Bu uyarı nedir bilen var mı?

HPQ-User
10-05-2008, 16:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Tayyareci52 sormuş:
Merhabalar

Benim sorunum şu. Bilgisayarımda örneğin windows messenger'ı açınca, örneğin internette DivX yada windows media player ile video izlediğimde "Object reference not set to an instance of an object" uyarısını alıyorum.

Kısacası bu uyarıyı bazı görsel pencereler açılınca alıyorum. Bu uyarının ne anlama geldiğini bilen varmı? Ve nasıl düzeltebilirim bu durumu?

Deneyimli ve bilgili CHIP üyelerinin görüşlerini bekliyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İşlemci: Pentium D-945 3.4 GHz

Anakart: Intel D945GNT

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

HolyMan
10-05-2008, 17:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
212 mesaj

kardeş sen galiba yanlış bir yama kurmuşsun  sorun ondan kaynaklanıyor sen microsoftun sitesinden indir media player ı onu kur bide öyle dene

Son Düzenleme: HolyMan ~ 10 Mayıs 2008 17:54
tayyareci52
12-05-2008, 16:35   |  #3  
Üye
53 mesaj
HolyMan
kardeş sen galiba yanlış bir yama kurmuşsun  sorun ondan kaynaklanıyor sen microsoftun sitesinden indir media player ı onu kur bide öyle
HolyMan öncelikle sorumla ilgilendiğin için teşekkür ederim. Ancak ben bu problemi yama kurduktan sonra yaşamadım. Senin dediğin media player ile ilgili bir yamada kurmadım.

Zaten ben bu problemi sadece media player'ı kullanınca yaşamıyorum. En basitinden windows messenger'ı açıncada bu uyarıyı alıyorum.

Ancak şöyle birşey var. Örneğin ben internette bir sitede media player yada DivX ile bir video izlemek istediğimde bu uyarıyı alıyorum. Açılan küçük Uyarı penceresine tamam desemde demesemde videoyu rahatlıkla izleyebiliyorum. Yani uyarı benim işimi engellemiyor.

Fakat internette değilde bilgisayarımdaki bir videoyu media player ile izliyorsam bu uyarıyı almıyorum.

Aslında benim asıl merak ettiğim şu, benim aldığım bu uyarı ne için? Bu uyarının bir anlamı olmalı? Yani register da bir sorun mu var ki bu uyarıyı veriyor? Yada başka birşeyden mi?

Sonuç olarak ben bu sitede bu sorunuma çözüm bulabilecek en azından sorunum hakkında yorum yapabilecek üyeler bulunduğu düşünüyorum. Tabi moderatörleride unutmamak lazım.

Kısacası CHIP üyelerinin ve moderatörlerinin yardımını bekliyorum.

Son Düzenleme: tayyareci52 ~ 12 Mayıs 2008 16:36
WeBStaR
12-05-2008, 16:39   |  #4  
Üye
50 mesaj

Dostum Bu Hata Asp Tabanlı Bir Hata Eğer Bunu Alıyorsan Kullandığın Programları Kaldırıp Yeniden Kurmayı Denemeni Tavsiye Ederim.Kolay Gelsin..

tayyareci52
12-05-2008, 16:50   |  #5  
Üye
53 mesaj
WeBStaR
Dostum Bu Hata Asp Tabanlı Bir Hata Eğer Bunu Alıyorsan Kullandığın Programları Kaldırıp Yeniden Kurmayı Denemeni Tavsiye Ederim.Kolay Gelsin..
"Kullandığın programlar" demekle kastın uyarı aldığım programlar mı yoksa bilgisayardaki tüm programlar mı?

Sanırım sorun yaşadığım programları kastettin ama ben yinede bir check etmek istiyorum.

WeBStaR
12-05-2008, 16:58   |  #6  
Üye
50 mesaj

Bu belirttiğin hata bir asp tabalı program yazarken çıkan bir hata kurduğun exe.ler üzerinde değişiklik yapıp kurduysan bu hata çıkmış olabilir.!

HolyMan
12-05-2008, 16:59   |  #7  
Yıllanmış Üye
212 mesaj
tayyareci52
HolyMan
kardeş sen galiba yanlış bir yama kurmuşsun  sorun ondan kaynaklanıyor sen microsoftun sitesinden indir media player ı onu kur bide öyle
HolyMan öncelikle sorumla ilgilendiğin için teşekkür ederim. Ancak ben bu problemi yama kurduktan sonra yaşamadım. Senin dediğin media player ile ilgili bir yamada kurmadım.

