Onceden yazmama ragmen tatmin edici bir sonuc alamadim bu sefer almak umuduyla yaziyorum:
Bir bilgisayarci:"Ekran karti hangi tarihte uretilmisse o tarihin surucusunu yukle,simdi cikan en guncel surucuyu yuklersen karta fazla yuk bindirir ve karti bozabilir cunku yeni suruculer yeni cikan kartlar icin yapilir" demisti.
Bu dogru mu? cunku dergilerde hep "en guncel surucuyu yukleyin" diyo.
Bende Asus'un ilk cikan Geforce 6200'u var simdi nvidia'nin sitesine girip en son surucuyu yuklemeli miyim?
Eskiden TNT2 vardi bilgisayarci eskimis surucuyu yuklemisti.Bu dogru mu?
Bu sefer tatmin edici cevap almak dilegiyle...
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ekran Kartım;"Geforce 4 64 MB MX 440 AGP 8X
VE herzaman en son çıkan sürücüleri yüklüyorumda bir şey olmuyor,gayet güzel çalışıyor!Neden senin Ekran Kartına zarar versin?Arkadaş nasıl bir "Bilgisayarcı"ymış merak ettim?
Ekran Kartım ve en son sürücü,aşşağıda!;
Hadi,daha hala yüklemedinmi,ne bekliyorsun?!
Gerçekten saçmalamış o bilgisayarcı.Bütün yeni çıkan sürücü paketlerinde yeni çıkan kartların sürücüleri güncellenir ama eski kartların sürücüleri sabit kalır herhangi bir güncelleme gerektirmediği için.Sen o sürücü paketini yüklediğin zaman bilgisayar o sürücü setinin içinde sadece senin kartın sürücüsünü kullandığı için diğer kartların sürücülerinin güncellenip bu pakete dahil edilmesinin senin için bi getirisi yoktur.Yani işin kısası eski sürücüde kullanılabilir.
Arkadaşlar dün kömür satan dayı bugün bilgisayar işine girerser olacağı budur.Böyle bir saçmalık yoktur.Hiç bir Driver'ın bugüne kadar bir ekran kartına zara verdiği görülmemiştir.
Kesin ve kesin her zaman en son sürücüyü yükleyiniz...En tatamin edici cevap budur.
O bilgisayarcı şunu kastetmiş galiba
Radeon 5800 Pro karta Radeon 6800 XT sürücüsü yükleme. Bence mantık bu. Model isimleri felan örnek olsun diye yazdım. Yani bir karta başka bir kartın sürücüsünü yükleme demek istemiştir bence. Bunu yapma bana kalırsa. Ama üretici bir kart için yeni sürücü çıkartmışsa yüklemelisin bence. Neden yüklemeyesinki?
mmtopkaya1991O bilgisayarcı şunu kastetmiş galibaYalnız bi problem var.Her kart için ayrı ayrı sürücü yok.
Radeon 5800 Pro karta Radeon 6800 XT sürücüsü yükleme. Bence mantık bu. Model isimleri felan örnek olsun diye yazdım. Yani bir karta başka bir kartın sürücüsünü yükleme demek istemiştir bence. Bunu yapma bana kalırsa. Ama üretici bir kart için yeni sürücü çıkartmışsa yüklemelisin bence. Neden yüklemeyesinki?Yeni sürücülerin kartı fazla yordugu dogrudur.Soyleki zarar vercek dercede değil.Her yeni cıkan sürücü kartı daha verimli kullanmamız icin cıkar.Eski kartları kullanan arkdaşlar bir noktadan sonra yeni sürücü ile daha yuksek verim alamaz.Cunku alabilecegi performansın en üstüne gelmiştir.Kart yeni bir sürücü ile eski sürücüsünden daha fazla yorulur.Ancak bu artış zaten kartın kapasitesi dahilindedir.Yani bir nevi yeni sürücüler bizi kartın limitlerine ulastırır.Artık üst limitine gelmis kartlara yeni sürücü daha fazla bişey katmaz.
Ben de bunu ogrenmek istiyorum.Mesela battlefield 2 de yeni surucuyu yukleyin diyo yuklesem mi yuklemesem mi diye tereddute dustum herhalde pci-e 6200 e optimizasyon yapmislardir indirdim surucuyu. saolun.
hiç şüphen olmasın.yükle bence.