C sürücüsünde hata denetimi yapamıyorum!

zxcvzxc
08-10-2007, 12:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

C sürücüsünde hata denetimi için disk denetim seçeneklerinden 2 seçeneği de seçiyorum ve başlata tıklıyorum. Sonrasında:
---------------------------
Disk Denetleniyor YerelDsk (C:)
Disk denetim hizmet programı diskteki bazı Windows dosyalarına özel erişim gerektirdiğinden disk denetimi yapılamadı. Bu dosyalara ancak Windows yeniden başlatılırsa erişilebilir. Bu disk denetiminin bilgisayarın daha sonraki ilk yeniden başlatılmasında yapılacak şekilde zamanlanmasını istiyor msunuz?
Evet   Hayır   
penceresinde eveti seçip yeniden başlattığımda hata denetimi başlarken
"Doğrudan Erişim için Birim Açılamıyor"
"Windows diski gözden geçirmeyi tamamladı" mesajını okuyorum ve denetim yapamıyorum.

Sistemimde Panda Antivirus+Firewall 2007 yüklü olmasıyla ilişkisi olabilir mi?
Sorunu çözmek için ne yapmam gerekir?

Son Düzenleme: zxcvzxc ~ 08 Ekim 2007 12:59
stern
08-10-2007, 13:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Disk denetimini windows xp cd'si ile açıp kurtarma konsoluna düşerek chkdsk /r/f komutlarını verip tekrar denermsin

zxcvzxc
08-10-2007, 13:44   |  #3  
OP Taze Üye
19 mesaj
stern
Disk denetimini windows xp cd'si ile açıp kurtarma konsoluna düşerek chkdsk /r/f komutlarını verip tekrar
Disk denetimi başarıyla gerçekleşti ve bulunan hatalar da düzeltildi yardımın için teşekkürler

stern
08-10-2007, 14:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,453 mesaj

Rica ederim problemin çözüldüğüne sevindim

fortran9082
09-10-2007, 15:11   |  #5  
Üye
63 mesaj

Benzer bir hatayla ben de karşılaşıyorum.Disk denetimini windows xp cd'si ile açıp kurtarma konsoluna düşmek konusunu adım adım anlatmanız mümkün müdür?Teşekkürler

stern
09-10-2007, 15:58   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,453 mesaj

ilk aşamada dosyalar diske yüklendikten sonra R onar seçeneği ile kuratram konsoluna düşebilirsiniz

fortran9082
10-10-2007, 15:33   |  #7  
Üye
63 mesaj

Öncelikle hemen cevap verdiğiniz için teşekkürler "stern".Hata denetimi yaptırmayı yardımınızla başardım.Diğer arkadaşlara da yardımcı olmak için yaptıklarımı adım adım yazıyorum:
1)Öncelikle BIOS tan (Windows CD sini sürücüye yerleştirip yeniden başlattıktan sonra)Windows'u CD'den başlatmak için gerekli değişikliği yaptım.
2)Herhangi bir tuşa basarak önyüklemeyi yaptırdım.
3)Karşıma çıkan mavi ekranda "r" ye bastım,bir süre sonra kurtarma konsolu göründü.
4)Klavyem Türkçe F olduğu için "Enter" deyip klavyemi seçtim.
5)Benden bir kullanıcı numarası istedi. "1" deyip "Enter" a bastım.(Birden fazla kullanıcı olduğu için kullanıcı numarası istedi sanırım.1 numarada da Yönetici hesabı olacağını tahmin ettiğim için 1'e bastım)Parola olmadığı için parola kısmını "Enter"la geçtim.
6)C:\WINDOWS  satırına "chkdsk /r/f" yazıp "Enter" dedim.(burada chkdsk'den sonra bir boşluk var)Tarama başladı.

Not:Tüm bilgisayarlarda aynı olur mu bilmiyorum ama tarama epey zaman aldı.Boş bir vaktinizde yaptırmanızı öneririm...

stern
10-10-2007, 15:51   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,453 mesaj

Rica ederim evet tüm bilgisayarlar içerisnde anlatmış oludğun adımlar yeterli olacaktır.