C# , Günümüzde son çıkan ve İngilizcenin günlük konuşma diline en yakın programlama dilidir.
C# , Kullanıyorsanız , Visual Studio 2008 ve üzeri kullanmanız daha iyi olur .
Ben Anadolu Ticaret ' de Veritabanı okudum ve C# Alanında epey örnekler gerçekleştirdik
Asp.Net ' in yanı sıra , XML , SQL Server , Class , Windows Form ve Konsol uygulamaları ile ilgili kapsamlı bir öğrenim gördük
Ben kendimi geliştirmek için Kariyer Video ' dan yardım almıştım , Tabi Lise çağımda videolar ücretsizdi
Site tutulunca , Videolar da paralı hale geldi , Gerçekten gıcık bir durum
Bunun yanında ben kitap almanı pek önermiyorum , Çünkü Türkçe kitaplarda pek bir şey anlatılmıyor , yada insan anlamıyor
Programlama da öncelikli olan hangi komutun ne işe yaradığını ve programlamanın algoritmasını ( Mantığını ) kavramak
Bunları gerçekleştirdiğinizde program yazarken , şu değişkene şu değeri ata , burada şu döngüyü çağır gibisinden düşünerek binlerce program yazabilir ve bu şekilde profesyonel hala gelebilirsiniz.
Eğer illa Kitap diyorsanız İngilizce kaynak kullanmak daha mantıklı , İngilizce den çevirilen kitapları almanızı da önermiyorum , Çünkü orjinalleri ile karşılaştırınca epey çeviri hatası ortaya çıkıyor
C# Alanında kendinizi geliştirmek istiyorsanız , İngilizcenin en az Intermediate ( Orta ) seviyesinde olması sizin için bir hayli iyi olur.
Yukarıda da belirtiğim gibi C# Günlük İngilizce konuşma diline epey yakın bir dil.
Bunun yanında gördüğüm kadarıyla Konsol Uygulamaları ( Console Application ) üzerinde çalışıyorsunuz , Biraz da Görsel çalışın ( Windows Application ) Görsel ' de Buton ve Formlar kullanarak C# ' ı daha iyi anlayabilirsiniz.
C++ Konusunda size tavsiyem , C Öğrenmenizdir. Günümüzde çoğu programcılar , C ile çalışmaktadır ; Örnek vermek gerekirse ; Günümüzde çıkan oyunların , İşletim sistemlerinin çoğu C ile programlanmaktadır.