bu sorumun net bir cevabı varmı acaba?

ugurizmir
14-12-2009, 14:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

arkadaşlar 1 haftadır herkese sorup duruyorum ama kısa ve net bir cevap alamadım cevaplarsanız çok sevinirim.
1- şu an xp pro notebook um var 32-bit  ve 6 senelik.
yeni bir notebook beğendim ve almayı düşünüyorum.acer 5940g win 7 professionel 64-bit
bu laptop u aldığımda mesleki olarak hayati öneme sahip 2-3 tane borsa programımı(şu an xp pro 32 bitte çalışan)  win 7  pro 64 bit te çalışacaklarından şüpheliyim.eğer bu programları çalıştıramazsam laptop u yenilememin hiç bir esprisi kalmayacak.sadece masraf olacak.
2-windows 7 pro 64 bit te acaba xp mode kurulumu yapıp sorunsuz olarak xp pro 32 bit te çalışan yazılımları kullanabilecekmiyim?
3-xp mode da c: ve d: diye iki ayrı disk olacakmı?çünkü elimdeki programlarımdan bazısı aynı diskte çakışıyor.c: ve d: de iki farklı diskte olunca sorunsuz çalışıyor?

acaba tüm bu kafamdaki sorunları çözebilirmiyim. eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum.yada sizin bana tavsiye edebileceğiniz başka bir çözüm yolu varmı?saygılar

Nicoll
14-12-2009, 15:29   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

VirtualBox ile Linux'ta bile kullanabilirsin. Belki Wine ile de çalışır. Denemek lazım...

mons
14-12-2009, 16:06   |  #3  
Yıllanmış Üye
416 mesaj

bunun en basit yolu birtane win7 yüklü bilgisayara sizin programları yükleyip bakmak win 7 kullanan çevrenizdeki birine rica edin kurup baksın yada foruma daha düzgün bir başlık açıp programı söylerseniz emin olun sizin için deneyecek arkadaşlar olur. bende denerdim fakat xp mod kullanmıyorum.

Trojan_09
14-12-2009, 16:51   |  #4  
Yeni Üye
47 mesaj

programların ismini ve versiyonlarını söylersen ben deneyebilirim ama bendeki win7 32bit yinede fark edeceğini sanmıyorum

zaten eğer programlar yeniyse büyük ihtimal win7de sorunsuz çalışır ben bazı eski programlarımı bile win7 de çalıştırabildim.

ayrıca xpmode a gerek yok zaten bu işlevi yapan programlar var virtiualbox gibi ve eğer onlarla xp yi çalıştırırsan normal xpden hiç bir fark olmadan çalıştırabilirsin

yani en kötü o şekilde çalıştırırsın

Halil Mollaoğlu
14-12-2009, 18:14   |  #5  
CHIP Online
373 mesaj

Bahsettiğinzi programlar Windows 7'de sorun çıkarsa dahi XP Mode'da kesinlikle çalışacaktır. XP Mode içinde çalışan Windows XP kopyası 32-bit'tir. XP Mode hakknda kafanıza takılanların cevabı burada:

https://www.chip.com.tr/konu/wind ... -xp-mode_14636.html

Galerisine göz atın ve kendiniz nasıl çalıştığını görün. Sizin borsa programınız da aynen böyle çalışacaktır.

ugurizmir
14-12-2009, 21:34   |  #6  
OP Taze Üye
10 mesaj

arkadaşlar kullandığım programlar şu metastock 6.52 eod ve advanced get 7.6 eod(end of day).bu programlar vista home premium 32 bit ve xp pro 32 bit te sorunsuz çalışıyor.izmir de 64 bitlik pc veya notebook makinası olan arkadaşlarla bağlantıya geçebilirsek  bu dediğim programları test etme olanağım olabilir.eğer yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok memnun olurum.izmir li arkadaşlar lütfen yardımcı olun.

zxsel
15-12-2009, 02:42   |  #7  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

bu c  d olayı pc ye format atarken kendın ayırıyorsun harddıskı bolumlere ayrıca bunu programlarlada yaparsın  dıger soruna arkadaslar cvp vermıs zaten