C de FARKLI bir maximum bulma yardım !

mercelik
08-11-2014, 02:03   |  #1  
mercelik avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj

Herkese merhabalar. Kodu paylaşmayacağım sadece bi örnek verip buradan nasıl hareket edebilirim yardım ederseniz sevinirim

Örneğin;              sayi1 = 0.44  sayi3 = 0.32   sayi4 = 0.68   sayi5 = 0.00   sayi6 =0.00   sayi7 =0.00

Evet arkadaşlar bu sayilar bilgisayarda var yani kullanıcı girişi değil. İşte ben bunların içerisinden maximumu nasıl bulurum.Bunun kodu ne olur ?

buraktamturk
08-11-2014, 20:37   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Belki şu tarz birşey işini görebilir.

Yorum yapayım diye kayıt oldum, kayıt olmadan misafir şeklinde cevap yazılabilseymiş süper olurmuş.

[code]
#include <stdio.h>

float bul(float* sayilar, int sayi) {
        float m = 0;
        int i;
        for(i = 0; i < sayi; ++i) {
                if(sayilar > m) {
                        m = sayilar;
                }
        }
        return m;
}

int main() {
        float sayilar[] = {0.44, 0.32, 0.68, 0, 6, 0};
        float max;

max = bul(sayilar, 6);

printf("Max. Sayı: %f\n", max);

return 0;
}
[/code]

mercelik
27-11-2014, 12:05   |  #3  
mercelik avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj

Teşekkür ederim hocam kodlarımda hiç gor kullanmamıştım. ve yine for suz yapmalıydım çünkü kod yapısını değiştirmem gerekiyordu for kullanmam için. Ama sorun kalmadı if lerle bir şekilde hallettim sağolun :)

Artxzta
05-03-2015, 00:16   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Bu kodda işini görür umarım.

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
#include <stdio.h> int max(int *sayilar) {   int i, n, max;   for (i = 0, n = sizeof(sayilar), max = i; i < n; i++)   {     if (sayilar[i] > max)     {       max = sayilar[i];     }   }   return max; } int min(int *sayilar) {   int i, n, min;   for (i = 0, n = sizeof(sayilar), min = max(sayilar); i < n; i++)   {     if (sayilar[i] < min)     {       min = sayilar[i];     }   }   return min; } void main() {   int sayilar[] = { 102, 293, 384, 485 };   printf("En kucuk sayi = %d \n", min(sayilar));   printf("En buyuk sayi = %d \n", max(sayilar));   getchar(); }