Bu yazılanlar doğrmu ?

serkanyuregir
22-06-2008, 12:03   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Arkadaşlar bir forumda gördüm adam ilginç şeyler yazmış. O uazıyı hiç bir oynama yapmadan buraya kopyala yapıştır yapıyorum. Ve sizden istediğim bu antılanlar doğru olup olmadığı.Yazı şöyle ;

"Ewt arkadaşlar bu topicte microsoft'un saklamaya çalıştığı bir gerçeği birazdan açıklayacağım.

Microsoft ; bilindiği gibi işletim sistemi dışında pek başka dallara bulaşmayan,bulaşmadığı için şirketleri parayla satın alıyor.Yani tekelcilik(microsoftun en sinir olduğu kelime)yapıyor.Örneğin Yahoo'ya sunduğu 45milyar dolarlık müthiş teklif gibi.

Ama açıklayacağım bu değildi arkadaşlar birazdan bu satırların devamını şaşkınlıkla okuyacaksınız.

Microsoft şimdiye kadar yapabildiği en iyi işlemci çekirdeği BUNDAN 15 YIL ÖNCE ÜRETTİĞİ NT ÇEKİRDEĞİDİR.Bu işlemci çekirdeğini işletim sistemlerinde kullanmıştır ve hala kullanıyor.Kullanıyor derken Vista kastedilmiyor diye düşünenler olacak ama 15 YILLIK NT ÇEKİRDEĞİ VİSTA İŞLETİM SİSTEMİNDEDE VAR!!!!!Vistada biraz windows programlarını karıştırırsanız NT ile ilgili birçok dosya bulacaksınız.Bu çekirdek artık XP ve VİSTA gibi işletim sistemlerini hızlandırma yerine yavaşlatıyor.AMA BUNA MİCROSOFT'UN YAPTIĞI HİÇBİR ŞEY YOK.Bizi yeni işletim sistemi diye kandırmaya çalışıyorlar arkadaşlar 15 yıldır bize NT çekirdeğini yutturuyorlar.MİCROSOFT TEMBEL TEMBEL OTURMUŞ 15 YIL BOYUNCA WİNDOWSUN GÖRÜNÜM AYARLARIYLA OYNAYIP BAŞKA BİRŞEY YAPMADAN BİZİM ÖDEDİĞİMİZ PARALARIN ÜZERİNE YATTI VE YATIYORDA.BİR YENİLİK YAPMADAN MİLYAR DOLARLARI KAZANIYORLAR.

Düşünün arkadaşlar windows vista için biraz para harcanıyor ama onlar binlerce katını kazanıyor.Bir çekirdek yapsa belki uyumsuzluk sorunlarını çözmek için yıllarca çalışacaklar bu araştırmalar sonucu ödenen para için milyar dolarlar gidecek.yani microsoft kumar oymak istemiyor.Görünüm değiştirerek bir sürü işletim sistemi çıkarıyor.

Arkadaşlar belki inanmayabilirsiniz ama bu bir gerçek microsoft sadece görünümlerle oynayarak piyasaya sürüyor.

Bunun sonunda Benim bir microsoft düşmanı olduğumu düşünebilirsiniz ama benimde işletim sistemim windows "


Evet yazı bu kadar görüşlerinizi bekliyorum.

OnnuuR
22-06-2008, 12:14   |  #2  
OnnuuR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,675 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007


Vista ve XP'de Program files dizininde hep bu Windows NT bulunur...(EDİT:Tabi 98 ve altı işltim sistemlerini kullanmadığım için onlara bişi diyemiyeceğim)
Ayrıca sade görünümle uğraştığını söylemiş 98 ile vista arasındaki farkları bilmiyor galiba...
Vista en hızlı işletim sistemi bunu sade görünüm olarak algılayamayız...

Son Düzenleme: OnnuuR ~ 22 Haziran 2008 12:16
Der Rote BaroN
22-06-2008, 12:38   |  #3  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un itiraf ettiği bir iddiadır.

waybe
22-06-2008, 12:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,376 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

ben inanamıyorum wista ve 98 nasılo oldugunu biliyorum okul pcleri 98 kurulu ve beni öldürmek üzereydi vista cok güzel ve hızlı böyle birşey olamasına inanamıyorum

_AFD_
22-06-2008, 12:52   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
596 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

bence de. +1

Kapalı Hesap (53751)
22-06-2008, 12:58   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Sonuçta her işletim sisteminde herşey sil baştan yapılacak değil ya elbette üstüne geliştirecekler.Her yeni işletim sisteminin çekirdeği sıfırdan yapılsa uyumsuzluk diye birşey kalmaz neredeyse her sistemle tüm yazılımları değiştirmek zorunda kalırız.Hem bu otomobil sektöründe de böyle değil mi her seferinde makyajlayıp sunarlar arabaları bence gayet normal.

