c# ta set up dosyası nasıl yapılıyor

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
lokman4728
02-03-2005, 16:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

merhaba arkadaşlar c# ta set up dosyası nasıl yapılıyor? bilen varsa lütfen izah edebilirmi?
bir de c# yapmış olduğum programı diğer bilgisayarlarda çalıştırmak için setup tek başına yeterlimi yoksa framewor sdk yı mı
birde şunu soracağım c#ta wav formatından başka formatta ses dosyası nasıl çalıştırılır?
kurmalıyımteşekkürler Gülümseme

yusufkurt
04-03-2005, 09:23   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2005

C# da Setup Dosyası yapman için En kolay Araçlardan biri Visual Studio.Net 2003 'ü kullanabilirsin .Menülerden Yeni - Proje altında Setup Wizard hazırlayabilirsin.İki yöntem kullanabilirsin.Biri Proje Olarak , Diğeri Sihirbaz yardımı ile.Sihirbaz yardımı ile yapman senin için daha kolay ve açıklayıcı olur. File - New - Project - Setup Wizard seçeneği ile Setup wizard uygulaması gelir.Burada Next diyerek devam et.Ekrana gelen menüde Web Uygulamasımı ? Windows Uygulamasımı Diye soru gelir.Sen bunu yazdığın programa göre seç.Bir sonraki adımda Sana Dosyaların Yerini soran bir menü gelir.Buradan Program dosyalarını Add tuşu ile Al...Yani programda kullandığın Exe ve diğer ek modüllerin warsa ekle.Ve Finish diyerek bitir.Sonra Geri kalan Ufak tefek ayarlar war.Bunlar Masaüstüne Kısayol atıyımmı ? Menülere Kısayol atıyımmı ? gibi sorular bunlara da uygun ayarlamalar yap.En Son Ctrl+Shift+B veya Build menüleri ile Projeni derle.Artık Setup dosyan kullanmaya hazır ... Setup Programında Programın İçin Gerekli Sınıf kütüphanelerini program otomatik senin için bulur.Ve ekler.Senin bilmene gerek Yok... Project Setup Project'en Setup dosyanın ismini ayarlayabilirsin... İşte bu kadar.

Setup dosyasını yükleyeceğin makinada FrameWork gerekir.Setup dosyasının amacı kullanıcıyı yönlendirmekten ibaret.Çünkü C# da yazılan uygulamalar CLR ile IL kodundan Makina koduna çevrilmesi gerektiğinden dolayı Mutlaka FrameWork olmalı . Yoksa Programın çalışmaz.Şuan 2.0 Beta war ama ben daha önceki sürümü 1.x öneririm sana .Bu yüzden Setup dosyasının yanında CD ye FrameWork SDK'yı da atmalısın.

Son Düzenleme: yusufkurt ~ 04 Mart 2005 09:36
lokman4728
04-03-2005, 22:14   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

TEŞEKKÜR ederim yusufkurt.
bir şey daha sormak istiyorum framework ü başka bilgisayarda kurduğumuzda java sdk gibi bilgisayarım/özellikler/gelişmiş/ortamdeğişkenlerine kaydetmemiz gerekirmi? yoksa başka bir şey yapmama gerek yokmu?

yusufkurt
05-03-2005, 09:25   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2005

Hayır Belirtmene gerek yok...


Ortam Değişkenleri C# derleyicisinde komut satırında kolay bir şekilde Çağırmak için kullanırsın.Yani ;

1.) Başlat - Çalıştır - CMD => MS-DOS ' a geçer

2.) csc.exe kaynakkod.cs

yazarak uygulamanı derlersin.Ortam değişkenlerini belirtmezsen.İkinci adımı Şöyle yazarsın ve tabii daha zor olur senin için ;

2.) C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.40607\csc.exe kaynakkod.cs

Şeklinde yazarsın ve daha uzun olur.Yani ortam değişkenlerinin tüm amacı bu kadar PATH (yol) yazacağımıza csc.exe yazarak halledebilirsin.Tüm amaç bu...

Eğer program yazarsan ve Visual Studio 2003 ile Setup dosyasını hazırlarsan.Karşı makinada Yapacağın iş şu ;

1.) Framework'u yükle
2.) Setup'u kur
3.) Uygulamanı Çalıştır.

