C ile ilgili bir kitap aldim
içinde
*sabitler,değişkenler,operatörler
*kontrol yapıları(if)
*döngüler
*fonksiyonlar ve yapısal programlama
*diziler
*göstericiler
*stringler
*önişlemci komutları
*yapılar(structures)
*dosya işlemleri
*c 'de grafik konuları var.
Proje soruları konmuş;
tetris,tavla,personel veritabani,hesap makinesi,dalgalanan bayrak,yazieditörü,solo test oyununun çözümü,
yılan oyunu,ders eğitim programı gibi.
kitapta az bir sey kaldi bitirmeye.
Bundan sonra ne ile devam edilmeli sizce?
pek bilgim yok C nin daha ileri seviyesi var mi baska kitaplarda ya da C++ a mi geceyim?
yardımlarınız için teşekkürler
C programlama dili
C++ alıp, zamanımızın yaklaşımı: Nesneye dayalı programlama üzerinde kendini geliştirmen daha iyi bir seçim
teşekkür bende başlamıştım zati c++ ya.
Eğer hakikaten programlama mantığını kavradığına inanıyorsan ve bir sonraki adım Nesne Yönelimli bir dil olacaksa Java çok iyi bir tercdih olabilir C programcıları için.
yalnız c++ da ilerledikce C deki bir kısım seyleri unutuyorum baksam hatırlarım tabi ama bu dogal mı?
Kesinlikle doğal. Mesele zaten programlama mantığını kavramak. Yani bir problem karşısında çözüm yolunu(algoritmayı) ortaya koyabiliyorsan bir anlamda çözümüde bulmuşsun demektir. Gerisini help i veya kitapları vb. karıştırarak halledersin.
Tabii olarak bol bol pratik yapmak her zaman faydalıdır...
saol kardesim gercekten rahat rahat devam edebilecegim simdi.
Sorun değil. Bağlantıyı koparmayalım. Malum bilgi paylaştıkça çoğalır.
ya arkadaşlar ben bu sene c görücem ama çok zor gibi gözküyor öyle de değil mi. baksana arkadaş kitap bitrmiş..
Çok kolay değil tabi ilk etapta. Fakat çok zor da diyemeyiz.
Kitap bitirmeye gelince kac kitap bitirdik hatırımda değil dukkk.
"Derin değildir nehir. Eğer içinde yürüyen ayaklar hiç ıslanmamışsa" derim ben...
Kolay gelsin.
dukk ben programlama olayinda yeniyim görüşüm ne kadar değerli tartışılır ama C zor bir dil değil.
neyse teşekkürler...bakalım artık seneye şu algoriymada bile zorlandıysam ci de ne yapıcam allah kerimm
C ÇOK ZOR DEĞİL BENCE DE.arkadaşın biri c den sonra neye devam edeyim demiş.bence c# çalışırsan çok iyi olur