Banned
22-06-2008, 14:03   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Haklısınız adamlar ta 1800 lü yıllarda bir motor icat etmişler hala arabalarda aynı prensipte çalışan motoru kullanıyoruz. Hatta adam 1945 te penilisilini bulmuş biz hala onu kullanıyoruz. Hatta ve hatta benim mesleğimde kullandığım cizhazlar 1905 yılında icat edilmiş ve üstelik kullandığım cihaz 1965 model ama ne varki hala kullanıyorum.

Kullancağız tabi yapabiliyorsanız alın siz yapın xp yi geliştirip kullanın neden vistaya para vereceksiniz, yada linux severler arasına katılıp microsoft egomanyasını yıkmak için linux kullanıp geliştirmeye çalışın.Bu arada sonuçta linux windowstan daha eski çekirdek kullanmakta.Yazılımların yeni versiyonları üretilirken temel hep aynı kalıp üstüne geliştirme ve eklemeler yapılır. Adındanda anlaşılacağı üzere ister Windows 98 olsun, ister Windows XP, ister Windows Vista sonuçta hepsi WİNDOWS tur, sadece gelişrtirilmişlerdir.Hepsi windowsun değişik bir sürümü  olduklarından hepsinn adında windows kullanılmıştır. Aksini iddia edecek olsalar adları sadece xp , vista olurdu ve bizde derdik ki bize yutturmaya çalışıyorlar bu ötekinin geliştirilmişi. Bir yazı yazmadan önce mantık terazilerinde tartsak araştırsak bilgi sahibi olsak daha güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır.

neverofnever
22-06-2008, 14:10   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
507 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Bencede gayet normal.Windows Defender ve Windows Güvenlik Duvarı sayesinde şimdiye kadarki en güvenli Windows, Vista..! Bunun dışında 98/Xp/Vista sıralamasını kullanan arkadaşlar bilecektir Vista sadece görünüm değişikliği yaparakmı gelmiş.Vistada ne uyum problemleri vede ne güzel uyum özellikleri var.Mesela Xp'de bir yazıcıyı tak çalıştır olarak kullanamassınız.Onun sürücü cdlerini yüklemek zorundasınız.Bir webcam'i tak çalıştır olarak kullanamazsınız.Fakat Vista bunları taktığınız an kendisi otomatik olarak tanıyor.

Microsoft ; bilindiği gibi işletim sistemi dışında pek başka dallara bulaş
Microsoft ; MS Veda,Microsoft'un Surface  teknolojisi, yani dokunmatik masası,Microsoft Xbox360,Klavye,Mouse ve şimdide yazılımcıları ile önem verdiği robot teknolojileri ile yazılımdan başka çok şeylerde yapıyor.Şu anda sahip olduğumuz bilgisayarlara aslında IBS,Apple ve Microsoft sayesinde sahip olduğumuzu bilmiyor sanırım bu arkadaş.1980-85'lerde nasıl bilgisayar yazılımlarına sahip olup bu alanda ürün üretimlerine başlandı ?

bulaşmadığı için şirketleri parayla satın alıyor.Yani
Buna pazar alanında rekabet diyoruz..! Google'da sadece arama motoru kapsamında çalıştığı içinmi youtube'u satın aldı ??? Her şirket pazar alanında üstünlük kurmak ister ve bu üstünlüğünü diğer dev şirketleri satın alarak kurabilir.Yahoo, Microsoft ve Google arasında köprü durumunda ; köprüyü alan bir diğerinin iplerini kesecek ve üstünlüğünü kuracak.Eğer Microsoft,Yahoo'yu kaptırırsa Google aynı amaçları güden dev bir şirketle pazar payında karına kar katacak ve başka amaçlarınada yönelecek.Buda Microsoft için büyük bir tehdit.Bu 2 nedenden ötürü TEKELCİLİK dediği şeyi yapmak iş alanında doğal değilmidir ?

uGuR.uK
22-06-2008, 14:21   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

bunu yazan baya bi at gözlügü takmış anlaşılan, Microsoft dünyada en çok projelere imza atan bi firma. öyle Google kadar reklamı yapılmıyo diye böyle söylenemez, sadece işletim sistemi yapan bi firma bu kadar yeni ürün geliştirip telif hakkını nasıl elinde bulundurabilir:


ayrıca sırf bi klasördeki nt adını hep görüyo diye bi halt bilmeden konuşmakta yanlıştır, vista'nın kendi sürümleri icinde bile cekirdekler farklıdır(ultimate ile önceki sürümler misal) nası 15yıldır makyajlı windows kullanıyo olabiliriz?

hangi forumdan aldın bilmiyorum ama internette binlerce forum sitesi var ve cogu sacma sapan konularla ve bu konuları besleyen bilgisayar cahilleriyle dolu, kimsede kusura bakmasın böyle söyledigim icin ama durum bu. bilmemek ayıp degil, hadi ögrenmiyosun meraklı degilsin onuda anladık ama bilmedigin halde bu işin uzmanlarından cok atıp tutmakta ayıptır yani......

