asrock n68-s anakart
phenom ii x4 925 işlemci
msi r4850 OC li ekran kartı
4gb cl6 ram
high power 600w psu
cod mw3 yaklasık kaç fps alırm
ben eskiden pentium g840 2.8 ghz 8gb cl6 ram hd6770 ile 1600x1200 ultra ful msaa 37-50 fps değeri aldım tüm oyunda
Arkadaşlar forumda geziyordum konu dikkatimi çekti ve okudum acaba fps ne demek?
fps tam olarak analamını bilmiyorumda örnek vererek söyleyim
diyelimki BF3 te 20 fps alıyorsun ve oyun donuyor
ekran kartın kötüydü ve iyi bi ekran kartı aldın
şimdi 40 fps alıyorsun ve oyun donmuyor
fps ne kadar çoksa oyunda o kadar akıcı olur
D:
Arkadaşlar forumda geziyordum konu dikkatimi çekti ve okudum acaba fps ne demek?Şöyle açıklayayım:
FPS açılımı Frames Per Second
Yani saniye başına ekrana sığdırılan görüntü sayısı.
30 FPS ve üstü gayet iyi bir rakamdır.
Yani 30 FPS demek bilgisayar oyunda saniyede ekrana 30 kare sığdırıyor demektir.
Evet, ve pratik olarak da açıklaması şudur. İnsan gözü için 25-30 üzeri farkedilmez. Yani en az 30 fps veriyorsa ekran kartınız, 60-100 fps veren bir başkasıyla görsel açıdan öyle aman aman (biraz daha akıcı hissedilmesi dışında) bir fark olmaz ;)
Bir oyunda bence akıcılık degeri 10 ila 15 arasıdır.AMa buna izin vermesi sistemiminize bağlıdır.Siz 30fps de takılırken benim gibi insanlar 10 15 fps de takılmadan oynuyor çünkü sizde fps kaybı yaşanıyor yani in çık oluyor bizde öyle bişey çok az oluyor yani 10 ila 15 arası ivme çok az olurken 90 ile 30 fps arasındaki düşüşler çok daha zaman kaybına neden olur buda donmalara sebeb olur nfs the run kota koymuş bu yüzden fps genelde sabit.
10 fps lik akıcı bir oyun işte bu.
kesinlikle ses takılmıyor arabada öyle.
Spikerin sesine çevre seslerine bakın net geliyor.
http://www.youtube.com/watch?v=jta8NWwuDG4
Zavallı nvidia bu olayı daha yeni çözdü ben 4 yıldır böyle oynuyorum.
Herkese teşekkürler açıklama için
bana 15 fps bile yetiyor o bile akıcı.15in altına düşmedikçe gayet iyi
Bir oyunda bence akıcılık degeri 10 ila 15 arasıdır.AMa buna izin vermesi sistemiminize bağlıdır.Siz 30fps de takılırken benim gibi insanlar 10 15 fps de takılmadan oynuyor çünkü sizde fps kaybı yaşanıyor yani in çık oluyor bizde öyle bişey çok az oluyor yani 10 ila 15 arası ivme çok az olurken 90 ile 30 fps arasındaki düşüşler çok daha zaman kaybına neden olur buda donmalara sebeb olur nfs the run kota koymuş bu yüzden fps genelde sabit.dı dı dı dı9 :D:D
10 fps lik akıcı bir oyun işte bu.
kesinlikle ses takılmıyor arabada öyle.
Spikerin sesine çevre seslerine bakın net geliyor.http://www.youtube.com/watch?v=jta8NWwuDG4
Zavallı nvidia bu olayı daha yeni çözdü ben 4 yıldır böyle oynuyorum.