Merhaba
Yeni bir sistem topluyorum.
işlemci : AMD Athlon 64 3200 mhz 939pin
Anakart : MSI Neo2 platinum
Bellek : Kingston 2x512 MB DDR
Harddisk: WG 250 GB SATA
Ek.kartı: MSI 128 MB DDR
Monitör : Samsung 172x
Ayrıca : LG DVDrw ,Aopen DVD combo ve Compro TV kartı koyacağım.
(oyun oynamadığım için ekran kartını düşük tuttuğumu söylemeliyim.)
Bu sistemin mekan probleminden dolayı fazla yer kaplamasını istemiyorum.
Bunun içinde yatık kasayı (hem de estetik açıdan) uygun gördüm.
Aşağıdaki kasayı beğendim.
Bu kasa 300 wattlık o konuda bir sorun olmadığını biliyorum.Zaten oyun da oynamayacağım için sanıyorum kasanın hem fazla güçlü hem de fazla havadar olması gerekmiyor.
Ancak genede bilemiyorum.Bu kasa sistemim için yeterli olurmu?Lütfen anlayan arkadaşlar beni aydınlatsınlar.
Bu kasa yeterli olurmu?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Stokta yok denmesi sizi yanıltmasın.Bu kasa weblebi'de ve Bascuda'da var.Oluyorsa hemen sipariş vereceğim.Yanıt bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Evet ideal bir kasa olabilir ama power ı yinede geleceğe dönük düşünürsen 350 veya 400 watt almakta yarar var. Soğutmaya gelince zaten kasanın yan kapaklarında fan lar onlarda gerekli soğutmayı yapar....
Yanıtınız için teşekkürler.
Demekki güç kaynağını yükseltebilirsem sorun olmayacak.
İşlemciyi alabilirsen Venice al.
Ekran kartı 128 mb yazmışsın ama ne? Eğer tam olarak onuda yazarsan daha iyi bir cevap yazabiliriz. Bu yazdıgının bir
anlamı yok.
300W sende pek problem olacagını zannetmiyorum ancak bence 400W lık bir FSP alabilirsin.
Ya da asus marka yeni piyasaya çıakcak PSU alabilirsin. Asus sessizlikde çok iddalı.
İncelemesi: http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=460
Selam jaina,
ekran kartını henüz almadım.Oyun oynamadığım için (görüntünün iyi olması koşuluyla)
en az güç tüketecek bir ekran kartını alabilirim.
Daha önce sistem güç sarfiyatını hesaplayan bir programla 300 wattlık power'ın arzuladığım sisteme rahatlıkla yetebileceğini görmüştüm.(ne yazıkki o programı tekrar
bulamadım,ancak hesapladığım sistem de değişmiş değil).Ayrıca kasanın yapısı gereği ilerde daha fazla donanım ekleyemeyeceğim için 300 W'nin her zaman yeterli olması gerekir.
Beni düşündüren kasa ekranın altında olacağından sessizliğe daha da fazla ihtiyaç duyacak olmam.(Sanıyorum çok gerekirse kasayı yan kullanma imkanım da yok).Bugün Bascuda'ya sipariş vermek istediğim halde bunun için tereddüt ettim.Sessizliğin herkes için değişen
göreceli bir kavram olduğunu bildiğim halde sormak istiyorum.Kasanın küçük olduğu da
düşünülürse sistemden gelecek ses (ortalama biri için) rahatsız edici olurmu?
Bu konuda (yaşım küçük olmadığı halde)deneyimim az.Düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim.
Bu kasa en sessiz kasa seçilmiş. Boyutları daha büyük. Daha büyük olmasının artıları olabilirmi?olamazsa gene diğerini alacağım.Yerden tasarruf için..
kasanın genis olması,icinin ısınmasını geciktirir buda fanlarını islemci ısısına göre ayarlarsan normal kullanımda daha az calısması anlamına gelir.Bunun haricinde ses istemiyorsan normal fanlarının biraz daha para vererek daha sessiz calısan bi modelini tercih edecen.Bunun haricinde ikinci en cok ses herzaman ekran kartından gelir.Bu yüzden oyunda oynamayı cok dusunmedigine gore pasif sogutma yapan ekran kartlarını düsünebilirsin.Arkadasımda bu cesit bi ekran kartı var (55-75$arası olması gerek) ve underground,doom'u da ayarları kısarak rahat bi sekilde oynayabiliyor ama pek bi zevki olmuyor.Ama yinede cok oyun oynayan biri olmadıgına göre doom gibi makinayı adeta sömüren bi oyun almadıgın sürece diger oyunları gayet güzel bi sekilde de oynayabilirsin.
