Bu kadar patatesin uçakta işi ne?

CHIP Online
25-12-2012, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Boeing, internet ve bir uçak dolusu patates... Bir araya gelmez denilen üçlü, aynı haberde birleşti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bu- ... a-isi-ne_37684.html

Resimlerle: Kablosuz ağ kurulumunda yapılan 9 hata

Ev ve iş yerlerinde sıklıkla kullanılan kablosuz ağ teknolojisi artık uçaklara da taşınmış durumda. Ancak söz konusu teknolojinin tam anlamıyla test edilmesi için birçok ayrıntılı işleme tabi tutulması gerekiyor. Ünlü havayolu şirketi Boeing'in bu uğurda kullandığı yöntem ise oldukça ilgi çekici.


Boeing, kablosuz ağ sinyallerinin uçak içindeki dağılışını ve diğer sinyallerle olan etkileşimini ölçebilmek için yaklaşık 10 ton patates kullandı. Şirketin bu yönteme başvurmasının sebebi ise oldukça mantıklı görünüyor. Boeing, sebzelerin sinyallere olan duyarlılığını insaninkilerden pek farklı olmadığını saptamış. Üstelik bir test için insanları saatlerce alıkoymaktansa, bunu patateslerle yaparak zamandan da tasarruf etmiş.


Şirketin deney ve değerlendirme başkanı Dennis O'Donoghue, her şeyi yolcuların güvenliğini düşünerek tasarladıklarını belirtti: "Boeing yolcularının daha rahat ve güvenli bir şekilde seyehat edebilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Daha iyi bir uçuş deneyimi için başvurduğumuz bu son yenilikçi yöntem de bunun bir göstergesi."

Tüm Konu: Bu kadar patatesin uçakta işi ne?

Resimlerle: Kablosuz ağ kurulumunda yapılan 9 hata

Kaynak: www.chip.com.tr