Bu svchost.exe Virüs mü? [ÇÖZÜLDÜ]

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
farukdgn
30-01-2010, 17:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,219 mesaj

Normalde svchost'un sistem dosyası olduğunu ben de biliyorum ama bilgisayarı boşta bırakmıştım. Sonra fanın hızlandığı dikkatimi çekti ve bilgisayarın ekranını açıp Ctrl+Shift+Esc yaptım ve CPU harcayan programı buldum : svchost.exe'ydi sonra biraz bekledikten sonra eski haline döndü. Bu arada onunla ilgisi var mı bilmiyorum ama Advanced System Care'yi sistem boştayken bakım uygulamaya ayarlamıştım bilgisayarın ekranını açtığımda sağ altta bakım uygulandı uyarısı vardı.Yardımlarınızı bekliyorum, resimleri inceleyin...
Normalde svchost:

Boşta bıraktığımda svchost:

Semih Özyurt
30-01-2010, 17:18   |  #2  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

Svchost.exe dosyası %SystemRoot%\System32 klasöründe bulunur. Başlangıçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini oluşturmak için kayıt defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örneği aynı anda çalışabilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir. Bu nedenle, Svchost.exe'nin nasıl ve nerede başlatıldığına bağlı olarak farklı hizmetler çalışabilir. Hizmetlerin bu şekilde gruplandırılması, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayıklama olanağı sağlar.
microsof'un svchost'la ilgili yayınlamış olduğu makalenin tümü

http://support.microsoft.com/kb/314056/tr

İtacHi_
30-01-2010, 17:24   |  #3  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
1,894 mesaj

Services Bölümünden İşinize Yaramayacak Svchostları iptaledebilirsiniz. ama Tavsiye edilmez :) Microsoft Tavsiye etmez. amabiraz incelerseniz işinize yaramayanları bulabilirsiniz. Örnek olarak

C:\Windows\system32\svchost.exe -k LocalService

Bu Saati gösteriyor.. Buna benzer bir çok servis var. dikkatleinceledikten sonra kapatabilirsiniz.

ufuk_35
30-01-2010, 17:45   |  #4  
Yıllanmış Üye
800 mesaj

Mesela bu dosya virüs olsaydı, Windows onun imzasını tanıyıp trusted installer dan izin almadan (veya bir şekilde alıp) onu system veya ağ uygulaması olarak çalıştırabilir miydi? Yani virüsler kullanıcının işlemi gibi görünmeyebilir mi?

Kaya Erdoğdu
30-01-2010, 17:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,281 mesaj

Açıklama :    svchost.exe Microsoft Windows isletim sistemine aittir. Svchost.exe, dinamik baglanti kitapliklarindan (DLL ler) çalisan hizmetlere iliskin genel bir ana bilgisayar islemi ismidir. Svchost.exe dosyasi %SystemRoot%\System32 klasöründe bulunur. Baslangiçta, Svchost.exe yüklemesi gereken hizmetlerin listesini olusturmak için kayit defterinin hizmetler bölümünü denetler. Svchost.exe'nin birden çok örnegi ayni anda isleyebilir. Her Svchost.exe oturumu bir hizmet grubu içerebilir, böylece Svchost.exe'nin ne sekilde ve nerede baslatildigina bagli olarak farkli hizmetler çalisabilir. Bu durum, daha iyi denetim ve daha kolay hata ayiklama olanagi saglar. Bu dosya önemli bir uygulamadır ve bilgisayarınızın sorunsuz ve güvenli çalışması için kaldırılmamalıdır. Svchost is a system process belonging to the Microsoft Windows Operating System which handles processes executed from DLLs.         
Tavsiye :    svchost.exe sistemden kaldırılmamalıdır, başlıca programların çalışması için gereklidir.
Alıntıdır.

Halil Mollaoğlu
30-01-2010, 18:03   |  #6  
CHIP Online
373 mesaj

Hayır değildir. Gereken açıklamalar fazlasıyla yapıldı.

Kilit!