arkadaşımın bi laptopu var. 1 saatten sonra sıcaklığı 80-90 dereceleri arası oynuyor.
sizce bu sıcaklık normal mi?
bu laptop sıcaklığı normal mi?
Normal değil leptopunuzun soğutması yetersiz
normal değil gibi ,şuan baktım ortalama bir buçuk saattir oyun oynuyorum ,62-65 arası gösteriyor ...
o sıcaklık bende 85 e kdar çıktı ama oda everest le sistem sınamasu yaparken belki biras tozlanmıştır fanı ben götürdüm servise biras hava üfledi tozlanmış dedi içini bile açmadı gene aynı olursa asus un servisine yollarıs dedi... laptopun garantisi varsa servise yollayın bi baksınlar...
Aman dikkatli 0olun 95 derece ne demek .yanmadığı için şanslısın
yanma olmaz, 95 derece civarında sistem kendini kapatır. fanın temizlenip macunun tazelenmesi gerekir...
Benim de Core Duo'lu iki laptobum 80°C'ye ulaşıyor ve bu şekilde saatlerce oyun oynayabiliyorum. Ama daha fazla (85°C'den fazla) sıcaklıklar tehlikeli.
Eğer garantisi bitmemişse siz kullanma kılavuzuna uyduğunuz sürece işlemci yansa da sorumluluk firmaya aittir. Ama işlemci fazla ısındığında sistem reset'lenir, yani kolay kolay yanmaz.
benim toshiba dizüstümdede bu sorun olduydu icini acip bi guzel tozları temızleyın ve gorunkı 50derecelerde oynayacak
her mesaja onerdigim gibi bir notebook alti sogutucu oneriyorum, cok isine yarayacaktir. ayrica benim notebook um (hp compaq presario f550ea) ekran karti sicakligi dinlenme modunda (yüksüz calısırken) 67 derecenin altina hic inmiyo, islemci de ortalama yuksuzken 55 derecede calisiyo. ekran kartinin 90 derecenin ustune ciktigina sahit oldum. zaten o kadar kasmana gerek yok bios sistemini koruyor. ters bi durum oldugunda (elektrik sıcaklık vs) kendi kendine kapanır makinan.