Bu sisteme bir türlü format atamıorum!

HPQ-User
14-06-2007, 13:47   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

osa_bh sormuş:
merhaba beyler ben şimdiye kadar birçok bilgisayara format attım ama arkadaşımın bilgisayarına bi türlü atamadım kurulumu cd-room dan başlatıorum ama olmuo a: sürücüsüne disket takın dio bunu ilk defa gördüm hdd i sata bundan kaynaklanabiliyor olabilir mi ya da sata hdd için sata raıd driver disketi mi var? varsa bu driver ı indirebileceğim adresi verir misiniz? SAYGILARIMLA! cevaplarınızı bekliorum

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p4 3,06 ghz
512 ram
80 gb hdd
cd-rw

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

erkanc
14-06-2007, 13:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

anakartının chipsetini yaz buraya istersen ona göreburada driver linki verelim ayrıca sata raid sürücülerini tanıtmak için xp de ve 2000 de kurum ekranında f6 basman gerekir vista için gerekmez vista tanıyor via ve sis chipsetlerinde genelde oluyor bu işlem

Son Düzenleme: erkanc ~ 14 Haziran 2007 14:15
Borga-x
14-06-2007, 14:20   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Anakartının model ve markasını verırsen sana bu konuda yardımcı olabiliriz. Erkançın dedigi gibi Via ve SİS chipsetli anakartlarda SATA bu şekilde sorun yaratıyor.

Koray Kocaman
14-06-2007, 23:22   |  #4  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

O kadar windows kurdunuz buna bir yenisini daha ekleyiniz :)
Sistemde Sata Hd oldugu için Raıd Driver'ı yüklememiz gerekiyor.Bunun için Xp kurulumunda F6 ile Disket'den verileri sisteme atmasını sağlamak.Bilgisayardaki anakartı yazarsanız driver paylaşımını sizlere sunarız.

ugur90
15-06-2007, 00:39   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
137 mesaj

arkadaslar hepiniz birseyler demisiniz ama ben size farklı ve asıl yoldan acıkliim:

o sata diske format atamama sorunu ki sorun degil bir güvelik onlemidir(tamamen oturtulmamıs bir onlem). onu asabilcek gerekli driverler heryerde bulunamıo ve teknik servislerde var, oyleki kullanıcılar kafasına gore format atıp windows kurmasın korsanı azaltalım die bi caba olsun ayagına bunu yapmıslar ama tamamıyla düsünemedikleri icin boyle sorunlar cok cıkıo kullanıcı taraflarında.

çözümü ise soyle(anakarttan anakarta bios ayarlarına gore degisir ama temelde aynıdır bulursunuz;)
bilgisayarı yeniden baslatın ve DEL tusuyla bios ayarlarına girin orda(suan kelimeleri tam hatırlayamadıgım icin biras ozet olarak yazcam) bilgisayarınızın sata/raid aktiflestirme pasiflestirme (enable/disable sata raid driver benzeri bir secenek) seceneginden disable ile pasiflestirme yapmalısınız. bu hdd'nizi hicbir sekilde etkilemez sadece cdden bootda sorun cıkmasını engeller. bu ayarın yeri ise büyük ihtimalle "advanced boot(veya bios) options" olmalı. bu yer konusunda tam detay veremiorm kusra bakmayın en son aylar once bunu yaptım ve suanda bakamıorm ;)

erkanc
15-06-2007, 00:44   |  #6  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj

uğur hocam yav sen bildin bizler bilemedik kusura bakmaSinsi asıl yolu açıklamışsın tebrikler bu arada raid nedir uğur hocamCool ha bu arada teknik servislerin elinde olan şu disket çok önemlimidir önemi nedir kişilerde bulunmayacak kadar DeliDeli

Son Düzenleme: erkanc ~ 15 Haziran 2007 01:21
ExCeLLiuM
15-06-2007, 06:37   |  #7  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

erkanc bencede Uğur Hocamızdan öğreneceğimiz çok şey var.

Demekki BIOS a SATA RAID aktifleştime pasifleştirmeyi herkes windows kuramasın diye koymuşlar.Alkış Yaw ben bunu daha önce niye düşünemedim. Uğur Hocam kusura bakmayın. Dersimize iyi çalışmamışız.Utanma Eee bu arada o ünlü disketten bizede yollarsın, yoksa karaborsayamı düştü.[:)Soru

Bu arada herkes söylemiş, anakartın markasını yaz diye bende söylemiyeyim, sonra mesaj sayısını artırmak için herkes aynı şeyi yazıyo diyolar.

Ancak ben arkadaşıma ufak bir püf noktası tarif edeyim. Anakartın CD sini koy CD-ROM'a (dvd de olabilir farketmez :)). Pc ni kapat. Tekrar aç. Eğer ekranda senden boş bir disket isterse koy disketi ve ekrandaki yönergeleri izle. Birçok anakart CD sinde SATA sürücülerini bu şekilde diskete kopyalayabiliyon.

Tabi her CD de de böyle SATA driver var mı yok mu bilmiyorum.Denemekten zarar gelmez.Yanlışlıkla BIOS'u göçertmede. :)

Sonra koy XP CDni kurulum başlamadan arkadaşların anlattığı gibi F6 ya bas. İstendiği zaman disketi yerleştirip driverları yükleyebilirsin.

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 15 Haziran 2007 06:50
Koray Kocaman
16-06-2007, 23:32   |  #8  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
1,876 mesaj

Elbet öyle yada böyle önüne geçilecek bir sistem'dir.Hızınızı kesmeden kuruluma devam arkadaşlar :) takılan olursa biz burdayız...

osa_bh
18-06-2007, 11:13   |  #9  
Yıllanmış Üye
335 mesaj

Anakart ın markası=> MSI

Anakart ın modeli=>  G72-VASA020

Sata raıd driver linki için bekliorum...

ExCeLLiuM
18-06-2007, 11:24   |  #10  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=128150

buradan indirebilirsin. Önce ücretsiz kayıt olmalaısın siteye.

erkanc
18-06-2007, 11:49   |  #11  
Yıllanmış Üye
3,213 mesaj

Tahmin ettiğim via chipsetli aşağıdaki linkten sürcüleriçek oradan drvdisk var o klasörün içeriğini bir diskete at

buneya
13-01-2009, 23:07   |  #12  
buneya avatarı
Yeni Üye
26 mesaj

aynı sorun bende de vardı ve BIOS üzerinden SATA birimini IDE yaptım. Sürücüşer gözüktü ve kurulumu yaptım. Bir sorun yok sadece C altına IDe isminde klasör açtı içinde .dll dosyaları var.
kullanıyorum ama bana bir zararı varmı
ayrıca kurulum yaptığım CD içerisinde Sata Raid eklentiside vardı işe yaramadı.
bu şekilde kullnamaya devam etmelimiyim ve bu şekilde Sata Raid yükleyebilir miyim?
kasamda disket sürücüde yok..

OsMaNaX
14-01-2009, 13:01   |  #13  
Taze Üye
6 mesaj

disket a yı istiyorsa açılışta cdromu başa alamamış olabilirsiniz açılırken biostan cdromu başa alın hdd sata ise raid disketi oluşturup windows kuruluma geçerken f6 ya bascaksınız aşağıda yazdığı zaman disketten kurup devam diyince hdd yi görecektir