İntel Q9550 li 4 gb ddr2 800mhz kingston ramli sistemime uygun anakartı aldıktan sonra ram takviyesi yapmak istiyorum.Mevcut ram bazen yüzde 80 lere dayanıyor ,sistemim 64 bit yani anakart ve sistemim destekliyor sizce bir yararı olurmu .teşekkürler.bu arada ya 6 ya ya 8 e yükseltme olacak yakınca photoshop programıda kullanma olasılığım var....
Bu ram yükseltmesinin faydası olurmu...
Ram, işlemcinin kalitesiyle orantılı olarak yeterli.Yani bundan sonrası bence sadece photoshop için lüks olur.
Sadee photoshop değil 2 3 sene bu sistemle devam edicem ddr3 e geçmicem ve oyun kapalıyken bile yüzde 40larda dolaşıyor tanıdık bir arkadaştanda yarı fiyatına alma şansım varken alım diyorum katkısı olursa....
Sadee photoshop değil 2 3 sene bu sistemle devam edicem ddr3 e geçmicem ve oyun kapalıyken bile yüzde 40larda dolaşıyor tanıdık bir arkadaştanda yarı fiyatına alma şansım varken alım diyorum katkısı olursa....Arkadaşından uygun fiyatlı bulduysan alabilirsin.Fakat, özellikle oyunlarda performans istiyorsan işletim sistemi,ekran kartı belleği ve arka planda çalışan, ekran kartını zorlayacak programların olmasına dikkat et.
Yani ekran kartını zorlayacak programların varlığı hem ram i hemde yapacağın uygulama oyun vs. gibi şeylerin hız olarak aksamasına neden olabilir.
ya ekstra bir program açık bırakmıyorum oyun performansı da iyi makinenin .ekstra performans yaratabiliyorsada alıcam ucuz bulmuşken çünki fiyatları baya ucuk bu aralar...
RAM ne kadar çok olursa o kadar yüksek performans elde edersiniz. Ancak genel bir prensip olarak, çalıştırmayı planladığınız programların minimum gereksinimlerinin 2 katını satın almak yoluna gidebilirsiniz. Çünkü programlarda belirtilen minimum RAM gereksinimleri, programı en düşük ayarlarla ve en düşük performansla çalıştıracağınız durum için düşünülmüşlerdir. Eğer bilgisayarınızda hızlı çalışmak istiyorsanız, RAM'e yatırım yapmalısınız.
RAM miktarı ne kadar çok olursa, işlemci kullandığı bilgilerin o kadar fazla bir miktarını RAM'e yazabilir ve oradan okuyabilir, bu da bilgisayarınızın performansını arttırır.
Ama şu sıralar piyasada RAM, az ve özellikle DDR2 RAMler çok pahalı. Yazın 50 liralık 2 GB RAM, şimdi 80-90 lira.
Bence o fiyata sistem yükselmesi yapacağınıza göre, DDR3 alın.Geleceğe yatırım yapmış olursunuz.
Ayrıca RAM+anakart için bütçe nedir?
işlemci değiştirmem gerekir onun için hem ddr3 e geçersem komple değişim yaparım işlemcim sağlam şu anda i7 ye geçmiyeceksem ki gecemem Q9550 den i5 e yükseltme olmaz.....
Öncelikle konuyu yanlış yere açmışsınız.Buraya açın.
https://www.chip.com.tr/forum/masaustu-bilgisayarlar_f122.html
O zaman sadece RAM alın.Sizdeki 4 GB belleğe 4 GB daha ekleyin.Tabi anakart destekliyorsa...
Önerebileceğim 4 GB RAM:
Team Xtreem Dark 4GB DDR2 CL5 1066MHz Bellek Kiti (2X2GB) %13 İNDİRİMLİ
http://www.hepsiburada.com/team- ... &productid=bd750068
bendekiler kingston 800mhz uyum sorunu olmazmı ....
neyse belkide elikdekileri çıkarıp sizin önerdiklerinizi alabilirm gerçekten iyi ramler gerçi yüzde10 15 fark yaratırlar ama bi yenileme fena olmayabilir aşırtma için...