Bu Netbooku Kesinlikle Almayın(Asus Eee Pc 1015PX)

ECHELON_
27-12-2011, 02:00   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

Hepsi buradadan bir netbook aldım asus ee pc 2 gb ddr3 ram 570N 1.66 ghz çift çekirdek bir netbook bundan önce aldığım ve 2 yıldır rahatça kullandığım hiç bir sorun çıkarmayan (vatandan) acer one happyde olmayan bir ses var netbookumda yani sol köşe kısmından gelen gurultuyla bir cama sert bişey sürtme sesi arasında gidip gelen ilk açtığımda yüksek olan ama sonra azalan bir ses bu ve yeni bir pc olması nedeniyle beni hayli rahatsız etmekte hepsi buradayı arayıp ağza alınmayacak şeyler söylemek istiyorum ama onca donım tecrübem (amatör tecrübe) vesilesiyle kendimi frenliyorum pcyi geri göndermek istemiyoum çünki en son gönderdiğim elektronik malzeme 1 aya yakın bir sürede bana geri gönderildi. yani benim sizden sorduğum ve istediğim şey aşağıda fotosunuda koyduğum yerden gelen bu cızırtı kıvamında ki sesin kökeni nedir onu öğrenmek istiyorum bu normal mi işlemcinin çift çekirdek olması ile ilgili olabilir mi, yahut hdd mi pcde hiç bir performans kaybı yok 1070 fps deki oyun videolarını youtubdan rahatça izliyorum takılma olmadan.

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 23 Ocak 2012 15:58
dabbe1
27-12-2011, 02:23   |  #2  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

o bölge yakınında sabit disk var ve o sesi o çıkartabilir www.hdtune.com adresinden hdtune indir kur smart bilgisine bak birde error scan yaptır ayrıca disk markasını yaz ne marka olduğunu merak ettim...

ECHELON_
27-12-2011, 02:30   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

indirip dediğini yapıyorum az sonra
buradkilerin hepsi ok. gözüküyor ayrıca gözükmeyen kısımda ok gözüküyor.

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 27 Aralık 2011 02:36
ECHELON_
27-12-2011, 02:39   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 27 Aralık 2011 02:47
ECHELON_
27-12-2011, 10:12   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

tarama yaptım ve bad sectör çıkmadı ama o ses yinede var şimdi geri iade etmeli miyim?

Kapalı Hesap (153334)
27-12-2011, 12:28   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

nefes almadan sesi ve goruntuyu yutuba atarmisin.(video cek yada ses kaydet dedigim gibi nefes almadan cek tik ses cikmasin baskayerden)
cocun birine boyle dedim cocuk nefes almadi ama muzik esliginde sundu mal sinirden kuplere bindim.

mesut53
27-12-2011, 19:44   |  #7  
mesut53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
294 mesaj

asus netbooklarda kullanılan seagate marka harddisklerde o ses var küçük bir yazılım vardı o sesi kesen ama adını hatırlayamadım asus servisini ararsan büyük ihtimal yardımcı olurlar..

ECHELON_
27-12-2011, 20:59   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

mesut bu bilgiye nereden ulaştın ben nette çok aradım taradım benzer bir konu bulamadım şimdi ben pc zorlamak adına gta san andreas kurdum rahat çalışıyor oynuyorum. asus servisi aradım salak bi hatun çıktı durumu anlattım "görmeden bişey yapamayız" dedi bende bende görsem çok şey yparım ama mevzu o değil zaten. yani sen şimdi diyorsun ki bu hdd nedeni ile çıkan bir ses ise göndermeye gerek var mı bilmiyorum. geri göndermek konusunda tereddütteyim. ama göndermeyi düşünüyorum.

mesut53
27-12-2011, 21:14   |  #9  
mesut53 avatarı
Yıllanmış Üye
294 mesaj

donanımhaber forumunda rastlamıştım 1215n modelini araştırırken.. şimdi de arıyorum o programı olmadıysa ismini hatırlayamadım sorun kesinlikle hdd'den kaynaklanıyor bende de 1201pn modeli var aynı ses mevcut ama çok rahatsız edici değil kulağım alıştı servise göndermeni önermem ..

