Bu harddisk hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

GRC8213
22-08-2009, 23:13   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
762 mesaj

Arkadaşlar 16mb önbellekli e-satalı verbatim 1tb harici disk aldım ve usb kablosu ile 28mb esata ilede 88mb/sn den aşağı düşmedi hız sizce diğerler nasıl.WD nin essentiel book a baktım ancak kabı plastikti bu sac ısınma sorunuda yok fiyatta 217 ye aldım 1 haftada değiştirebilirim vatanbilgisayardan varsa önerileriniz bekliyorum.

Bu harddiskide değerlendirirseniz sevinirim.

ErKaN-23
23-08-2009, 00:02   |  #2  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj

plastik diyorsunuz ama benim WD harici hardiskimi tabi bunun orjinali plastik kaplı bu hdd yi daha sıfır kullanılmamış aliminyum saç kutuya koydum bir süre sonra aşırı bir şekilde ısınmaya başladı dahs onra kendi kutusuna koydum ama plastik kutuda daha az ısınıyor ve daha rahat çalışıyor.

bana sorarsan aliminyum kasa hdd nin ısısını kendine çekiyor ve ısıınmasını engelliyor tabi bir soğutma tertibatı olduğu sürece pc kasalarının içinde bulunan bir fan gibi o yoksa ilk etapta hdd nin ısısını alır daha sonra tekrar hdd yyi ısıtmaya başlar tam tersi etki yapar

GRC8213
23-08-2009, 00:07   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
762 mesaj
Alıntı: gloster  
plastik diyorsunuz ama benim WD harici hardiskimi tabi bunun orjinali plastik kaplı bu hdd yi daha sıfır kullanılmamış aliminyum saç kutuya koydum bir süre sonra aşırı bir şekilde ısınmaya başladı dahs onra kendi kutusuna koydum ama plastik kutuda daha az ısınıyor ve daha rahat çalışıyor.

bana sorarsan aliminyum kasa hdd nin ısısını kendine çekiyor ve ısıınmasını engelliyor tabi bir soğutma tertibatı olduğu sürece pc kasalarının içinde bulunan bir fan gibi o yoksa ilk etapta hdd nin ısısını alır daha sonra tekrar hdd yyi ısıtmaya başlar tam tersi etki
Isıda kesinlikle sorunum yok ancak beni düşündüren 16mb ön bellek ancak bir çok ürün açıklamasında 16/32 yazılmıyor bile belkide fark çok yoktur ancak benim düşündüğüm bu farkın boyutu işte.