Merhaba arkadaşlar bende celeron 2.26 ghz işlemci var ben Bunu Pentium 4 3.2Ghz ile deiştirmeye kalktım fakat celeron işlemciyi söktükten sonra üstünde İntel Celeron D 2.26Ghz yazdığını gördüm
İşin ilginç yanı şu anakartım 478 pin ve çift çekirdekli işlemcileri desteklemiyor ve Bu celeron Pentiumdan daha iyi performans veriyor.Şimdi ben bu işlemcinin Tek mi Çift mi olduğunu nasıl anlayabilirim ?
Bu işlemci Çift çekirdekmi Tek mi ?
Anakartının P4 işlemcileri desteklediğini biliyor musun? Desteklemese açmazdı aslında..
Anakartın marka ve modelini biliyorsan Bios update yap, belki ondan görmüyordur.
İkisi de tek çekirdek ama P4'de Hyper-Threading Teknolojisi olduğundan daha iyi performans vermesi lazım Celerondan
Tekno_Loji sen benim dediğimi yanlış anladın ben celeron işlemcimi yani eski işlemcim hakkında sordum bu soruyu yani D olup olmadığını sordum
İşlemcinin üstünde İntel Celeron D 2.26.ghz diyor
Pentium 4 3.2ghz den daha iyi performans veriyor
AMA pc de Celeron D yazmıyor
Intel® Celeron® D Processor 331
(256K Cache, 2.66 GHz, 533 MHz FSB)
Intel® Pentium® 4 Processor supporting HT Technology 3.20 GHz, 512K Cache, 800 MHz FSB
# of Core :
ikiside tek çekirdek ama pentium 4'ün hem FSB'si hemde işlemci frekansı daha yüksek. O yüzden P4 daha iyi performans vermesi lazım. Anakartın tam olarak görmüyor sanırım, sitesinden işlemci ile ilgili Bios update'i varsa dene. Belki güç kaynağın yetersiz geldiği için tam verim alamıyor olabilirsin. P4, 82Watt tüketiyormuş Celeron, 65 Watt...
# of Cores:
[URL=http://img843.imageshack.us/i/cpufb.jpg/][/URL]
Windows görev yöneticinden performansı seç ve bak.
Şekilde görüldüğü üzere işlemcinin çekirdek sayıları görülecektir. Normalde P4 ler tek çekirdeklidir. Ama iki iş parçası içerenler de vardır. Bu iş parçaları da prensipte birer CPU dur.
arkadaşım şimdi sana şöyle bir bilgi vereyim intel işlemcilerde dual kelimesi geçiyorsa çift çekirdektir bu teknolajisinin adıdır.Quard yazıyor ise dört çekirdeklidir senin söylediğine göre seninki tek çekirdek fakat cpu yu değiştirdiğinden dolayı performans yükselmiş olabilir.
celeron d tek çekirdek bi halta da yaramıyor. ht bile değil. hiç kimse neden anakartının p4 3.2 yi açmadığını yazmamış. nedeni şu senin işlemcin 533fsb p4 3.2 ise 800fsb anakartın desteklemiyor kardeş. eğer o işlemciye para verip de aldıysan geri iade et. bi işine yaramayacak o sistemi elden çıkartmaya bak. fsb si yüksek işlemcileri desteklemesi için bios update yapmak mantıklı ama işe yaramama olasılığı çok yüksek.
not:bilmeyenler için yazayım. ht sanal çekirdektir. performans farkı olur ama %5-10 arası.
478pin'in çift çekirdek desteği yoktur.
Hayret..
Benim diğer kasadaki işlemci P4 ve çift iş parçacığı var..
Vay yamyam işlemciler.
Demekki beni yıllarca kandırmışlar..:D