ECHELON_
27-12-2011, 21:20   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

eyvallah sağol bende öyle düşünüyorum artık yalnız konuyu bulursan özelden ya da buradan link atarasan sevinirim. zaten hdd geldiği belli bende 3-4 tane harici var çoğunda bu sesi duyarım zaten ama insan sıfır pc alıpta böyle bir sıkıntı ile karşılaşınca tereddütte kalıyor şimdilik nasıl olsa 2 yıllık garantisi var 2 yıl non stop kullanacağım bir pc olduğundan varsa bir derdi zaten ilk senede çıkacaktır.

mesut53
27-12-2011, 21:30   |  #11  
mesut53 avatarı
Yıllanmış Üye
294 mesaj

http://hotfile.com/dl/115205266/8d2d68e/Hdparm_HDD.rar.html

remixindir
27-12-2011, 23:05   |  #12  
Yeni Üye
36 mesaj

Ben senin yerinde olsa performansa bakarım eğer düşüklük yoksa ses de aşırı bir şekilde rahatsız etmiyorsa idare etme yoluna giderim.  zaten en az 1 yıl garantisi var ilerde sorun çıkarsa asus servisine götürme şansın var. Tabki nihai karar size ait. Orjinalinde bu şekilde bir ses olmaz programla falan çözüm gecicidir. Kanımca

ECHELON_
27-12-2011, 23:07   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

kardeş çok sağol evet bendeki diskte seagate ama 250 değil 320 momentum modeli olan hakikaten ses pc işlem yapmadığı zaman kesiliyor ama işlem başladağında haliye hdden bilgi çekmek ya da yazmak gerekebiliyor tam o esnada ise ses başlıyor fakat birde şu durum var misal oyun oynuyorsun pc sürekli hdd yti çalıştırmak zorun işte o zaman fazla ses çıkmıyor. çünki hdd beklemeye geçip geçip tekrar çalışmak zorunda kalmıyor.

mesut53
28-12-2011, 00:38   |  #14  
mesut53 avatarı
Yıllanmış Üye
294 mesaj

echelon programı denedinmi ?

ECHELON_
28-12-2011, 01:18   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

evet denedim mesut ancak çok belirgin bir fark olmadı evet azaldı ama halen mevcut donanım haberde konuya baktım orayada yazdım konuyu orada iade edenler veya diski wd ile değişenler var şu an geldiğim nokta itibariyle bende değişimini talep etmeyi düşünüyorum

Kapalı Hesap (186082)
28-12-2011, 01:40   |  #16  
Kapalı Hesap
1,770 mesaj

O sesi anlayabiliyorum. yazın aynı netbook bende vardı. Şuan ablamla beraber üniv.e gitti. O ses sabit diskten geliyor. Bende araştırmıştım sorunu. Bilgisayar kaynaklı bişey hepsi buradaya özel değil. 

Sanki böyle çip yanıyormuş gibi veya sürtünüyormuş gibi değil mi?

ECHELON_
12-01-2012, 19:20   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

beyler bayanlar netbooku hb daya geri gönderdim onlarda asusa gönderdi ve asus yaptığı testlerde ürünün hddsinin bozuk olduğu tespit etmiş. bizzat arayıp seri nosunu vererek asusdan öğrendim asus ürünün değişimi için onay vermiş hepsi buradadaki beyfendilerin kendilerine dönmelerini bekliyorlarmış. henüz yeni ürün dönmedi ancak sanırım bu ürünlerin hddsi hep bozuk alan arkadaşlar göndermekte tereddütte kalmasınlar gönderin ve işin peşini peşini bırakmayın.

mesut53
12-01-2012, 19:35   |  #18  
mesut53 avatarı
Yıllanmış Üye
294 mesaj

Echelon bilgilendirdiğin için teşekkürler ürün değişim yapmaları iyi olmuş evet dediğin gibi asus netbookların hdd'lerinde sorun var ..

ECHELON_
23-01-2012, 14:36   |  #19  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

Beyler asus n570 işlemcili netbookum ses ve arıza nedeniyle geri göndermiştim biliyorsunuz pc servise gidip hdd bozuk olduğu tespit edilmiştir, sonrasında pcnin komple değişim kararı çıkmış; zor bela hepsi buradaya "ço" diye diye pcyi adresime gönderdiler. Bu gün elime ulaştı ve durum ne biliyor musunuz? Aynen aktarıyorum:

1. Ben pcyi hddsinden gelen garip ses sebebiyle gönderdim hddsi arızalı çıktı şimdi gelen yeni pcde yine hddden aynı ses geliyor. Hiç bir artma azalma olmadan aynı ses bana yeni diye gönderilen pcdende geliyor. Yani sorunum aynen devm ediyor! Bu da gösteriyor ki bu pclerde kronik hdd sorunu var.

