anakart=gigabayt GA-G33M-S2L
işlemci = intel e2160 1,8 mhz 800 fsb
ram= 1+1 2gb 800mhz ram
kasa = aopen orjinal 300w
ekran kartı = asus hd 4670 1gb
arkadaşlar sistem bu o c yaparak en fazla nekadar yükseltiriz işlemci icin formlarda 3,4 mhz lere kadar çıkıldığını okudum ama bu sistem ne yapar ne dersiniz (nasıl yaparız ) şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekürler
bu sistemde e2160 işlemci o c ne kadar uygulanır
zaten yaz geldi bence hiç elleme derim
ram hızını düşürüp işlemci hızını artırısan yapabilirsinancak sistemin bu haliyle 3 ghz hayal
işlemi yaparken 200 işlemci hız degerini 3er 5er artırıp her seferinde sistem kararlılık testi yapıcaksın pc de mavi ekran reset gibi şeyler olursa en son stabil çalışan degere getiricen ram hızının normal frekansının üstüne cıkmaması için ram carpanı ile oyna (auto modundadır tıklayınca sonunda A B C harfleri olan sayılar cıkacaktır ) ram hızını dürürmezsen en fazla 10-20 mhz sonra mavi ekran alırsın yada acılışta sorun yasarsın (pc acılmazsa güc kesik halde 5-10 saniye bekleyip ac orjinal hız ayarlarında baslayacaktır biosa girdiginde bir hata mesaı görürsün mesajdan cıkıp enson kararlı calışan degere ayarlayıp kaydet ) voltaj degerleriyle sakın oynama auto yap ( defaul ta ise autoya al) anakart işlemciye gereken voltaj degerini kendisi ayarlayacak ıı degerlerinide kontrol et eger ısı fazla artarsa hızı bir miktar düşürmekte fayda var kasanın iç temizligine özen göster (eskisinden daha fazla ısınacak)
slm arkadaşlar akşam biraz ugraştım işlemci çarpanını (9 x) sabit bırakıp cpu frekansını 200 den 225 olarak degiştirdim ve ram frekansını düşürdüm ve cpu 1,8 den 2,03 ghz çıktı. everest programında yükledim cpu ısısı 45 - 50 derecelere çıkıyor pc de kasma olmadı değerler normalmi o c tan sonra pc test yapabileceğimiz bir program varmı önerebileceğiniz ve kaç derecede durmalıyız