İntel Core İ5-760 İşlemci
Gigabyte GA-H55M-D2H Anakart
Kingston 2x2 Gb DDR3 1333 Mhz CL9 Ram
Sapphire HD 5670 Ekran Kartı
Samsung 500 Gb 16 Mb 7200 Rpm HDD
LG GH22NS50 Optik sürücü
XIGMATEK Asgard-ii Pure Black Edition 400 watt Kasa
Bütçem 1100 tl,fazla oyun oynayan birisi olmamakla birlikte ekran kartını GTS450 ya da HD 5750 ile değiştirsem 400 watt psu kaldırırmı?K.Maraş'ta yaşıyorum,eksen veya vatan'dan almayı düşünüyorum parçaları,güvenilir firmalarmıdır?ilgilendiğiniz için teşşekkür ederim
bu sistemi tavsiye edermisiniz?
bu sistem nasıl kardeşim bir bak
vatan bilgisayardan yazıyorum
AMD Phenom II X4 945 AM3 3.0GHz 8MB Cache 45nm 287 tl
ASUS M4A78LT-M LE AM3 AMD 760G/SB710 DDR3 1800MHz 112 tl
SAPPHIRE HD5750 GDDR5 1GB 128Bit ATI Radeon DX11 236 tl
KINGSTON 4GB (2*2GB) Hyperx DDR3 1600MHz CL9 XMP 134 tl
COOLER MASTER ELITE RC-333 460W MidT ATX SİYAH KASA 143 tl
WD 3.5" 500GB Caviar Black Sata 3.0 7200Rpm 32MB 117 tl
ASUS DRW-22B2S 22X ± DOUBLE LAYER PATA DVD 54 tl
TOPLAM 1083 TL
oyun oynamicaksanız neden e.kartını yükseltip daha fazla para harcayasınız ki? HD5670 güncel oyunlara yeterli olucaktır..tabii yeterli olucaktan kastım orta ayarlar :D yani full ayarları beklemeyin... 2-3hafta daha bekleyin hem tatil indirimi olur hem yeni parçalar gelicek şimdiki parçalarda indirim olur o zmn alırsınız :D HD5750 için 400Watt sağlam bir psu yeterli olur :D
@sedmayer ooo nerelerdesin yaa hiç gözükmüyorsun :D
TOPLAM 1083 TL
ilginiz için teşekkür ederim..alternatif bir sistem hazırlamıştım fakat amd ya da intel arasında,yıllardır intel kullandığım için intel işlemcili sistemi öncelik olarak değerlendirdim
AMD Phenom II 4X 965 3.4 MHZ
Gigabyte GA-880GM-UD2H
Kingston 2x2 1333 mhz cl9
Sapphire hd 5750
Samsung 500 Gb 16 Mb 7200 Rpm
LG GH22NS50
XIGMATEK Asgard-ii Pure Black Edition 500 Watt
yaklaşık 1100 tl tutuyor,amd işlemcili bir sistem hiç kullanmadığım için biraz soğuk bakıyorum ama yinede teşşekür ederim,hangisi olursa olsun hafta sonuna kadar mutlaka alacağım
TOPLAM 1083 TL
ilginiz için teşekkür ederim..alternatif bir sistem hazırlamıştım fakat amd ya da intel arasında,yıllardır intel kullandığım için intel işlemcili sistemi öncelik olarak değerlendirdim
AMD Phenom II 4X 965 3.4 MHZ
Gigabyte GA-880GM-UD2H
Kingston 2x2 1333 mhz cl9
Sapphire hd 5750
Samsung 500 Gb 16 Mb 7200 Rpm
LG GH22NS50
XIGMATEK Asgard-ii Pure Black Edition 500 Watt
yaklaşık 1100 tl tutuyor,amd işlemcili bir sistem hiç kullanmadığım için biraz soğuk bakıyorum ama yinede teşşekür ederim,hangisi olursa olsun hafta sonuna kadar mutlaka alacağım
AMD e soğuk bakmana gerek yok :D 4yıldır %19OC li Athlon 3500+ kullanıyorum daha hiç sorun çıkarmadı :D ayrıca benim işlemci eski model :)) yeni modeller çok daha iyi :D kafanızda soru işareti olursa sorarsınız :D
