C# Dizideki elemanlari random olarak yazdirma prob

Tuğsan
04-03-2011, 19:46   |  #1  
Tuğsan avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
879 mesaj

Selamlar,

C# da, ufak bir konsol uygulamasi yapmaya calisiyorum, yapamadigim kisminda biraz yardima ihtiyacim var.(C# ogrenmeye calisiyorum bu aralar..)

Yapmaya calistigim uygulama, ilk basta kac takim oldugunu soruyor, girilen takim sayisi kadar elemani olan bir dizi olusturuyor, daha sonra girilen takimlari dizinin icine kaydediyor.. Ilk basta girilen sayi kadar takim  girisi oldugui zaman, random olarak kura cekecek. Ve ekrana asagidaki formatta yazdiracak.

Home      Away
x team     y team
a team     c team  

Bu sekilde girilen takimlari yazdirabiliyorum ( o asamaya kadar geldim ) ama sirali oluyor. Bunu random olarak yapamadim. Bu konuda yardima ihtiyacim var. (Tabiki de takimlar birden fazla kullanilmamali.)

Yaptigim kodlama

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
using System;     class Teams_drw     {         static void Main()         {             Console.WriteLine("How Many teams do you want?");             int nuofte = Convert.ToInt16(Console.ReadLine());  //Girilecek takim sayisi             int count = 0; //dizideki ilk elamanin adresi             string[] teams = new string[nuofte]; // girilen takim sayisi kadar elemani olan dizi             int nu2 = nuofte; //nu2 takim sayisini atadigim ikinci degisken                        for (; nuofte != 0; nuofte--) //Girilen takim sayisi kadar calisan dongu             {                 Console.WriteLine("Please Enter the {0}. Team", count + 1);                 teams[count] = Console.ReadLine();                 count++;             }                        Console.WriteLine("");             Console.WriteLine("Home\tAway");             Console.WriteLine("");             while (nu2 != 0)                               //dizideki takimlarin yazdirildigi blok             {                for(int sutun =1 ;sutun<=2;sutun++)          //2 sutun halinde display ayarlayan dongu                 {                 Console.Write(teams[nuofte]+"\t");                 nu2--;                 nuofte++;                 }                 Console.WriteLine("");                     // 2 sutun oldugu zaman bir alt satira gecis             }             Console.WriteLine("");             Console.WriteLine("done");                 }     }
Ilgilenen arkadaslara simdiden tesekkurler.

Son Düzenleme: Tuğsan ~ 04 Mart 2011 19:47
Banned
08-07-2011, 13:55   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
688 mesaj

dizideki sayiları random olarak yazdırman için kesinlikle global bir değişken yada herhangi bir deişken kullanmalısın örnek olrak

int x;
int[dizi] dizi=new int[2];
random rdm=new random();
dizi[0]=x=rdm.Next(1,255);
dizi[1]=x=rdm.Next(1,255);
dizi[2]=x=rdm.Next(1,255);

this.Backcolor=color.FromAgb(dizi[0],dizi[1],dizi[2]);

bu da hediyem olsun umarım yardımcı olabilmişimdir... dizideki elemanları böyle yazıdrıyorsun ya for döngüsünme atarak