Herkese Merhabalar;
Yaklaşık 3 yıldır Ukraynada tasarımcı olarak çalıştım.Türkiye'ye dönmeden önce ise kendi kişisel web sitemi tekrar tasarladım.Ukraynada'ki internet bağlantı hızım 512kb idi.Site Flash ile tasarlandı.Siteyi ukraynada yayına soktuktan sonra Türk kullanıcılarından genelde sitenin ağırlığı ve yükleme süresi konusunda eleştiriler almaya başladım.Diğer avrupa(ukrayna dahil) veya amerika kullanıcılarından ise hızı konusunda bir eleştiri gelmiyordu.
Türkiye'ye döndüğümde TTnete 1024/256kb başvurdum.Ve açılır açılmaz sitenin denemesini yaptım.Malesef eleştiriyi hak ettirecek kadar ağır çalışıyor.Arkadaşlarımı arayıp sordugumda Ana merkeze çok uzaksındır dediler.Küçükyalıda TürkTelekom'un adsl başvuru binasının yanında bir net kafeye giderek denemelerde bulundum.Sonuçta 1-2 sn.iyileşme fakat hala çok kötü.
Ukraynadaki 512kb'lık adsl bağlantımın site açılışını yüklemesi yaklaşık 9-11 saniye arası değişiyordu.
Türkiyede 1024kb'lık bağlantımın site açılışını yüklemesi yaklaşık 35-54 sn arasında değişiyor.Site içindeki linklerin yükleme süresini yazmıyorum bile.5-6 saniye olması gerekirken yaklaşık 15-20 arası değişiyor.
Buna anlam veremiyorum.Ya kandırılıyorum,yada internetin veri aktarımı ile ilgili az bilgim var.Ama rakamlara baktığımda aklım bir türlü almıyor bu farkı.