Bu arada yerden tasarruf etmek ve oyun oynamadıgını da göz önünde alırsak su minipc'leri (shuttle) de bi bakmanı tavsiye ederim.Ama fiyat olarak alcagın bilgisayardan asagı kalmayacaklarınıda bastan söyliyim.Ses olayı oyle rahatsız edecek seviyede degildir.Yinede kisiden kisiye degisir.Ama standart olarak tavsiye edilen donanımları,multimedya ve ofis uygulamaları icin yeterli seviyededir.
Teşekkürler lazrail efsanesi,
minipc'ler güzel ancak bünyesinde istediğim donanımı içermiyor.Bugün ilk yazdığım kasayı weblebi'ye sipariş verdim.190 YTL. bu paraya power supply dahil değil.Dijitaltrend'de power dahil bu fiyata satılıyordu.Ancak belki böylesi daha iyi çünkü istediğim büyüklükte bir power(350 W gibi) koyabilirim.
Dün weblebi'ye sipariş verdiğim kasa bugün elime ulaştı(burası Bursa).weblebi'yi kutlamak gerekiyor.Sadece 24 saatte şehir dışı bir teslimata hiç tanık olmamıştım.
Bir de bu bilgisayarı düşün
Ürün Birim Fiyatı
İşlemci INTEL P4 3.0 GHz 800 MHz 2MB KUTULU 775p **64Bit** 1 Adet 267,51 USD
Ekran Kartı PALIT PE6600GT GF6600GT 128MB TV DVI 16X 1 Adet 192,03 USD
Klavye A4 TECH KBS-2148 KLAVYE+OPTIK MOUSE SET SIYAH 1 Adet 16,24 USD
Hoparlör CREATIVE INSPIRE 5200 5+1 HOPARLÖR 1 Adet 97,68 USD
Anakart GIGABYTE 8I925XEG I925XE DDR2 SES+GLAN+SATA 16X 1 Adet 199,80 USD
Sabit Disk 120 SAMSUNG 7200 SERIAL ATA 8MB CACHE IDE 1 Adet 86,03 USD
Kasa AOPEN ES50E-E02 300W SIYAH (AIRDUCK) 1 Adet 46,18 USD
Bellek 512 MB DDR2 533 MHZ PC4300 (KINGSTON) 1 Adet 69,00 USD
Monitör 15 SAMSUNG 510N TFT LCD SIYAH 1 Adet 229,00 USD
Disket Sürücü 1.44 MB DİSKET SÜRÜCÜ 1 Adet 7,00 USD
DVD Yazıcı TOSHIBA SDR5372 48X24X48 CD 16X5X16 DVDRW 1 Adet 66,60 USD
Genel toplam
1.743,20 YTL
1.277,07 USD
1.056,49 EURO
Ya kardeş hangi akla mantık sen bu sistemi yazdın?
Yahu adamın yazdıklarıyla seninkilerinin "fiyatları" arasında baya bir fark var.
İhtiyaçlar farklı.
Kasa küçük sen de intel öneriyorsun.
Lütfen yani.!
jaina,sağol.Söylemem gerekenleri söylemişsin.
Kaldıki benim donanım parçalarım toparlandı gibi ,artık kasaya yerleştirilecek.
Kasa resimde göründüğünden çok daha şık.Ayrıca donanımın yerleştirilmesi korktuğum gibi
zor olmayacak.İçi yeterince ferah ve havadar. Elbette koyulacak parçalar da ona göre
olacak.(Güvendiğim bir ekip yerleştiriyor).
Kasanın her santimi benim için o kadar önemliki içine daha az değerli birşey dahi koymak istemiyorum.Örneğin(çoğunuzun tuhafına gidecek) combo yerine de dvd rw koymaya karar verdim.Yani içinde iki tane DVD rw olacak .Çünkü son fiyatlarla dvdrw ile combo arasında
önemli bir fiyat farkı kalmadığı gibi dvd yazıcılarında becerileri faklı farklı.Birinin yazdığı medyaya diğeri yazamıyor yada birinin yazdığı okunabilirken diğeri okunamıyor.
(Elbette bunun için dvd yazıcıların farklı markalar olması gerekiyor).Tabi en önemlisi de (söylediğim gibi)kasa içi hacmi en verimli şekil de değerlendirme isteğim.(Umarım beni
görmemişlikle suçlamazsınız).
Yok kardeş.
Artık zaten dvd-rw almak en iyisi.
hem cd hem dvd okuyucu ve yazıcı. Artık fiyatlarıda dediğin gibi ucuzlamaya başladı.
DVd okuyucular dahi bu kadar ucuzlamasına rağmen nedense hayla cd okuyucu koyanlar şaşılası aslında!