dostum sorununu biliyorum:
aynı işlemciden ve m2n serisinden bir anakart bende de vardı. bazı oyunlarda nedenini anlayamadığım şekilde can sıkıcı biçimde takılıyordu alet, bazı oyunlarda da -misal pes 2009- takır takır çalışıyordu. bu sorun -eğer ki işlemcin 2 mb ön bellekliyse- ne yazık ki anakartının işlemcini desteklememesinden kaynaklanıyor. bende de m2n-x plus vardı, amd 6000 destekliyordu ama amd 6000 2 mb ön bellekli işlemciyi desteklemediği için abzürd sorunlar verebiliyordu.
hiç üşenmedim anakartının cpu destek listesine baktım ki - http://support.asus.com/cpusuppo ... spx?SLanguage=en-us - senin anakartında da aynı şanssızlığı görüyorum.
amd 6000+ çok iyi bir işlemcidir ama asus m2n serisinin pek çok anakartı 2 mb ön belleklisini desteklemez ve herkes de bunu ne yazık ki es geçer, ben de es geçmiştim. sorun kesinlikle ısınmadan değil, 55 derece amd 6000 için yüklenmede kabul edilebilir bir ısı değeri. öte yandan sorun power dan olsa, bilgisayarın ne yavaşlar ne de kasılır, direk ya kapanır ya da restart atar.
benim sana tavsiyem, anakartını mecdiyeköyde 2. elden verip üzerine biraz para koyup amd 6000 2 mb önbellekli işlemciyi destekleyen bir anakart alman. güzel bir sistemin var. bu sorun zamanında benim de canımı çok sıkmıştı, kimse de anlamamıştı yine kendim arayıp bulmuştum. sen 1 günde sorunu buldun : )
kolay gelsin, yardım istersen özelden mesaj atabilirsin, mecdiyeköyde iyi fiyatlara ikinci el alıp veren bildiğim bilgisayarcılar var. sıkma canını : )