Ortam değişkenlerine gerek yok .Çünkü Framework arkaplanda Sürekli çalışıyor.Yani sana Sadece Exe dosyayı çalıştırmak düşer.

Kolay Gelsin ...

Son Düzenleme: yusufkurt ~ 05 Mart 2005 09:26
lokman4728
05-03-2005, 16:51   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

set up dosyasını dediğin gibi yaptim ve çalıştırdım fakat c'ye girip öyle çalıştırdım. masa üstüne kısayol atmaya çalıştım ama başarısız oldum. ikinci bir yoldaha var demiştin ondan şöyle böyle haberim var , o yöntemi kullanmaya çalıştım ama set up dosyası çalışmadı. ikinci yöntemde dotnet fx kullanmak gerekiyor galiba dotnet fx ne işyapar framework sdk nın yerine kullanabilirmiyim, masa üstüne kısayol nasıl ata bilirim. şimdilik yazacaklarım bukadar.
teşekkürler.

yusufkurt
06-03-2005, 00:58   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2005

Şimdi En Kolay Ve En etkili bir biçimde Setup Dosyasının nasıl oluşturulacağını baştan anlatıyorum ... Visual Studio.Net 2003 İçin geçerli Anlattıklarım .

1.) İlk Önce Programının Kaynak proje dosyasını aç.Yani Projeismi.sln isimli dosyayı aç.Ekrana senin yaptığın program gelecek.Yani tasarım aşaması bitmiş program.Programı Ctrl + Shift + B tuşları ile derle.

2.) File - Add Project - New Project Yap . Gelen Pencereden Setup Project 'i seç.Name kısmına Setup programına bir isim ver Ve OK tuşuna bas.

3.)Şimdi Solution Explorer de Hem senin Projenin yani Senin yaptığın programı hemde Setup programının Proje dosyasını göreceksin.Proje Dosyana az önce Name kısmına ne isim verdiysen orda Setup projesi altında göreceksin.Verdiğin isme sağ tıkla Properties 'e tıkla.Burada Programın versiyon numarası , Yazarı , tarihi gibi bilgileri girebilirsin.

4.)Ekran da 3 klasörden Oluşan bir menü göreceksin.Bunlar ;
Application Folder
User's Desktop
User's Programs Menu

Burdan Application Folder Senin programının exe sini barındıracak.User's Desktop Senin masaüstüne kısayol atmanı sağlayacak.User's Programs Menu ise senin Windows taki başlat menüsüne programınla ilgili menüleri atamanı sağlar.

Burda User's Desktop ' a sağ tıkla Açılan Menüden Create ShortCut 'u seç .Bu Yaptığın programın Masaüstüne Kısayol atmasını sağlar.

5.)Son adımlara geldik. Burda artık Projenin Setup ekranında gelen Yazılar , selamlama mesajları ve diğer parametrelerini ayarlayacağız.Bunun için Solution Explorer'de setup projene sağ tıkla ve View\User İnterface'ye tıkla gelen Menüde Selamlama mesajlarına , Hoşgeldin mesajlarına kadar herşeyi ayarlayabilirsin.


6.)En Son adıma Geldik sayılır.Daha önce sana dediğim gibi C# da yaptığın programların karşı makinada çalışması için senin FrameWork SDk yı yüklemen gerektiğini söylemiştim.Bunu yüklemelisin.Eğer Otomatik olarak setup programı kurulduğu zaman yüklenmesini istiyorsan Diğer bir yolu war otomatik yükleme Senin sorunda sorduğun gibi dotnetfx dediğimiz olay FrameWork SDK nın Setup halidir.Yani zaten dotnetfx 'î kurduğun zaman FrameWork SDK'yı kurmuş oluyorsun.Bunu setup programı ile otomatik olarak yapmak istiyorsan Setup programın proje dosyasının bulunduğu klasöre dotnetfx programını kopyala yapıştır yolu ile kopyala ve yapıştır.

7.)Yukarıda ki menüden Build Menüsünden Setup'unu Derle.Derleme ile birlikte senin kopyaladığın dotnetfx programı otomatik olarak setup programına gömülecektir.

Kolay Gelsinnnnn.... :)