sizin yazdığınız sistem daha iyi ancak bi kaç parçanın yinede değişmesi lazım :D öncelikle ramleri Gskill Ripjaws 4GB(2x2) 1333MHz CL7 yada CL9 Low Voltage alırsanız daha iyi olur :D HDD yi de bütçe yeterli olursa 1TB samsung almanız daha iyi olur :D HD103SJ modeli vatan bilgisayarda var ordan alabilirsiniz :D 1TB lik model (HD103SJ) en hızlı 7200Rpm Sata II HDD olma ünvanına sahip :D
AMD e soğuk bakmana gerek yok :D 4yıldır %19OC li Athlon 3500+ kullanıyorum daha hiç sorun çıkarmadı :D ayrıca benim işlemci eski model :)) yeni modeller çok daha iyi :D kafanızda soru işareti olursa sorarsınız :Dsizin yazdığınız sistem daha iyi ancak bi kaç parçanın yinede değişmesi lazım :D öncelikle ramleri Gskill Ripjaws 4GB(2x2) 1333MHz CL7 yada CL9 Low Voltage alırsanız daha iyi olur :D HDD yi de bütçe yeterli olursa 1TB samsung almanız daha iyi olur :D HD103SJ modeli vatan bilgisayarda var ordan alabilirsiniz :D 1TB lik model (HD103SJ) en hızlı 7200Rpm Sata II HDD olma ünvanına sahip :D
[/alınt
F/P olarak amd'li sistem intel'li sistemden daha mı iyi yoksa başa baş mı???amd'li sistemi al kesinlikle memnun kalırsın diyormusun yani???
eğer kargolama ve taşıma-kurulum da sorun çıkmaz ise memnun kalıcağınıza eminim. f/p olayını size şöyle açıklayayım:
AMD özellikle 4çekirdekli işlemcilerde f/p olarak intel'in bir hayli ilerisinde :D 550TL lik işlemci intel'in 1500TL lik işlemcisine kafa tutuyor... ama işlemci üzerinden render alıcaksanız intel daha iyi. ama güncel e. kartları artık işlemciye yardım amaçlı olarak renderi e.kartı üzerinden yapılabiliyor..yani kesinlikle AMD daha mantıklı bu durumda :D ama yok ben körü körüne koyu intel fanatiğiyim dersen o zaman kimse bişey diyemez ztn :D evet AMD al memnun kalırsın :D
giriş-orta seviyede intel'in adı bile geçmez, en üst seviyede intel'in bir miktar alınabilirliği var ancak o kadar paraya AMD nin sunucu ve iş istasyonları için ürettiği çok daha güçlü işlemcileri var :))
eğer kargolama ve taşıma-kurulum da sorun çıkmaz ise memnun kalıcağınıza eminim. f/p olayını size şöyle açıklayayım:AMD özellikle 4çekirdekli işlemcilerde f/p olarak intel'in bir hayli ilerisinde :D 550TL lik işlemci intel'in 1500TL lik işlemcisine kafa tutuyor... ama işlemci üzerinden render alıcaksanız intel daha iyi. ama güncel e. kartları artık işlemciye yardım amaçlı olarak renderi e.kartı üzerinden yapılabiliyor..yani kesinlikle AMD daha mantıklı bu durumda :D ama yok ben körü körüne koyu intel fanatiğiyim dersen o zaman kimse bişey diyemez ztn :D evet AMD al memnun kalırsın :D
giriş-orta seviyede intel'in adı bile geçmez, en üst seviyede intel'in bir miktar alınabilirliği var ancak o kadar paraya AMD nin sunucu ve iş istasyonları için ürettiği çok daha güçlü işlemcileri var :))
Firaristt arkadaş i5'li sistemi aldım 1 hafta oldu,64 bit windows 7 yükledim fakat ram kullanımı yüksek sanırım yüksüz 1,25 gb seviyesinde,normalmi?
