF şu an sadece Mac'lerde okunup kaydedilebiliyor ancak Windows sürümün çıkması da yakın. Sizlerle paylaştığımız videoda ise bir PDF'in ağaçları nasıl yok ettiği anlatılırken, yazdırılamayan dosya biçimi WWF tanıtılıyor.

İşte PDF'in inanılmaz zararları ve yazdırılamayan dosya WWF! Videomuzda...


Tüm konu: Bu dosya biçimini yazdırmak mümkün değil!

İzleyin: PDF'e ilginç rakip!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu fikri faydalı buldunuz mu?

bosluk
13-12-2010, 13:34   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Son derece faydasız ve yersiz buldum. Ağaç katliamı önlenmek isteniyorsa, o zaman önce gazete, dergi ve kitapların basımı durdurulacak; ardından mobilya türevlerini kullanmayacağız, devlet, banka ve kurumlarda kağıt kullanımı kaldırılacak, yazıcı ve tonerlerinin satışı durdurulacak, tüm yiyecek ürünleri geri dönüştürülebilir şeffaf poşetlerde satılacak, vs.. vs..

Kağıt israfına kesinlikle karşıyım. Ancak, buzdağını görmeyip, onun üzerindeki karıncayla uğraşmak bana son derece samimiyetsiz ve gereksiz geliyor...

uGuR.uK
13-12-2010, 19:51   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

fikirden ziyade bu dikkat çekme eylemi, en nihayetinde tutup tüm dünyaya o formatı yaycak ve kabul ettircek bir güçleri veya etkileri yok bunların bilişim sektöründe. ama farklı alanlarda da dikkat çekmek için ordakilerin ilgilerine yönelik şeyler yapmak zorundalar ki bu açıdan fikir olarak güzel gerçekten ;)