Zaten ben bu problemi sadece media player'ı kullanınca yaşamıyorum. En basitinden windows messenger'ı açıncada bu uyarıyı alıyorum.

Ancak şöyle birşey var. Örneğin ben internette bir sitede media player yada DivX ile bir video izlemek istediğimde bu uyarıyı alıyorum. Açılan küçük Uyarı penceresine tamam desemde demesemde videoyu rahatlıkla izleyebiliyorum. Yani uyarı benim işimi engellemiyor.

Fakat internette değilde bilgisayarımdaki bir videoyu media player ile izliyorsam bu uyarıyı almıyorum.

Aslında benim asıl merak ettiğim şu, benim aldığım bu uyarı ne için? Bu uyarının bir anlamı olmalı? Yani register da bir sorun mu var ki bu uyarıyı veriyor? Yada başka birşeyden mi?

Sonuç olarak ben bu sitede bu sorunuma çözüm bulabilecek en azından sorunum hakkında yorum yapabilecek üyeler bulunduğu düşünüyorum. Tabi moderatörleride unutmamak lazım.

Kısacası CHIP üyelerinin ve moderatörlerinin yardımını bekliyorum.

sen yama yaptım diyorsun bu ne yaması  sen işletim sistemini kurduğundan beri böyle değildir herhalde bu yama işini biraz daha açarmısın

tayyareci52
12-05-2008, 17:09   |  #8  
Üye
53 mesaj

HolyMan ben senin yorumuna cevabımda "Ancak ben bu problemi yama kurduktan sonra yaşamadım" dedim.

Sen herhalde benim herhangi bir yama kurduğumu düşündün. Ben hiçbir yama kurmadım. Cümlemden öyle anlaşıldıysa özür dilerim.

Ben demek istedim ki, farzedelim ben bir yama kurdum bu sorunda ondan sonra başladı. Eğer böyle birşey olsaydı emin olabilirsin ki bende ilk iş olarak kurduğum yamadan şüphelenirdim.

Ancak dediğim gibi ben hiçbir yama kurmadım.

HolyMan
12-05-2008, 17:19   |  #9  
Yıllanmış Üye
212 mesaj
tayyareci52
HolyMan ben senin yorumuna cevabımda "Ancak ben bu problemi yama kurduktan sonra yaşamadım" dedim.

Sen herhalde benim herhangi bir yama kurduğumu düşündün. Ben hiçbir yama kurmadım. Cümlemden öyle anlaşıldıysa özür dilerim.

Ben demek istedim ki, farzedelim ben bir yama kurdum bu sorunda ondan sonra başladı. Eğer böyle birşey olsaydı emin olabilirsin ki bende ilk iş olarak kurduğum yamadan şüphelenirdim.

Ancak dediğim gibi ben hiçbir yama kurmadım.

İşletim sistemini ilk kurduğun zamandan bu yana bu hatayı alıyorsan biraz erken veya çok kestirme bir cevap olacak ama başka bir cd den  format at

tayyareci52
12-05-2008, 17:25   |  #10  
Üye
53 mesaj
HolyMan
İşletim sistemini ilk kurduğun zamandan bu yana bu hatayı alıyorsan biraz erken veya çok kestirme bir cevap olacak ama başka bir cd den  format
Sistemi kurduğumdan beri almıyorum uyarıyı. Son birkaç haftadır başladı.

Format atmak muhtemelen çözüm olabilir ancak ben yinede belki format atmadan da çözümü vardır diye düşünüyorum.

HolyMan
12-05-2008, 17:26   |  #11  
Yıllanmış Üye
212 mesaj
tayyareci52
HolyMan
İşletim sistemini ilk kurduğun zamandan bu yana bu hatayı alıyorsan biraz erken veya çok kestirme bir cevap olacak ama başka bir cd den  format
Sistemi kurduğumdan beri almıyorum uyarıyı. Son birkaç haftadır başladı.

Format atmak muhtemelen çözüm olabilir ancak ben yinede belki format atmadan da çözümü vardır diye düşünüyorum.

peki sistem geri yükleme veya sistem onarma yı denedin mi ?

tayyareci52
12-05-2008, 17:32   |  #12  
Üye
53 mesaj
HolyMan
İkisinide denemedim .Çünkü uyarının ne anlama geldiğini bilmediğim için sistemi onaralım derken iyice bozmaktan çekindim.

