büyük problem

demoli
23-09-2008, 09:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhaba arkadaşlar.Bilgisayarım kendilinden donuyor ne bir işlem yapabiliyorum ne de kapayabiliyorum.Enerjisini kesip açtığımda sistem geri yüklemeyi öneriyor fakat onuda gerçekleştiremiyor.ne yapmamı önerirsiniz? şimdiden teşekkürler.

Mehmet-
23-09-2008, 09:55   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Format atmanızı öneriyorum. Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Format hakkında bilginiz yoksa yardımcı linkler aracılığıyla adım adım format atmayı öğretebiliriz. Birkez format atınca aslında hiç de zor olmadığını göreceksiniz...Göz kırpma

demoli
23-09-2008, 10:44   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

windows XP işletim sistemim.Evet format atmama da yardım cı olursanız çok sevinirim.

Mehmet-
23-09-2008, 11:20   |  #4  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm öncelikle bunu inceleyin. Formatın birinci kuralı bilgisayarı cd den başlatmaktır. Eğer sizin bios ayarınız bilgisayarı cd den başlatacak şekilde ayarlı değilse önce onu ayarlamanız gerekecek. Ayarlı olup olmadığını nereden anlarım diyorsanız
Xp cd si takılı olsun. Bilgisayarı başlatın. Windows açılmadan ekranda cd den önyükleme yapmak için herhangi bir tuşa basın yazısı görürseniz bilinki bios gereken ayarda. tabi siz format hakkında genel bilgileri öğrenmeden o esnada herhangi bir tuşa basmayın sonrasında windows açılacak.
Diyelim ki biosda boot ayarı doğru değil. Boot tan kastım boot sıralamasında cd sürücüyü birinci sıraya koymalısınız. Verdiğim linkte biostan nasıl boot sıralamasında cd sürücü birinci konuma getirilir genel olarak anlatılmış.
Onları inceleyin.
Ben de genel olarak anlatim;
Masaüstü bilgisayarınız var sanırım. Bilgisayar en baştayken (siyah ekran) del tuşuna basıp basıp bırakın mavi ekran gelecektir karşınıza. resimde belirtilen yere girin. Sizin bios farklı olabilir. Görünüş olarak farklı olması anakart üreticisiyle alakalı. Zaten siz menüleri gezdikçe altta içeriği hakkında kısa bilgiler çıkar hangisinde boot yazıyosa enterlayıp içine girin. Resimlerde de göreceğiniz gibi sizin tek yapmanız gereken şey cd rom olanı firts boot olarak atamak. First boot yazı karşısındaki yazıyı del tuşu yardımıyla değiştirebilirsiniz ne zamanki cd rom oldu direk f10 a basın ve enterlayın. Yanlış hamle yaptığınızı düşünürseniz direk esc tuşuna basın "y" ye basın ve enterleyin ve çıkın sonra tekrar girin. Boot ayarı yapılınca haber verin arkadaşlarla birlikte yardım etmeye devam ederiz. Bunadan sonra birşey kalmıyor zaten. Bu arada driver cdleriniz var mı?
unutmadan belirttiğim kısayol tuşları f10.del gibi bunlar masaüstü pc için...

Son Düzenleme: Mehmet- ~ 23 Eylül 2008 11:23
demoli
23-09-2008, 13:20   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

bilgisayarım diz üstü ve driver cd lerimde yok malesef. verdiğin linki okuycam.

demoli
28-09-2008, 09:49   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

:Bilgisyarıma format atmak için cd yi taktım, f9 ile bios setup a geçiş yaptım fakat ekranda menü yerine cd den ön yükleme yapmak için bir tuşa basınız mesajı geldi ve tuştan sonra windows kurulumu başladı ancak kısa sürasonra bilgisiyarınızda yüklü bir sabit disk bulunmamaktadır dedi ve kurulumdan çıktı.
sizce ne olabilir arkadaşlar şimdiden teşekkürler yardımınız için