Mesela
String s1="kelime";
olsun. Bu string deki 'e' harfinin yerine 'c' yazmak istiyoruz diyelim. Bunu nasıl yapabilirim?
C# ta string deki karakterleri değiştirme?
s1=s1.Replace("e","c");
Şeklinde yapılır. Yanlız bütün e değerlerini c yapar yani yeni değeri : kclimc olur.
Öyle değil de mesela bir stringin 3. karakterini değiştirmek için bir fonksiyon var mı? Aslında sorunu başka bir algoritmayla çözdüm ama C# ta bununla ilgili bir fonksiyon da vardır diye düşünüyorum.
bakbÖyle değil de mesela bir stringin 3. karakterini değiştirmek için bir fonksiyon var mı? Aslında sorunu başka bir algoritmayla çözdüm ama C# ta bununla ilgili bir fonksiyon da vardır diye düşünüyorum.3. karakterini değiştirmek için
s1[2]='e';
yazabilirsin. dizide 0 dan başladığı için s1[2] yazdım
O yöntem C++ da geçerli ancak C# ta değil. Çünkü s1[2] şeklindeki bir yazım sadece s1 in üçüncü karakterini return eder ama değiştirmeye izin vermez.
Asabiyete gerek yok. Denersen olmadığını görürsün. Bu arada MSDN'e de bir uğrarsan iyi edersin.
bakbAsabiyete gerek yok. Denersen olmadığını görürsün. Bu arada MSDN'e de bir uğrarsan iyi edersin.Haklıread only olarak geriye char döndürür.
o resmi daha hak edememişsin arkadaşım.
denemeden de konuşuyorsun.
dene bakalım aalcağınn hata şu
salt okunur değişkene yeni bir değer verilemez...
Bakb haklısın ama bunu daha önce bir programda buna benzer bir komutla kullandığımı hatırlıyordum; Galiba visualc++ daydı. Karıştırmam normal. Ama biz özür dilemesinide biliriz.
Özür diliyorum.
- [ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
static string chreplace(string metin, int indis, string yenideger) { metin= metin.Remove(indis, 1); return metin.Insert(indis, yenideger); } ----------------------------------- Kullanımı: chreplace("Kelime",3,"e"); Programın çıktısı Keleme olacak
iyi çalışmalar...
PcMaKeRHaklıEE yani imkansız bişey sormuş arkadaş. Soruna çözüm getirmemişsin anca beni taşlamak için yorum yazmışsın.
read only olarak geriye char döndürür.
o resmi daha hak edememişsin arkadaşım.
denemeden de konuşuyorsun.
dene bakalım aalcağınn hata şu
salt okunur değişkene yeni bir değer verilemez...
Senin de bu kadar agresif olman yanlış sonuçta bir programcıya "haketmemişsin" demek yanlış.
Sende imzana döşemişsin bütün programlama dillerini ama bir icraatını göremedik. Bana laf sokacağına arkadaşa yardım etseydin.
ben icraatımı burda değil çalıştığım yazılım şirketinde Uzman yazılımcı olarak veriyorum.
ve burda belirtmedim çünkü bir üstümdeki arkadaş belirtmiş bende gerekeni söyledim.
o alan benim özel mesaj alanım ve bildiğim dilleri de rahatlıkla yazarım.
eğer kapışmak istiyorsan gel bir gün kapışalım nette
ve sençıkmışsın yeni bir methot yaratıp işlem yaptırmışsın.
ama nerede s[1] ='d'; muhabbeti.
Bir söz vardır ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.
Ünlü Mevlananın sözü.
bu kodu yazarken nerde düşündün.
sonra millet böyle deyince gittin yeni bir methot yazdın.
taşlama işte buna denir.
İşin ilginç yanı icraat göremedik demene şaşırdım.
Ne yani o kullanıcı yada başka birisi bana parayla program kodu mu yaz diyor.
ben istediğim yere istediğim mesajı sorulan soruyla orantılı yazarım. Yakında göreceksin icraatlarımı. saabh 9 dan akşam 19 a kadar şirkette kod yaz gel birde burda kod yorumla ne zaman boş kafam olursa o zaman kod yazarım. İcraat bekleme kimseden sonuçları düşün ona uygun geridönüş yap cevaba.
Agresif olanda sensin bu arada.