arkadaşım bir laptop getirdi format atmayı bilmediği için ben atacam fakat c ve d diskleri hiç açılmıyor.nedendir?
c ve d açılmıyor
C ve D diskleri açılmıyor derken..? Format atmaya çalışırken sabit disk bulunamadı hatası mı alıyorsun? Ayrıca hangi işletim sistemini kurmaya çalışıyorsun?
xp lisanlı toshiba laptopa yeniden xp kurcam.
laptopta resimler varmış arkadaş bunlar silinmesin diye kesmiş flaş diskine atmak için.bir nevi yedeklicekmiş getirmeden önce.flaşa yapıştır dediğinde pc kapanmış.resimler de ne flaşta ne hdd de değil.yok olmuş.sabah ta bilgisayarı açmış am ne d ne c cevap vermiyormuş.şimdide öyle.resimleri kurtarmak için program falan kurcam ama c ye yada d ye tıkladığımda kum saati çıkıp kayboluyor.sağ tıkla aç yapıyorum gene cevap yok.sağ tıklayınca aç-araştır-auto play-ara seçenekleri çıkıyor.birde vinrarlar .aç dedim ona da cevap vermiyor.
peki galiba resimler duruyor.çünkü belgelerimde görünmeyen şeyler var.gizli dosyaları göster diyip uygula tamam diyorum.ama göstermiyor.çünkü gösterme de takılı kalmış.değişmiyor.onu nasıl halletcez?
yoğ çalıştırayım cevabı bekledim
olmadı güvenli modda da açtım combofixi de çalıştırdım ama olmadı.klasörler gizli olarak kalmış..şimdi de sahte yazılım kurbanı yazısı çıkmaya başladı.halbuki cihaz etiketli xp.acaba keyi mi yanlış girdiler?nasıl değiştiririm?legal xp ile mi?çok sorunluymuş bu pc.
Klasörlerin gizli olarak görünmesi ve gizli dosyaları gösterememe sorununun lisans ile alakası yok. Büyük ihtimal arkadaşınızın kullandığı flash bellekte virüs vardır. Ve o tür virüs C ve D sabit disklerine ulaşımı engeller ve gizli dosyaları göster seçeneği seçilemez konumdadır. Araştır dersen sabit disklere girebilirsin. Arkadaşın bahsettiği combofix bu sorunu çözer. Bence uygularken bir yanlış yapmışsınızdır ya da indirmiş olduğunuz combofix sorunludur. Başka bir yerden doğru bir şekilde tekrar yapmaya çalışırsanız halledersiniz gibime geliyor. O fix sayesinde gizli dosyalar görünür ve sabit disklere ulaşabilirsiniz. Ancak resimleri kurtarabilir misiniz bilmiyorum.
evet lisanla ilgili olmadığını biliyorum.da nerden çıktı diyordum.şimdi kayoldu o bari.o sorunu aştı.etrust diye bir antivirüs varmış.yetersiz kalmış olmalı çünkü nod 32 yi kurdum daha %20de 28 tane virüs tespit etti.fakat pc okadar yavaş hareket ediyor ki yaklaşk 3 saattir daha %25 civarına kadar gelebildi.saaha kadar anca itcek tarama inşallah cihaz yanmaz.komutlar yaklaşık 15-18 dk. da cevap buluyor.
arkadaşlar görev yöneticisinden bakıyorum (onu da 1 saatte açtı) pc yi kasmasın diye bazı çalışan programları kapatayım diyorum şimdilik.44 işlem var.acaba kapatmamam gerekleri gösteren bi liste gibi bişey bulailirmiyiz?
sen o işlemlerin resmini koyarsan kapatılması problem olmayanları söyleriz biz sana. (Açıklama bölümünü biraz geniş tutarsan oradan daha kolay anlayabiliriz hangilerin kapatılacağını.)
malvare yazılımlarıyla ve Anti virüsle tarama yap - sonra combofix'ile dene
Makinada virüs var.
o kadar zor çalışıyor ki makine.aklıma resim koymak geliyo da yapamıyorum o yuzden.güvenli modda temel programlar çalıştığından şimdi güvenli modla açıp draculayla taramaya başladım.böyle kasmıyor.nod 32 kurdum 26 tane sildi.bidaha taradım 3 tane daha sildi.şimdi nod 32 de kasmaya başladı.resim olmasa atıvercem formatı elemana onlar lazım.düğün resimleri başka yedeğide yokmuş.combofix denedim değişiklik yapmadı.
Combofix işe yaramıyorsa şunları adım adım yapıp sonucu söyler misin bize?
1. Ctrl-Alt-Del konfigürasyonunu kullanarak Görev Yöneticisi’ni (Task Manager) açın.
2. Eğer wscript.exe adında çalışan bir dosya varsa işlemi sonlandır ile kapatın.
3. Eğer explorer.exe adında çalışan bir dosya varsa işlemi sonlandır ile kapatın.
4. Görev Yöneticisi’nden Dosya > Yeni Görev Çalıştır fonksiyonunu açın.
5. Çıkan kutuya cmd yazarak Komut İstemini çalıştırın.
6. Aşağıdaki komutu bütün sabit disk bölümlerine uygulayın.<
del c:\autorun.* /f /a /s /q
del d:\autorun.* /f /a /s /q
(Not: Bu komut sabit disklerinizdeki bütün autorun.inf dosylarını sileceğinden dolayı eğer kendi olauşturduğunuz dosyalar varsa yedekleyin.)
7. cd c:\windows\system32 komutu ile Windows/System32 klasörüne girin.
8. dir /a avp*.* komutunu girin.
9. Eğer avp0.dll, avpo.exe, avp0.exe adında dosyalar görüyorsanız aşağıdaki komutla silin.
attrib -r -s -h avpo.exe
del avpo.exe
10. Görev Yöneticisi’nden Dosya > Yeni Görev Çalıştır fonksiyonunu kullanarak regedit komutunu çalıştırın. Şu anahtarı bulun.
HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run
11. Bu anahtar altında avpo.exe girdisi varsa silin.
12. Regedit’in düzen>bul fonksiyonu ile ntde1ect.com dosyasını arayın. Bulduğunuz bütün girdileri silin.
13. Bilgisayarı yeniden başlatın.
-------------Alıntıdır. Selçuk Hoca'ya teşekkürler.------------------