İşlemci : İntel Celeron 466 mhz
Ekran kartı : 64 mb NviDia
Ram : 256 mb
anakart : Via
Cd raytır :D var Dvd yok
Sevgili vede sayın arkadaşlar bu sisteme Pardus kurmak istiyorum.
Kurulur mu?
Siz değerli forum üyelerine danışmak istedim.
Kurulursa ya "Ubuntu" ya da "Pardus" kurucam.
Şu an bu sistem üzerinde Xp sp 3 kurulu, win 7 denemedim ama deneyeceğim :D
Bu Sisteme Pardus ?
Çok rahat kurarsın.Bende de 566 Mhz , 512 Mb bir makine var.Şu anda bu makineden yazıyorum.Pardus kurdum denedim.Gayet iyi çalıştı ama insan alışkanlıklarından vazgeçemiyor.Tekrar Xp'ye döndüm.Bu arada belirteyim Pardusun 2008 ve 2009 sürümlerinde işlemci desteği ile ilgili bir hata aldım ve onlar çalışmadı. Ben 2007 sürümünü kurmuştum...
Ben de Vista kurmayı denemiştim ama 512 Mb ile bile olmadı(tam 1.5 saatte kurmuştu,ilk açılışı siz tahmin edin artık).256 Mb ve 7 ne olur düşünmek bile istemiyorum valla...Bu iş için büyük sabır lazım...
kurarsın ama epey zorlukla kurar ve kullanırsın ubuntu live cd için 384 mb ram gerekiyor bu yüzden alternate install cd ile kurma gerekiyor (xp gibi yazı tabanlı) gnome ye de 256 mb ram tam tamına yetiyor ne kadar performanslı olur bilemiycem vista / 7 zaten kuramassın minimum 512mb ram gerekiyor bence xfce gibi basit ve daha az ram tüketen sistemler kurmayı dene gnone sana yaramaz
CD yi bilgisayara takıyorum boot ekranı gelince orda duruyor neden olabilir. CD boot takılıyor. Bir xp CD si taktığımda CD den devam etmek için bir tuşa basın diyor. Ama bu ubuntu öylece kalıyor. Neden olabilir acaba ? Başka Pc de denedim oluyor.
iso kalıbı olarak inmişti zaten. çift tıkladım işte bu kadar 8 x hızında yazdırdım. CD yi daha dün yazdırdım. kendi CD m. o yazı ekranını geçemedim. normalde xp vıın diye geçiyor buna bende hayret ettim. Ama başka bilgisayarda oluyor bu işlem...
iso kalıbı olarak inmişti zaten. çift tıkladım işte bu kadar 8 x hızında yazdırdım. CD yi daha dün yazdırdım. kendi CD m. o yazı ekranını geçemedim. normalde xp vıın diye geçiyor buna bende hayret ettim. Ama başka bilgisayarda oluyor bu işlem...ilk yazıma gereken sistem özelliklerini yazdım eğer eminseniz ondan olmuyor Xubuntu tavsiyem msn verirseniz daha rahat konuşabiliriz (öm atarsanız iyi olur)
-Sistemim boot etmiyor. Bunun için biosun herhangi bir ayarı var mı, varsa ne ?
-Sistemime Xp oluyor.
-Fakat Ubuntu ve Pardusu bir türlü yükleyemedim.
-Sistemim eski, daha yetersiz sistemlerde bu işletim sistemlerinin çalıştığını gördüm.
-Boot etmeyi CD den çalıştırmaya ayarladım ama Ubuntu CD si boot olmuyor.
-Başka bir bios ayarı olup olmadığı ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim...
Arkadaşım sana tavsiyem sadece Pardus' e takılma çünkü grafik konusunda senin sisteminde kasmalar yaşayabilirsin. Bunun yerine xfce masaüstünü kullanan bir dağıtımı kullanabilirsin. Hemde xfce kullanan bir Linux dağıtımı daha az sistemsel özellikleri harcar. Ya da "Linux Mint 9 LXDE" dağıtımını öneririm. Senin sistemini bir canavara dönüştürebilir. Linux Mint 9 LXDE 'nin minimum sistem gereksinimleri ;
x86 processor
192 MB of system memory (RAM)
3 GB of disk space for installation
Graphics card capable of 800×600 resolution
CD-ROM drive or USB port
Senin sistemin bu özellikleri katlıyor. Rahatça kullanabilirsin.