C de fazladan 50 gb dolu gösteriyor???
- 1
- 2
Valla aklıma gelen şu revoveryle kurulum yaparken eski sistemi silmeden üzerine kurmuş olabilirsin.
C sürücüsüne girip resmini çekip buraya koyabilirmisin bi
Eski sistemi silmeden derken? Benim pc de bi sorun olmuştu, yazılım yüklerken hata verdi, mavi ekran filan, açılıp açılp kapanıyodu bende direk kurtarmayı taktım formatladım
Benim demek istediğimde şu sen formatladım sanıyorsundur fakat eski sisteminin üzerine kurmuşundur.Yani eski sistem dosyaların şu anda c de duruyor olabilir anlatabildim mi ?
Yine forumda rastlamıştım buna bir virüs de neden oluyormuş.Hdd nin boş kapasitesini gittikce küçülüyormuş.
Sana tavsiyem senin sistemin nasıl olsa yine çökecek.Hdd de tek parça senin yerinde olsam güzelce baştan formatlarım hardiskimide 2 ye bölerim müziklerimi yedeklerimide D ye atarım tabi karar senin.
Sistem çökme gibi bir durum yo epeydir.. Ama dediğin en mantıklısı. Teknik servise götürüp formatlatocam, nasıl olasa daha garantisi dolmadı parada almazlar..
Sağolasın arkadaşım ;)
arkadaşım tek akıllı ben myim diye düşünüyo olsamda acaba o yer sistem dosyaları olabilirmi
minnoş_97scandisk.exeyi bir windows 98 den çekersen onarabilir.sistem geeri yüklemeyi bilmiyorum.ayrıca ccleaner ile sistemini temizleyip auslogics disk defrag ile sistemi birleştirsen 1-2 gb kazanırsın.ayrıca bunun nedeni spy falanda olabilir.ad-aware 2008 ile taramanı tavsiye ederim.minnoş vistada senin deyiminle Longhorn da(:D) scfscan olması lazım öyle bir komut var :D galiba aynı işi görüyor ama bu windows dosyalarını doğralama içinde olabilirdi tam hatırlamıyorum.. birde spy değilde c ye sağ tıkla diski temizle de ordan bir sonraki sekmeye gel ordan sistem geri yükleme ve windows gölge kpyaları temizle diye birşey var ona tıkla düzelir herhalde :D
:) valla abi inan bilmiyorum :)) herşey olabilir, virüs bile dendi..
bende şunu düşünüyorum, en baba programları kursan bukadar yer yemez.
birde zaten o kurtarma cd sini kullandıktan sonrada yanılmıyosam 30-40 gb kadar bi bölüm dolu gösteriyodu. Toshibanın sitesinde tüm veriler veriler silinir windows ilk haline gelir diyor ama demekki olmuyo öyle..
En iyisi sağlam bir format galiba
arkadaşım öncelikle kolay gelsin bir sürü iş çıkmış başına.bu konu hakkında bende şunları söyleyeyim Windows işletim sistemi belli bir süre kullanıldığında programların eklenip kaldırılması sonucu bir sürü gereksiz dosya oluşur ve bunlar görülemez ve silinemezler..Kayıp dosya parçacıkları olarak anılırlar. bu da windowsda gereksiz yer kaplar. gerçi 50 gblık bir alandan söz ediyorsun kolay kolay hiç bir dosya ya da program bu kadar yer kaplamaz .bu arada bazı virüslerinde bilgisayara girdikten sonra giderek c'yi küçülttüğü biliniyor yani başka şeylerle boşuna uğraşma HD 'ine format çekip windowsu yeniden kurunca sorunun hallolacağını göreceksin.
benim dediğim gibi gölge kopyaları kaldır vistada onlar da var ve çok yer tutuyorlar.Ben yapıyorum açıkçası.
ARKADAŞLAR HERKSES KOLAY GELSİN BENCE VİRÜSDE OLABİLİR.KIS2009 YÜKLE VE TARA.AYRICA GÜNCELLEMELERDE OLABİLİR.ONLARA BAK DERİM.HERKESE KOLAY GELSİN
ARKADAŞIM OLMAZSA FORMAT AT VE HEMEN SİSTEM GERİ YÜKLEMEYİ KAPAT DERİM KOLAY GELSİN.
Kaspersky var, virüsten kaynaklandığını hiç tahmin etmiyorum.. Ama gerçekten biraz ilginç hatta saçma bi sorunla karşılaştım ama benzer sorunları olan arkadaşlarda var heralde..
Format yolu gözüktü :)) DVD lere iş düştü yine.. En sevmediğim tarafıda formattan sonra güncellemelr yeniden yüklenecek, programlar yeniden kurulup full yapılcakk... 2 günümü alır ...
Ne diyeceğim Şahin ve bir iki arkadaş daha eski sistemin üzerine kurmadan bahsetmiş C'ye girdiğinde Windows.old diye bir klasör var mı?
longhorn ismi daha iyi geliyor kAyıt defteri fazla şişmiş olabilir auslogics boot speedin 15 günlük deneme sürümünü kullanabilirsin içinde disk birleştirme,disk temizleme,kayıt defteri temizleme var.ayrıca artı olarak auslogics registry defrag ile kayıt defterinide birleştirebilirsin.
minnoş_97longhorn ismi daha iyi geliyor kAyıt defteri fazla şişmiş olabilir auslogics boot speedin 15 günlük deneme sürümünü kullanabilirsin içinde disk birleştirme,disk temizleme,kayıt defteri temizleme var.ayrıca artı olarak auslogics registry defrag ile kayıt defterinide birleştirebilirsin.neyse sen vista yerine artık longhorn kullanma derim longhorn farklı bir olay. vistanın beta kod adı değil :D
- 1
- 2