HolyMan
12-05-2008, 17:38   |  #13  
Yıllanmış Üye
212 mesaj
tayyareci52
HolyMan
İkisinide denemedim .Çünkü uyarının ne anlama geldiğini bilmediğim için sistemi onaralım derken iyice bozmaktan çekindim.
sistem geri yüklemeyi bi dene çünkü onun bir zararı olmaz sadece yüklediğin zamandan önce yani bu olay olduktan sonra bilgisayara birşey yüklediysen onlar kaybolma ihtimali var sen tarihi tam olarak hatırlıyorsan ondan önceki bi zamana sistem geri yükleme yap yazılımsal sorunları çözüyor benim çok işime yaradıBeğendim

tayyareci52
12-05-2008, 17:47   |  #14  
Üye
53 mesaj

Vallahi ne yalan söyleyeyim sistem geri yüklemesinden tırsıyorum. Emin değil

Ne olduğunu bilmediğim bir sorunu çözmek için sistemde geriye gitmenin bir yararı olabilir ancak bundan emin olamadıktan sonra benim için sistem geri yüklemesi format atmak gibi son çare.

Hem sistemde geriye gitmektense bana göre format atmak çok daha güvenli geliyor. Beğendim

HolyMan
12-05-2008, 17:52   |  #15  
Yıllanmış Üye
212 mesaj
tayyareci52
Vallahi ne yalan söyleyeyim sistem geri yüklemesinden tırsıyorum. Emin değil

Ne olduğunu bilmediğim bir sorunu çözmek için sistemde geriye gitmenin bir yararı olabilir ancak bundan emin olamadıktan sonra benim için sistem geri yüklemesi format atmak gibi son çare.

Hem sistemde geriye gitmektense bana göre format atmak çok daha güvenli geliyor. Beğendim

hayır böyle düşünme hem zamandan hemde dosyalarında olabilirsin formatta ama sistem geri yüklemede bi sorun çıkmaz eğer daha önceden sistem sorunsuz çalışıyodu diyorsan sistemi geri yükleme yap tabi bence
yok içim rahat etmez diyorsan format at

ama şöyle bir şey de var sen nasıl olsa ben format atcam diyorsun o zman dene bir sistem geri yüklemeyi Göz kırpma

tayyareci52
12-05-2008, 18:09   |  #16  
Üye
53 mesaj

Az önce bilgisayarımda yüklü olan DivX player ı kaldırdım. Sonrada deneme amaçlı bir kaç siteye girdim bakalım Media player uyarı verecek mi diye baktım vermedi. Aynı şekilde windows messenger'a baktım artık uyarı vermiyor. Beğendim

Kısacası sorun DivX player dan kaynaklanıyormuş. Neyse sorun çözüldü ama bu seferde DivX player dan olduk. Beğenmedim

HolyMan
12-05-2008, 18:12   |  #17  
Yıllanmış Üye
212 mesaj
tayyareci52
Az önce bilgisayarımda yüklü olan DivX player ı kaldırdım. Sonrada deneme amaçlı bir kaç siteye girdim bakalım Media player uyarı verecek mi diye baktım vermedi. Aynı şekilde windows messenger'a baktım artık uyarı vermiyor. Beğendim

Kısacası sorun DivX player dan kaynaklanıyormuş. Neyse sorun çözüldü ama bu seferde DivX player dan olduk. Beğenmedim

KahkahaKahkahaKahkaha
iyi bari sorun çözülmüş (işte sistem geri yüklemede yaptığın değişiklikleri silip sistemi düzelticekti ama neyseGöz kırpma sorun halloldu)dvix ise  kendi sitesinden indir bi de onu de

Son Düzenleme: HolyMan ~ 12 Mayıs 2008 18:13
pcman34
15-09-2009, 00:19   |  #18  
pcman34 avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

ikisi çakışıyor olablir dicektim .D ama çözülmüş :D

burak_pc
15-09-2009, 02:23   |  #19  
Yeni Üye
49 mesaj

MESSENGERİ VE VİDEO OYNATICILARINI SİL VE YENİ MSN VE K-LİTE CODEC PACK VEYA THE KMPLAYER VİDEO OYNATICISI KUR 

M.G.G
15-09-2009, 08:12   |  #20  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Alıntı: burak_pc  
MESSENGERİ VE VİDEO OYNATICILARINI SİL VE YENİ MSN VE K-LİTE CODEC PACK VEYA THE KMPLAYER VİDEO OYNATICISI KUR 
artık  her konuya gereksiz cevap atma çözülmüş bitmiş bir olay bu.Hiç mi kuralları okumadınBeğenmedim

not:forumda bir bozukluk var.Az önce mesaj atmaya çalışınca atmadı.Şimdi de a harfini < diye geçti.Şimdi de altına < geçti.

Son Düzenleme: M.G.G ~ 15 Eylül 2009 08:16