2. Asus ve hb bana bonus kapak olarak birde hediye göndermiş; o da önceden ilk gelen geri gönderdiğim pcde olmayan "lan bunda fan yok mu" dememe sebep olan sessiz fan yerine yeni gelen pcde öküz gibi böğüren bir fan var. Az biraz donanım bilgimiz var evet fan böğürebilir bunun sebebi vardır muhakkak Ama iş sadece burada bitmiyor fandan cızırtı geliyor arkadaş bildiğin bu şehirler arası yollarda olan yüksek gerilim hatlarından duyulan bir cızırtı bir uğultu vardır ya işte öyle bir cızırtı uğultu.

son tahlilde pcyi bir daha geri göndermiycem buda özelde bana kapak, genelde hb dan ve asus dan pc almak isteyenlere ibret olsun pcnin tam modelini yazıyorum kesinlikle bunu almayın hb dan hiç almayın:

Asus Eee Pc 1015PX-Whı061S

bu koda ship asus pcyi almayın arkadaşlar. Uzun yıllardır güvendiğim asus bitmiştir benim için. Hepsi buradaya gelince artık kesinlikle buradan alışveriş yapmayacağım.

Bu mesajı 15.32 de tekrar güncelliyorum size yukarıdaki kısmı yazar iken pc kilitlendi ve "cart, cart" diye ötmeye başldı % 90 hdd den geliyordu ses sesi kayıt edip videosunu çekip youtube atıyorum az sonra asusun ne dandik bir firma olduğunu video ile size sunacağım. bunu paylaşın::

http://www.youtube.com/watch?v=SwMAsFMfotA&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=07dy495B22M&feature=youtu.be

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 24 Ocak 2012 01:43
ECHELON_
27-01-2012, 15:45   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

ürünle ilgili olarak hepsi burada da ürünün altına yorum yaptık videolarında linkini verdik ama hepsi buradanın çok çalışkan elemanları yorumumu yayınlamak yerine 3 gün önce aynı ürün için doldurduğum 2. değişim formunu ne hikmetse hemen gönderdiler. Ama ben "pcnin markası asus olduğu için ürün değişecekse asus değişecek hepsi buradaya ne" diye düşünerek asusa göndereli 1 gün olmuştu. Hepsi burada çok çalışkan çok dürüst bir e-ticaret yapıyor kendilerini tebrik ediyorum bu şekilde devam etsinler elbet bir gün bir ayar çekerler kendilerine!

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 27 Ocak 2012 15:46
atikpostalarim1
06-02-2013, 18:53   |  #21  
Taze Üye
1 mesaj

ben bu sorunun haksız olduğunu düşünüyorum. bende ürünü hepsiburada.com dan aldım. kimseye almayın diyemezsin. bende 2 yıldır eepc 1015px kullanıyorum. hiç sorunsuz kullanıyorum. milletin aklını bulandırmayın lütfen. muhakkak ki tüm elektronik cihazlarda sorunlar olabilir. bunu ya aldığın yere ya da servisine yollar ya da götürürsün. asus en iyi markalardan biridir. ister pc donanımı olsun ister pcler olsun. satın aldığın netbook un satılmadan önce belki hiçbir sorunu yoktu. tam da sana satıldıktan sonra bir sorun oluşmuş olabnilir. bu tüm cihazlarda oluyor. bunun için sana da yapıldığı gibi değiştiriliyor. açıkçası söylemek istediğim şu: internetten almayın ibaresini kullanamazsın. bu haksızlığa ve hak yemeye girer.

saygılar...

Son Düzenleme: atikpostalarim1 ~ 09 Şubat 2013 09:02
Kapalı Hesap (250043)
09-02-2013, 10:29   |  #22  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 7
77 mesaj

ASUS bu aptal Netbookların üretimini bile bıraktı. İntel  Atom işlemci ne arkadaş Kahkaha

oguzfm106
04-03-2016, 02:03   |  #23  
Taze Üye
1 mesaj

Merhaba,
şuanda darty den aldığım bahsi geçen asus netbooktan yazıyorum ilk çıktığı yıl almıştım sanırım 5 yıl geçti. bugüne kadar sesle ilgili bir sorun yaşamadım hatta başka hiç sorun yaşamadım. taki bir kaç ay önce bataryası ölünceye kadar. şimdi internetten yeni batarya bakmak için aratırken kesinlikle asus netbook almayın başlığını görünce dayanamadım çünkü aynı netbooku 5 yıldır kullanıyorum bu veya benzer sorun çıkmadı. küçük ve pratik olması sebebiyle bu hariç 2 tane daha notbook um olmasına rağmen performans ve büyük ekran gerekmedikçe bunu kullanıyorum. vatan bilgisayar ve hepsi burada dan bir çok alışverişim oldu sıkıntı çıkmadı. elektronik işi biraz şans işi