Evet arkadaşlar başlıktada görüldüğü gibi c dili ne kadar işe yarar ileride c ile prog. yapıp satabilirmiyim satsam bile bu işlerde para nasıldır veya bir web sitesi yapmada ama önceliğim programlama yoksa üzerine c++ ve c# yide bilmemmi gerekir...
C dili ne kadar işe yarar
Önemli olan senın programla yani algoritma mantıgını kavramaktır.Eğer sen bunu kavradıysan her dilin üstesinden gelirsin ... Seçime kaldıysa alanını belirleyip garif web veritabanı vs. eğer bunlardan hangisini şecceksen o alandaki programlama dillerinden birini kullanırsın ve devam edersin yoluna
kardeş hsnhsynislerin dediği gibi ilk başta algoritmayı öğrenirsin sonra istediğin alana yatkın olan dili öğrenirsin para yı da yaptıın web sayfası veya programın kalitesine göre değişir belkide hiç kazanamazsın=)
ah be ilk başlarda ben de böle diyodum burada ki abilerimiz sayesinde öğrendik sağolun
C ile oturup ticari program yazmak hem cok cok zahmetli hemde hamallık olur. C sadece baslangıctır programlamaya baslamak icin. Daha sonrasında C++ ve Java yada C# a gecersin. Ticari programlar yazmak için IDE 'ler kullanman gerekecek. Genelde atiyorum .NET C#dilini kullanan bir IDE, C++ için C++ Builder olabilir, Pascal için Delphi,Java için NetBeans veya Eclipse gibi IDE lerde ticari programlar yazabilirsin.
İşte bu IDE'leride anlatan kitaplar vardir. Onlarıda alıp okuman gerekir..
Genelde atiyorum .NET C#dilini kullanan birŞuna Visual Studio desen olmaz mıydı.
.NET bir programlama çatısıdır: C++ da kullanır Visual Basic te Kullanır C# ta kullanır.
Resmi Dili C# tır.
Visual Studio dışında; SharpDevelop diye bir ücretsiz program daha vardır ama Visual Studio nun yerini kimse tutamaz.
Konu biraz dağıldı galiba. C'yi gerçekten iyi bir şekilde öğrenebilirseniz görsel değil ama yine de iyi para kazandıracak projelere imza atabilirsiniz. Bir çok cihazda binlerce satırlık C kodları çalışıyor. Ama yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi asıl hedefiniz ne? İlk önce ne tür programlar yapmak istiyorsunuz bunu belirleyiniz ve sonrada öğrenilecek dili seçiniz.<