Bu Virüsten Nasıl Kurtulurum Yardım!!!

HPQ-User
25-11-2009, 14:29   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

The-Myth sormuş:
Merhaba arkadaşlar ben dün flash belleğimi taktıktan sonra bir virüsle karşılaştım.Bilgisayarımı henüz yeni kurduğum için anti-virüs programım yoktu.Görev yoneticisi ve Hiçbir program, oyun açılmıyordu.Yetkili değilsiniz uyarısı alıyordum programlara tıkladığımda. ve hiçbir program kurulmuyordu.Yeniden Bilgisayarı formatladım. D Diskimdeki Driverları Kuramadım. internetten sürücüleri indirip kurdum.ESET Smart Security Programını kurdum.Hemen Flash belleğimi tarattım ama bu seferde içindeki dosyaları virüslü olduğundan sildi.ve yine aynı virüs yine geldi.daha önce hiç böyle virüsle karşılaşmadım..Ne yapacağımı bilmiyorum..Bana yardımcı olursanız çok memnn olurum..

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ANAKART:Gigabyte K8NS F18
İŞLEMCİ:AMD 2600+
BELLEK:512 MB
EKRAN KARTI:Nvidia GeForce FX 5700 256 MB

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 1.1.4322)

teknohat
25-11-2009, 19:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

İçindeki dosyaları sildiğini sanmıyorum. Şöyle yani: Virüs flash diskteki klasörleri kopyalıyor, sonra orjinal klasörü gizli hale getiriyor olabilir. Gizli klasörleri gösterme ayarını yaparsanız asıllarını görebilirsiniz. Sonra tüm harici disklerinizi takın ve komple bir bilgisayar taraması yapın. Flash diskinizi taktıktan sonrada çift tıklayarak değilde, sağ tıklayıp "Aç" komutunu çalıştırarak ya da adres çubuğundan seçerek açın. Ne işe yaradığını bilmiyorum, ama işe yaradığını biliyorum. :) Ayrıca tüm harici diskler takılıyken ve gizli klasörler gösteriliyorken güvenli modda combofix'i çalıştırın.

Kdrncr
26-11-2009, 23:08   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj

Arkadaşım pc ne muhtemelen worm bulaşmıştır.Bundan da her antivirüs ile kurtulamazsın.Eset norton kaspersky dahil bunun için harici taramalar yapmalısın.Sen şimdi google a worm scan yaz ve karşına çıkan symantec ve microsoft gibi güvenilir firmların worm tool ( worm aracı) var onları bi indir ve taramayı başlat.Büyük ihtimalle sorunun çözülecektir.

Kdrncr
26-11-2009, 23:13   |  #4  
Üye
71 mesaj

Hatta sana linkler veriyorum sırasıyla bunları indirip çalıştır ve bekle bakalım ne sonuç alacaksın bizimle paylaş sonucu da ayrıca :) ... bu arada virüsün adını yazsan çok dha iyi olurdu ama ben yine de tahmin ettiğim şekilde öneride bulunuyorum 

(bunda onlarca var )

burdakilerden 1. ve 3. linkleri kesin dene diğerleri de isteğine bağlı dene arkadaşım.

mancukya
27-11-2009, 00:28   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

Elestiri yapmadan Eset silmeyi beceremedigi halde neden israr ediyorsun peki ?
Bütün antilerin deneme sürümleri var silemiyorsa yetersiz kaliyorsa Norton, Antivir, Kaspersky vs sv deniyebilirdin yetmedi bazi seyleri anti malware ve yaninda ad adware, spybot, avg gipi spy programlari ile desteklemende lazim.
Ayrica sistem geri yüklemeyide virus varsa kapatmayi biraz düsünün

Son Düzenleme: mancukya ~ 28 Kasım 2009 00:54
faruk649
27-11-2009, 23:16   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

Slm Arkadaşlar ben konu açamadım ve bu foruma yeni üyeyim soru sorucaktım ben bilgisayarı açınca 20 sn sonra falan şarkı çalmaya başlıyor kısık sesle yabancı bi şarkı hep aynı yeri tekrarlıyor bitiyor yine aynı yer başlıyor bundan nasıl kurtulabilirim ?