Arkadaşalar benim C diskim toplam 11gb falan.D ise 28 gb.
C de boş alan 2 gb kadar.Ben c diskinin kapasitesini nasıl artırabilirim?
C: diskinin kapasitesini arttırma
yeni mi hard disk alcan ama diyosan bi kac mb lık yer o zaman programları filan temp dosyalarını.
Yok yeni disk almıcam.Sadece D diskimden birkaç gb C diskine aktarmak istiyorum.(Mümkün mü biliyorum.Bilgilerime zarar gelmeden).C nin kapasitesi artsın yani D'den gelen gb ile.
Ccleaner da kullanıyorum zaten.Raid0 ne ve nasıl yapılır?
İki Disk bölümüneü dw formatlayarak yapabilirsin ancak. İkisini de formatlamadan bölümlerin boyutlarını değiştiremezsin. Formatlayarak yaparım diyorsan yöntemi şu:
Windows Xp CD'sini takıp bilgisayarı yeniden başlat. Kurulumu çalıştır. Yeni Xp kurulumuna başla. Hangi bölüme kurmak istiyorsunuz diye sorduğundan C'nin üzerine gel ve bölümü sil seçneğini seç. (sanırım C tuşuydu) Yönergeleri takip et. C'yi sildiğinde D: ve bölümlenmemiş alan diye iki seçenek olacak. Aynı işlemi D: diskini silmek için de tekrarla. Bunu da yaptığında yalnızca bölümlenmemiş alan kalacak ve boyutu sabit diskinin boyutu kadar olacak. Şimdi bu bölümlenmemiş alandan 2 yeni bölüm oluşturacakcısn. İlk önce birini oluştur. Bu oluşturduğpun C: olacak boyutunu ona göre seç. Ardından Bölümlenmemiş alanda kalan boyutun tamamını 2. bölümü yani D: yi oluşturmak için kullan. Ardından C:'nin üzerine gel ve Enter'a yani WinXP kur a bas. Diski formatalayacaktır. Ardından Xp'yi kurmayı tamamla. Kurulum tamamlanıp Xp açıldığında Bilgisayarım'a gir ve D:'ye çift tıkla. Eğer açılmazsa üzerine sağ tıkla ve Biçimlendir... de. Diski biçimlendir. Hepsi bu...