c++ dev-c++

donkilot1
06-12-2014, 15:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2014

Arkadaşlar ödev aşagıda yazdım. Lütfen biraz yardımcı olun


Yazacağınız kod parçası komut satırından çağrılırken bir tane matris bilgisini boyutları ile birlikte alacak.Windows da consolu açmak için çalıştır kısmına "cmd" yazmanız  gerekli. sonrasında buradan istediğiniz uygulamayı çağırabilirsiniz. Bizim örneğimizde uygulamayı argüman vererek çağıracağız. Ping programı gibi. 

myporg.exe 2 3 1 2 3 4 5 6

 çağrısı 2x3 boyutlarında ve elemanları sırasıyla 1 2 3 4 5 6 olacak bir matris oluşturacak ve  sonrasında uygulama bu matrisin her bir hücresindeki değerlerin belirli bir düzene göre olup olmadığını inceleyecek. 

Düzen ise şu şekilde olacaktır. Ardışık her iki hücreden biri komşu hücrelerin toplamı veya çarpımı olmak durumundadır. Tek satırlarda ilk hücre serbest başlar sonrasında toplam ve çarpım hücreleri sırası ile bir boşluk olacak şekilde gelir. Çift haneli satırlarda örneğin 2. satırda önce toplam veya çarpım kontrolü olacak hücre gelir sonra serbest hücre şeklinde devam edilir. Bu şekilde devam edildiğinde matris içindeki düzende yanyana hiç çarpım veya toplam sembolü gelmeyecek şekilde bir matris düzeni oluşur. Örneklerine düzeltilmiş ödev dokümanında bakabilirsiniz. Bu düzen sizin program içerisindeki kurmanız gereken kontrol algoritmasını oluşturacaktır. Dışarıdan girilen veriler matrise yerleştirildiğinde bu düzeni sağlamıyorsa ekrana "NOT MATCH" yazacak. sağlıyorsa "ACCEPTABLE" yazacaktır.