bunlarda neyin nesi bilen arkadaşlar yardım lütfen

ikavakli
11-07-2007, 19:50   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

arkadaşlar dün akşam nette gezinirken girdiğim bir siteden virüs bulaştı.bilgisayarı nezaman açsam nod32 şu virüsler hakkında uyarı veriyor.

Win32/Agent.OH truva atı

Win32/TrojanDownloader.Small.EQN truva atı türevi

Win32/Statik truva atı türevi olabilir (tekrar)

Win32/Statik truva atı türevi olabilir

Şeklinde Nod32'den uyarılar alıyorum ve Karantinaya Kopyala'yı seçip Sonlandır'ı seçiyorum.

fakat bilgisayarı her açtığımda bu uyarılarla karşılaşıyorum.nasıl yok edebilirim.bu virüsler ne amaçla kimler tarafından kullanılır.bilgi sahibi arkadaşlardan acil yardım diliyorum.

BOOMFUNKMCS
11-07-2007, 20:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

"Trojen Nedir?Ne işe yarar?

Truva atları, virüslerden oldukça farklı bir yapıya sahiptir.Asla başka programlara bulaşmazlar.Belli olaylara bağlı olarak tetiklenen bir rutindirler.Kendilerini kopyalayamadıkları için bazı programların içine bilinçli olarak yerleştirilirler.Trojanlar, ilgi çeken, utility gibi programların içine yerleştirilirler.Trojan kodu, trojanın içine gizlendiği programın yazarı tarafından yazılmış olabileceği gibi sonradan da programa eklenmiş olabilir.Trojanlar aslında kopya koruma amacıyla hazırlanırlar.

Mirc ile ilgili çok önceden olmuş bir anı ( Bir kaç gün dediği aslında 1999 lı seneler :)

Bir kaç gün önce bir adam bazı mailing listlere,mIRC(5.41) de ki bugdan bahseden bir mail atmıştı.Söylediğine göre bu scripti çalıştıran kişi,mIRC kullanan kişinin ctcp sinde bulunan açık sayesinde op oluyordu.
ChanOp hacklemek gerçekten eğlenceli bir şey.Bunun yüzünden dünya üzerindeki bir çok kelek (bende dahil) bu adamın dediklerine inanıp scripti çalıştırdık.Allahtan benim kullandığım mIRC nin versiyonu 5.11 diki scriptte yer alan yeni komutları clientım algılayamadı.
Bu adamın bahsettiği script bir çeşit "trojan"dı! Ben hiç kontrol etmeden hemen load ettim.Ve çalışmayınca da sildim.Fakat birkaç gün sonra,bugtraq de bu scriptin bir trojan oldupu açıklandı.
Nasıl bir trojan mı?Şöyle..Script çalıştırıldığında,otomatik olarak bir webserver a bağlanıyor, ve bir backdoor dosyası çekip bunu sizin makinenizde çalıştırıyor.Ve sizde aval aval kanalda op olmanızı bekliyorsunuz.
Yani öyle bir şey duyarsanız kesinlikle almayın,çalıştırmayın derim"."geocities"

viking20
11-07-2007, 20:42   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

size acil trojan temizleme prog.lazım.

tonic
11-07-2007, 23:56   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,220 mesaj

bilgisayarınıza truva atları bulaşmış. çıktığı zaman karantinaya almayın direk olarak silin. truva atları bilgisayarınıza birilerinin girmesini sağlarlar. o girdiğiniz siteler habire size bişiyler yüklemenizi söylerler ama asla onları yüklemeyin. o yükledikleriniz büyük ihtimalle bunlar. anti virüs programları bunları rahatlıkla temizlerler. NOD32'de bunu güzel bir şekilde yapar...

asimileci
12-07-2007, 08:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

sil de gitsin arkadaşım.
makineni güncelle ve tam bir tarama da yapmayı unutma.
karantinaya aldıklarına virüs diyor sileyimmi diye soruyor?
temizle yada sil,kişisel dosyaların olup olmadığını kontrol et ama.

ikavakli
13-07-2007, 22:50   |  #6  
OP Yeni Üye
31 mesaj

arkadaşım (ve bundan sonra ilgilenip bilgilerini esirgemeyecek arkadaşlar)ilginize çok teşekkür ederim.