Ya benim pc:
Asus p5b anakart
Core 2 Quad Q6600
2gb 667mhz ram biri kingston biri corsair
300gb seagate harddisk
xpertvision 8600gt super 512mb 256bit ekran kartı
Windows vista ultimate 64bit tr
Benim pc nin rami 1gbydi ve ram hep %80-90lardaydı bu yüzden bir adet daha ram aldım ama yine kasıyor bu sefer hdd ışığı (kasanın üstünde olan) yanıyor.(kastığı zamanlar)
yani kasmak derken programlar yavaş açılıyor.
Sizce bu sorun nedendir?? acaba hdd mi yetmiyo diycem ama dolu değil veya hızımı yavaş diycem ama herhalde 7.000rpm yani herkezinki gibi.......
Bu nedendir acaba??
Normalde bu sistemin kasmamsı gerikiyor hard diskinde bir sorun olabilir belki yetişemiyordur işlemlere yada ramlerinde bir sorun olabilir sunada ram kullanım oaranı % kacı gösteriyor.
%50 ve şuanda cyberlink power dvd de müzik dinliyom mozilla açık flashgetle dosya indiriyom msn açık ve bi kaçtane daha program açık
Bu durumda ramla alakası yok gibi görünüyor.
Geriye HDD kalıyor kastıgı zaman HDD ısıgı yani kırmızı olan sürekli olarak yanıyorsa büyük bir ihtimal sorun onda işlemlere yetişemiyor olabilir. dedigim gibi.
harddiskin çok ısınıyor olabilir.hdd life gibi programlar ile hdd nin ısısını bir ölç.. biostanda işlemcinin sıcaklığına falan bak
pc ye virüs falan girmiş olabilir.kaspersky + ad aware ile bi bak bakalım.
arkaplanda çok fazla program çalışıyor olabilir.saatin yanında arkaplanda çalışan programları görebilirsin.oradan gereksiz olanları kaldır.ctrl + alt + del ile çalışan uygulamalarada bir göz at.
yoksa sistem süper,kasmaması lazım.
Virüs ve HDD ihtimalinden baska birşey yok gibi sistem çünkü çok güzel 2 3 tane programla kolay kolay kasması lazım ram yeteri kadar %50 gösteriyormus işlemci desen oda süper:S
hddnin sıcaklığı böyle
birde ben ekran kartına oc yapmak istiyorum ama daha önce hiç yapmadım bu oc kolay bir işmidir birede şöyle güzel bir soğutucu ne kadardır ekran kartı için
bu arada sizin swordmaster_65 ve sizin blackhawkmilan31 msn niz varmı varsa verebilirmisiniz verebilirseniz burda yayınlamak yasakmı??? çok düşük bir cümle oldu ama
Bu arada mavibilgisayarın sitesinden hdd soğutuculara baktım böyle bir soğutucu alsam pc rahatlarmı
Senin sorun büyük bir ihtimal HDD den kaynaklanıyor 46 dercelik bir ısısı var ömrüde azalmıs zaten.
ekran kartı overlockuna gelince sogutucuna güveniyorsan kolay bir iştir.
bunlar kaliteli sogutucular tabi piyasada cok daha ucuzlarını bulabilirsin. ekran kartın GE Force oldugu için sana overlock programı olarak riva tuner'i öneririm işini görecektir.
Linkte bir sorun var gibi ama sana tavsiyem HDD ni sogutmak istiyorsan. HDD fanı degilde kasanın önüne 12cm lik bir fan takarsan hem bu HDD yi sogutur hemde kasa içinde bir ahava akımı yaratır. bir taşla iki kuş gibi
zaten kasanın arkasında kasa soğutmak için bir fan var ve kasa soğuk. ama önünde3 ve yanında yok ( zaten yanına takamam çünkü cpu fanının sıcaklığını dışarı atan büyük bir boru gibi birşey var. Birde birşey sormak istiyorum benim kasa gerçek 350watt sizce böyle bir pc için bu kadarı yeterlimidir. Eğer yeterli değilse ekstra bir psu alcamda. Alırsam bu psu kaç watt ve hangi marka olmalı.
Vallaaaaaa çoooookkk teşekkürler size hakkımı nasıl öderim bilemiyorum...........
mesela şöyle ödiyebilirim. bize gelirsiniz crysis oynarız:D :) :) (kola ve cips ler de benden olur.) tabi sizin gibi bu kadar pc hakkında bilgi sahipi insanlarda benim gibi crysisi yüksek grafiklerde oynamaz. Siz en yüksek grafiklerde yüksek fpslere laiksiniz. Gerçi kendimide bu kadar ezmek istemiyorum su ve ses ayarları çok yüksek diğerleri yüksek ve AA yani anti alisingde 2x de oynuyorum.
