Bu ekran kartını anakartım kaldırırmı?
benim bi ara uqrastıqım sorundu bu=)..
asrock 8 aqp cıkıslı ekran kartları destekliyor..ben 512/128 bitlik ekran kartı takmıstım denemek icin we desteklemisti..ama size tawsiyem 300 wtt psu kullanıyorsanız onun yerine qercek deqerde bir 350 wtt kullanmanız...
Cevaplarınız için çok çok teşekkürler fakat psu'nun kac watt olduguna kasayı acmadan bakabılıyormuyuz ve psu watt'ı ekran kartını etkılermı?Bir soru daha ekran kartım sizce iyimi :)
Kasayı açtım 120-230 watt :S.Cok düsük galiba.Bu ekran kartını etkilermi?
Psu almasam beni bir süre idare edermi?Almak zorundaysak alıcaz artık.Bu ekran kartının işlemci ve ram ile alakası olurmu?Yani ekran kartını iyisinde alıoz dıgerleri onun kadar iyimi?Cpu:Pentium 4 2.66 gbhz Ram:1 gb ddr
Tamam kardeş.İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.
arkadaşım 120-230w yerine V yaziyor olmasın ?
bunun haricinde eğer işlemcin celeron yada sempron ise boşuna o ekran kartını alarak pek masraf yapma...
olur mu arkadaşım... yanlış yönlendirmeyelim lütfen. ekran kartının gönderdiği verileri işlemciniz işleyeek kadar hızlı değilse performansınız düşer.Ekran kartınızın hiçbir alakası yok diğer bileşenlerle..
yani eğer işlemci ve ramin düşükse tam performans alamazsın.
en az 1 gb ram (dual channel) ve işlemcinizin de pentium 4 presscot 3,0 (800 mhz) üstü amd bazında ise athlon 3000+ olursa performansın artacaktır, tabi ki daha fazlası daha fazla performans almanı saglayabilir.
ani patlama vb sahnelerde yük ekran kartından çok işlemciye düşüyor.
keshkesh senin dediğin konudan bahsetmek istememiş Adem büyük ihtimalle uyumu(slot) yani takınca çalışır mı çalışmaz mı ondan bahsetmiş senin dediğinde doğru tabiki performans açısından uyumlu parçalar olursa performans alınır aksi boşa masraf olur
kesinlikle bir Psu şart 400-460 w lık gerçek bir Psu alsan çok daha iyi olur hem ekran kartın tam beslenir hemde sistemin ... ilerde ekran kartını değiştirirsen tekrardan bir PSU alman şart olmaz :D ati4xxx serisi için en az 400w lık psu lar gerektiğini biliyorum