Arkadaşlar yeni bir sistem toplama çabası içerisindeyim. Amacım oyun oynamak. Forumda edindiğim bilgiye göre oyun için en önemli donanım parçaları önce ekran kartı daha sonrasında ise işlemci imiş. Bu durumda ekran kartı için bütçemin en üst noktasındaki bir ekran kartını seçmiş bulunmaktayım.
Ati HD 4890 1 GB (256 bit) = 240 TL
http://www.hepsiburada.com/Liste ... &Productid=bd847293
Bunun yanında ram olarak da Kingston'un Hyperx 4 gb 1600 mhz ramlerinden kullanmak istiyorum. Şimdilik kafamdaki donanım bunlar. HDD fiyatlarının pahalı olmasından dolayı şimdilik HDD düşünmüyorum.
İşlemciyi de Phenom II 1075T seçiyorum ama belimi büküyor e normal olarak da anakart da belimi büküyor. 400W kasa da derken HDD'siz bir kasa 1000 lirayı aşıyor. Madem ki oyun için en önce gerekli olan şey ekran kartı imiş o halde siz de bana yardımcı olup uygun güçte ve fiyatta bir işlemci söylerseniz sevinirim.
İşlemci , anakart , kasa önerilerinizi bekliyorum.
Not: Parayı az vermek istediğim için ve ATI ile daha verimli çalışması için AMD işlemci almam gerektiğini de edindim forumda ona göre işlemci önerirseniz sevinirim. :) Yine de farklı önerilere açığım.