Binbir tane PC/Açılış-kapanış/Gezinti/İnternet hızlandırma gibi programlar vardır...
Bu programların üreticileri bize bu programı indirdiğinizde yok bilgisayarınız yok internetiniz yok bilmem ne acayip şekilde hızlanıcaktır falan diye açıklamalar yapıyorlar..Kimi programlar ücretli kimileri ise bedava...
Artık bildiğim birkaç bilgi ile sizleri de bilgilendirmek istiyorum...
Disk Birleştirme:Diski birleştiriyor ve Diskte yer açıyor bu doğru fakat Disk Birleştirme yaptığınızda internet açılış hızı program oyun gibi şeylerin açılışının baya yavaşladığını göreceksiniz...hatta isterseniz deneyin..
Bende olan bir sorundan bahsediyim..Bir disk birleştirme programı vardı..indirdim diskimi birleştirdim baktım internetim yavaşladı..indirme hızımda yavaşladı...Metin2'ye giriyorum ''Sunucuya BAğlanıcaksın''yazısında duruyor oyuna bağlanmıyor...Point Blank oyununu açıyorum eksik dosya hatasını veriyor..İşte bütün suç Disk Brleştirme Programının..
İnternet hızlandırma programları var bunlar bir kandırmacadır..zaten herkes internetinin son hızıyla internete giriyor..internet hızlandırma programı ne yapıcakki internetimiz hızlanıcak..neyse bir deniyim dedim indirdim Download hızım arttı ama şimdide upload hızım düştü..Download hızım düştüğünde Upload Hızım Yükseliyor işte bütün suç bu gibi programların..
Uninstal(Program Kaldırıcı):bunu zaten biliyorsunuz...bir program kaldırıcaksınız onu bu programla kaldırıyorsunuz sonra Uninstal programı tarama yapıyor kaldırdığımız programın arkasında kalan gereksiz dosyaları siliyor...Benim başıma gelen bir şeyi anlatıyım...bu Uninstal programını indirdim..sonra bu programla sistemden bir programı kaldırdım tarama yaptı gereksiz dosyalar geldi devam ettim uyarı geldi bunu yapmanız için sistemi yeniden başlatmanız gerekir diye bir uyarı..bende kabul ettim..bilgisayar kapandı sonra açılırken bakıyorum hata veriyor..C/Windows dosyası eksik veya silinmiş olduğundan sistem başlatılamıyor diye hata geldi..bende format atmak zorunda kaldım bu programın yüzünden..
Ccleaner:bu program çerezleri sistemde kayıtlı olan bilgiler fln silmemize yarıyor...Aslında program iyi birşey..ama bilmemiz gereken bir şey var...
diyelimki Facebook'ta bir oyun oynucaksınız oyun yüklenmesini bekliyorsunuz oyun yüklendi açıldı oyunu oynatınız sonra kapattınız...Cclaner'i çalıştırıyorsunuz Ccleaner az önce oynadığınız oyunun sisteminize giren verileri silicek ve silindi..
tekrar Facebook'a giriyorsunuz gene aynı oyunu açıyorsunuz bu sefer gene oyunun yüklenmesini beklemek zorundasınız çünkü eğer az önce Ccleaner'i çalıştırmasaydınız oyun sisteminizde olan dosyaların yardımı ile hemen yüklenicekti fakat Ccleaner o dosyaları sildiği için yapacak birşey yok..
daha birsürü şeyler var ama benden bu kadar...
Kısacası bu tip programları hiç kullanmayın...Tam tersi dahada yavaşlatıyor ve dahada zorluk çıkarıyor...