bu sistemi yükseltebilirmiyim

andantecroma
14-10-2007, 16:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

arkadaşlar gerçekden çok bilgisiz olduğum donannım konusunda bilgilerinize muhtacım,zar zor kazandığım paranın bir kısmını sisteme yatırıcam ama ne alacağımı nasıl ve nereden alacağımı tam olarak bilmiyorum önecelikle mevcut sistemim;

*Intel Pentium 4 531, 3000 MHz (15 x 200)
*Asus P5GPL  (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
*Anakart Çipseti Intel Grantsdale i915PL
*ASUS Extreme AX600 Pro Secondary  (128 MB)
*1gb kingston ddr2 ram
unuttuğum birşey warmı bilmioorum..
*80 gb hard disk

öncelikle ben işlemciyi değiştirirsem ana kartım sabit kalabilirmi yani intel core duo2 alsam  taksam olurmu?Dil çıkarıyor
veya bu sisteme alınabilecek en iyi ve güncel oyunları oynayabileceğim ekran kartı warmıdır?çayın taşıyla çayın taşını vurmaya çalışıoorum..bana bu sistemi komple at bunu bunu al mı dersiniz yoksa moh airborne,coh 2 ,cod 4 veya star craft 2 oynamak istiosan(ki delircem oynıyuamassam süper grafik delisi deilim ama kasmasın kare kare olmasın)bunu bunu al mı dersiniz lütfen 2 kalem yazı verin yardımcı olun bana teşekkür ederim.bu arada izmirde oturuyorum bana bu konuda en iyi desteği hangi firma sağlar satışından toplamasına kadar bilen varsa bir yardımcı olsa :)

Sefa Adak
14-10-2007, 17:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Sorularınıza tek tek cevap veriyim.

Anakartınızın Teknik Özellikleri

*  Model : P5GPL-X
    * Chipset : Intel 915PL
    * CPU Desteği :
      Soket LGA775, Intel Pentium 4 / Celeron, EM64T & EIST, HT
    * FSB Hızları : 800 / 533 MHz
    * IDE Port : 1 x UltraDMA 100/66/33, 4 x Serial ATA
    * Bellek : 2 x 184-pin DDR, Azami: 2GB,
      DDR 400/333, Çift Kanal
    * Slot Sayısı : 1 x PCI Express x16, 1 x PCI Express x1, 3 x PCI
    * I/O : 4 x USB 2.0, 1COM, 1LPT, PS/2 Keyb, PS/2 Mouse,
      1 x 6-Kanal Ses I/O, 1 x S/PDIF çıkış, 1RJ-45
    * Tümleşik Ses : 6-Kanal
    * Tümleşik Ağ : Intel 82540EM Gigabit LAN

işlemciyi değiştirirsem ana kartım sabit kalabilirmi yani intel core duo2 alsam taksam olurmu?
Görünüşe göre anakartınız sadece Pentium 4 ve Celeron işlemcileri destekliyor.Yani çift çekirdekli bir Core2Duo işlemci takamazsınız.Ama şimdiki işlemciniz de kötü bir işlemci değil.3 Ghz ve büyük ihtimalle HT teknolojili.

bana bu sistemi komple at bunu bunu al mı
Bu sisteme 1 GB ram ve DX10 destekli iyi bir ekran kartı takarsak adam olabilir.Ama derseniz yok ben şöyle süper bir oyun sistemi toplayacağım.O zaman söylersiniz.Biz de size iyi bir oyun sistemi toplarız.

Bu 3 bileşenle iyi oyunlar oynayabilmeniz mümkün.

Ram

Özelliklere bakılırsa anakartınız DDR400 bellek destekliyor.

O zaman şöyle bir Ram i alabilirsiniz:

Ekran Kartı

Ekran kartınız PCI-e veriyolunu destekliyor.

Şu ekran kartını alabilirsiniz:

O sisteme bunları da eklerseniz:

P4 3.00 Ghz
2 GB Ram
MSI RX2600XT 512 MB DX10

Sonuçta böyle güzel bir sistem ortaya çıkar.Bu bileşenlerle iyi oyunlar oynayabilirsiniz.Ama bütçeyi söylerseniz size uygun bir sistem de toplayabiliriz.Bu sistemi adam et derseniz sonuç yukarıdaki gibi olabilir.Tercih sizin.

İyi Günler..

Son Düzenleme: Sefa Adak ~ 14 Ekim 2007 17:08
andantecroma
14-10-2007, 18:19   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

öncelikle tşk ederim bana tawsiye ettiğiniz bu ekran kartı shared 3.0 ı barındırıomu?yani bu özelliği varmı ve beni idare edermi bir süre(1,1,5 yıl kadar)