Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim ve bu açtığım ilk konu.C# dilinde bir yazılım geliştiriyorum.Geliştirdiğim yazılımda kullanılacak veritabanı online olması gerek çünkü bende programa bilgisayarımdan giriş yapsam aynı veritabanını görüntüleyecek ve kayıt ekleyeceğim.Başka bir kullanıcı farklı bir bilgisayardan giriş yapsa aynı veritabanını görüntüleyecek ve kayıt ekleyecek.Sanırım veritabanını sunucuya yüklemem gerekiyor.Burada 2 soru meydana geliyor.Veritabanını sunucuya nasıl yükleyeceğim ve c# bu veritabanını nasıl çağıracağım.yani c# sqlConddnection alanını nasıl dolduracağım?Yardımınıza ihtiyacım var ilginiz için şimdiden teşekkürler:)
C# Sunucu ile Sql Bağlantısı
Veritabanı olarak server-client bir veritabanı kullanmasılısın.Yani çok kullanıcıyı destekliyor olmalı.Çözümü çokta uzakta aramayıp mssql kullanabilirsin.
Hosting aldığın yer sana veritabanı bağlantı stringini verir onu kullanacaksın.
Tabi işe parayı koymadan önce bir denemek isteyeceksin.
Somee.com bu siteden free hosting alıp projeni ve veritabanını yükle inan çok zor değil.
Ben site yapıyorsun gibi anladım bir den çok kişiden söz edince eğer normal masaüstü uygulaması geliştiriyor isen mantık yine aynı olacak ancak bu defa veritabanı ile bir web servis üzerinden konuşmanı tavsiye ediyor olacağım.
Normal masaüstü uygulaması geliştiriyorum
Şimdi ben 000webhost sitesinden ücretsiz hosting aldım.Şimdi sql serverdaki veritabanımı buraya nasıl yükleyeceğim detaylı anlatabilir misiniz?