C ve D sürücülerinin isimleri çince;

HPQ-User
19-02-2008, 21:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

isasahin sormuş:
masaüstündeki Bilgisayarım ikonuna tıklayınca açılan pencerede C ve D ( başka sabit disk yok) sürücülerine sağ tıkladığımda sağ tık menüsünde çince ye benzettiğim yazılar çıkmakta. sadece ilk ikisi bu şekilde .birincisinin sonunda ''(O)'' ikincisinin sonunda ''(X)'' işaretleri var. ben disk birleştirmenin dışında bir şey yapmadım.ayrıca deep freeze kullanıyorum ama bu sorunu devre dışı bırakarak kaldırmaya çalıştım. Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
1gb ram 512 ekrankart p4 duo

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

Borga-x
20-02-2008, 09:06   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

sistemi kaliteli bir AV ile taratın www.kaspersky.com veya www.pandasoftware.com adreslerınden onlıne tarama yaptırın..

muhendisbey
20-02-2008, 22:51   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj

eğer sorun virüsten kaynaklanmıyorsa
bilgisayarım/denetim masası/yönetimsel araçlar/bilgisayar yönetimi>depolama>disk yönetimi buradan diskini seçip harf ata. bu şekilde olmazsa virüs bulaşmış olabilir.

eğer gene olmadıysa sistem geri yükleme noktalarından sağlam olanı geri yükle.
gene olmadı virüs taraması yap, gene olmadı diski yedekleyip format at. diski komple sil sectorleriyle birlikte. Seagatenin on track adlı programı var. onunla kolayca halledersin.

ama bana kalırsa sen çinden bir hdd getirmişsin. doğal olarak sürücü harfleri çince. benim şu an ki düşüncem bu.

Koray Kocaman
20-02-2008, 23:00   |  #4  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba..

Sisteminizin tabanı yani Fat sistemimde sorun olmuş olabilir, tekrardan oluşturmanızı öneririm.