1.25GB ram kullanımı boşta normal sayılabilir.. ama kulladığın programlara bağlı.. yeni açtığında pc i 1.25GB ise çok.. max 850MB olması lazım...(ağır bir pogram yoksa) i5li sistem yerine yazdığım sistemi alsaydın keşke... neyse hayırlı olsun :D
1.25GB ram kullanımı boşta normal sayılabilir.. ama kulladığın programlara bağlı.. yeni açtığında pc i 1.25GB ise çok.. max 850MB olması lazım...(ağır bir pogram yoksa) i5li sistem yerine yazdığım sistemi alsaydın keşke... neyse hayırlı olsun :
ne yalan söyleyeyim intel'in gönüllü satış temsilcilerinin gazına geldim (arkadaş,bilmiş geçinenler..v.b) :D,beklediğim performansla karşılaşamadım şu ana kadar ama daha önce söylediğim gibi amd hiç kullanmadım ve test etme şansımda olmadı,bundan sonraki sistem toplamamda ALLAH nasip ederse tavsiyeni dinleyeceğim..
herhangi bir ağır proğram kullanmıyorum,pc'yi açtığımda ram kullanımı bazen 900-950 mb bazende 1.25 gb seviyelerinde oluyor ki genelde 1.25 ya da 1.20 seviyelerinde gösteriyor,eset nod 32 antivirüs kurulu ondan olabilirmi acaba?ilğilendiğin için teşekkür ederim
eset kullansa kullansa 150MB hadi abart 200MB ram kullanır... o kadarı fazla.. 150MB bile çok...
walla o satıcılar bana ne yağ çekiyorlar görmeniz lazım... 5000TL lik sistem alıcaksınız da AMD olmazda bilmem ne de... ohoo... o yüzden telefona yada bi kağıda yazıyorum bu parçalar olsun diyorum sonra bi çıktı alıp ordan tüycen yoksa intel aldırmak için bin bir yalan uydururlar... bu arada işlemciden memun değil misiniz? ben orayı tam anlamadım... masaüstünde çok bir performans beklemeyin zaten masaüstü biraz da HDD hızına bakar... bi kaç test programı ile test edermisiniz :D everest ultimate ile ısıları kontrol edin... testten önce everesti açın sonra cinebench, unigine haven gibi bi kaç programla ve varsa oyunlarla bi test ederseniz sevinirim :D birde fraps ile kaç fps aldığınıza bakın :D sonuçları ve ısıları da yazarsanız sevinirim :D
eset kullansa kullansa 150MB hadi abart 200MB ram kullanır... o kadarı fazla.. 150MB bile çok...walla o satıcılar bana ne yağ çekiyorlar görmeniz lazım... 5000TL lik sistem alıcaksınız da AMD olmazda bilmem ne de... ohoo... o yüzden telefona yada bi kağıda yazıyorum bu parçalar olsun diyorum sonra bi çıktı alıp ordan tüycen yoksa intel aldırmak için bin bir yalan uydururlar... bu arada işlemciden memun değil misiniz? ben orayı tam anlamadım... masaüstünde çok bir performans beklemeyin zaten masaüstü biraz da HDD hızına bakar... bi kaç test programı ile test edermisiniz :D everest ultimate ile ısıları kontrol edin... testten önce everesti açın sonra cinebench, unigine haven gibi bi kaç programla ve varsa oyunlarla bi test ederseniz sevinirim :D birde fraps ile kaç fps aldığınıza bakın :D sonuçları ve ısıları da yazarsanız sevinirim :
everest ile ısı kontrolü yaptım (internetten download yaparken çalıştırdım),sıcaklıklar;anakart 25,cpu 31,aux 33,gpu 30 ve seagate (sanırım hdd,ben samsung istemiştim adamlar başka marka takmışlar) 29 derece çıktı..şu an pc'de sadece fifa 2011 yüklü,fps testini fifa ile yapsam verimli olurmu?i5 760 işlemci iyi ama (önceki işlemcim e5200'dü) 400 tl'yi hak etmiyor gibime geldi
fifa 2011 de bi dene :D bide unigine heaven ve cinebench testlerini bi indirip dernerseniz iyi olur :
cinebench ile test yaptım CPU-3.83 pts çıktı,bir kaç kez denememe rağmen openGL testini yapmadı..daha sonra heaven ile test yaptım (ilk kez kullandım benchmark butonunu tıkladım,umarım doğrudur) FPS-16.3,SCORES-412,Min FPS-2.9,Max FPS-42.9 çıktı...üstadım bu istatistiklerin yorumu nedir?
doğrudur heralde... ama doğru ise sistem sürünüyor demektir... 2.9FPS veriyorsa o sistem Unigine heaven da benim sistemde biraz daha hallice denebilr... ama olsun benchmarklar kadar pc i zorlayacak başka program ve oyun bulmak zor...
i5 işlemci alma bence.Amd athlon x4 630+gtx 460 daha iyi olur