İleride overlock yapmam diyorsan yada ekstradan birşeyler almazsan bu PSU yeterli ama alacak olursan en az 500w lık PSU tavsiye ederim bilinmiş ve kaliteli markalrdan.
Kasanın önünede bir tane fan takarsan senin için daha iyi olur. cünkü kasa içerisinde bir akım yaratmıs olursun soguk hava girer içeriyi sogutur ve dısarı cıkar. ve senin hard dsikin ısısınıda düşürür bu fan;)
kardeş kusura bakma ama sen vista gibi bi işletim sisteminde aynı anda 78 işlem yapıyosan diyecek pek bişey yok.işe yaramayanları kapatmalısın öncelikle.vistayı hiç bilmiyorum ama xp de çalıştıra msconfig yazıp başlangıçta açılan gereksiz programları kapatabiliyorsun.belki vistada da öyledir ama komutlar değişmiştir büyük ihtimalle...
Psu biraz düşük gibi.. 400 - 450 W olsa iyi olur.. quad core diyosun yaniii :)) psu da ona göre olacak..
blackhawkmilan31kardeş kusura bakma ama sen vista gibi bi işletim sisteminde aynı anda 78 işlem yapıyosan diyecek pek bişey yok.işe yaramayanları kapatmalısın öncelikle.vistayı hiç bilmiyorum ama xp de çalıştıra msconfig yazıp başlangıçta açılan gereksiz programları kapatabiliyorsun.belki vistada da öyledir ama komutlar değişmiştir büyük ihtimalle...bunu yapmak istiyorsan denetim masasından windows defendere gir ordan secenekler de yazılım gezginine tıkla ordan istegin programı kapatıp yada devre dısı bırakabilirsin.
aslında seagate ler fazla ısınır ama 46 derece o kadar ahım şahım bir sıcaklık değil,bu arada 350w pek önermem açıkçası.işlemci zaten temiz 110w yakarken pek ideal gözükmüyor açıkçası.
kardeşlerim bende 250 gb 16 mb seagate düşünüyordum yukarda fazla ısınıyor sözünü işittim acaba gercekten ölemi yani diğer markalaramı yönelsem :S
elrohiremreBenim pc nin rami 1gbydi ve ram hep %80-90lardaydı bu yüzden bir adet daha ram aldım ama yine kasıArkadaşım benim PC'nin RAM'i de 1 gb. Üstelik ekran kartım 256 MB on board(tümleşik) olmasına rağmen bazı özel durumlar haricinde RAM'in %80-90 oranında dolu olduğunu pek görmedim. Senin özellikle "hep" %80-90 demen çok garip. Hele senin ekran kartının harici olduğunu ve RAM'den hiç çalmadığını da hesaba katınca RAM'i bu kadar meşgul etmen pek hayıra işaret değil. Saydığın işlemler içerisinde Flashget haricinde RAM'i çok meşdul edecek bir program yok. Öncelikle Windows görev yöneticisinden RAM'i neyin bukadar meşgul ettiğini bi öğren derim ben. Çünkü sorun buradan kaynaklanıyor olabilir...
İşletim sistemi vista ise 1GB RAMin %80 - 90 dolması için birşey yapmak gerekmiyor. Vista bütün RAMi hammm yapıyor.. Bende de 2GB var ve RAM %40 - 45'lerde sürekli.. Ekran kartı da onboard değil bu arada..
Öncelikle 1GB ramın %89 %90 kullanılması kesinlikle hayrı almet bir olay degil vista boştayken 1GB ram var %55 i gectigini görmedim ben.
yarıca 46 derce bir harddsik için düşük degil ama fan tavsiyelerimize uyarsa o sıcakılıgı bir daga görmez.
mustafa9146 derece ölür ohddler 55'e kadar dayanır.50'den sonra tehlikeli olmaya başlar
Arkadaşlar 10 gün öncesine kadar aynı sorunlar bende de vardı..Benim tavsiyem HD tune bunu bir yükle ve HD'ni bir tarattır. Bir şey bulamazsan Kaspersky İnternet Security'den bir tarattır. (ben yaptım ve 300 adet virüs buldum) Bilgisayarım kasmayı boş ver bazen kilitleniyoredu ve Ram'ler %60 civarlarındaydı HD ısısı 51'e kadar çıkardım HD tune ile yani anlıyacağın azap çektirdim biraz ama format Attıktan sonra tabiiki düzeldi. Sende fotmatı bir dene büyük bir ihtimal virüs yemişsin