o kadar laf etmiş kullanmasın, hiçbi MS ürünü, yazmış bide windows'um var die, Allah kerim bilgisayarında age of empires, flight simulator, ms klavye/fare vs.de vardır bununGülümseme

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 22 Haziran 2008 14:23
neverofnever
22-06-2008, 14:24   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
507 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

KahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha Aynen haklısın...

yelkowan
22-06-2008, 14:35   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Microsoftun diğer işletim sistemlerinde kullanılan çekirdeği Vistada kullandığı doğru adının nt mi yoksa başka bişe mi olduğunu bilmiyorum ve bu bahsedilen kök çekirdeğin nasanın bile uzaya yolladığı roketlerde hala yıllar öncesinin kök çekirdeğini kullandığını biliyorum; fakat bu son kullanıcıyı ilgilendirecek bir durum değil zira 2007 yılı içerisinde yapılan açıklamalara göre microsoft da bundan rahatsız.
Kod adı windows 7 olan işletim sisteminde Hatırladığım kadarıyla çekirdek ya yenilenecek ya da yılların biriktirdiği kodlar ya da artık herneyse temizlenecek yani windows 7 ye özgü bir çekirdek yapısı oluşturulacak.
Ama dediğim gibi bu nihai kullanıcıyı yani bizi pekte etkilemiyor.
bizimle şu an için bi alakası yok en azından işletim sistemleri doğru dürüst çalıştığı sürece ve xp de vista da uygun donanımlarla çok iyi sonuçlar veriyor gerisi microsoftun bileceği iş...

Son Düzenleme: yelkowan ~ 22 Haziran 2008 15:02
Diablotical
22-06-2008, 22:42   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
593 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

konu ilginç ve yazılanlar haksızca ancak konuya getirilen yorumlar profesyonel geldi bana chip forumlarında yazan arkadaşlarımız gerçekten windowstan hızlı gelişiyorlar sorunlarımıza ışık oluyorlar,mutlu oldum :):):)

bende bi yorum yapayım bari;
windows explorer da NT yazısını gördüğünde windows hep aynı çekirdeği kullanıyor diye bi sonuca varamazsın.Her yeni sürümde çekirdek güncellenir yeni donanımlara destekle,daha optimize kod içermeleriyle,daha güvenli olmalarıyla,daha fazla performansla gelir yeni çekirdek yoksa sen al winNT çekirdeğini aynen kullan kullan öyle birşey imkansız çünkü her çeyrek yılda yeni donanımlarla yeni chipsetlerle yeni teknolojilerle karşılaşıyoruz,
ha bana deki windows çekirdek güncellemesinde yavaş kalıyor ewt çoook yavaş kalıyor Linux tabanlı işletim sistemlerinin gelişimi yanında kaplumba gelişimi ancak gelişmio makyaj yapılıyor denilemez. saygılarımla tşkr.
bu arada openSuse 11.0 a bayıldım hele gnome değilde kd4 masaüstü olanı harika deneyin vistadan vazgeçersiniz kurulumuda basitleştirilmiş:)

XxXDaRKoXxX
22-06-2008, 22:49   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,720 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Bu yazıyı yazan arkadaş büyük bir olasılık bilgisayarı çok iyi bilmiyor. Eğer dikkat etseydi. Wİndows'un 3 yerde bunu açtığını görürdü.( En az 3 yerde anlamında yazdım daha nice gösterge var bu konuda )

1) XP de bir dosyayı çalıştırırken win NT SP5  uygunluk modu ile çalıştır ifadesi var.

2) Dosyaların içinde NT var

3) Win 7 yi biliyorsunuz. Boyutu çok küçük bunun sebebi Chip te bir makalede geçiyordu ki başkaları da yazmıştır.

Serkan Bey siz yanlış anlamayın ben sadece alıntı yatığınız kişiye diyorum. Böyle insanların yaptığı sadece bağırmaktır. Sadece gereksiz yere bağırmaktır. Hiçbir zaman delillerin açık olduğunu görmezler ve belirtmezler  ve kazıklanıyoruz, yanıyoruz, şu oluyoruz bu oluyoruz diye işi velveleye verirler. Neyse ben daha yazmamayım işi siyasi boyuta bile getirebilirim.

Son Düzenleme: XxXDaRKoXxX ~ 22 Haziran 2008 22:52
Banned
23-06-2008, 08:50   |  #14  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

AMD kullanıyorum sorunsuz


------------------------------------
Artık Youtube a girmek çok kolay!
Bu iyiliği kimse yapmaz sana bak değerli arkadaşım


Youtube u sorunsuz sekilde gezebiliyorsun!
Hemen sen de forward edip bütün arkadaslarına duyur herkes yararlansın!

57mm
23-06-2008, 09:29   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
336 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

ne alaka AMD?? valla bu arkdaş iyi sallamış ne diyim yani... demek istedigi win98 le xp nin aynı olduguKahkaha eger bu işletim sistemlerini 3 ay adam gibi kullanırsan tüm yazdıklarını anında silerdin..(o yazıyı yazan arkdaş. alıntı yapan degil)