C# ve JAVA İLE NETWORK PROGRAMCILIK

naczu
02-07-2008, 17:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Meraba. Ben programlamaya Fortran dili ile başlayarak arkasından Visual Basic 6.0 ile devam ettim. Artık network programcısı olmaya adım atmak istiyorum. Fakat bunun Java ve C# dillerinin bir yarış içerisinde olduğunu görüyorum. Her iki dili azda olsa araştırdım. Fakat kafam çok karıştı. lütfen yardımcı olurmusunuz. Sizce geleceğe yönelik hangi Programlama dili üzerinde uzmanlaşılmalı. C# yada Java. araştırdığım kadarıyla C# dilinde bazı kolaylıklar getirilmiş. tabi ki windows ortamında tercih edilmesi gereken C# tır. ama bugün farklı işletim sistemleride bulunmakta. Uzun lafın kısası hangi dili tercih etmeliyim C# mı Javamı.

naczu
03-07-2008, 12:23   |  #2  
OP Taze Üye
19 mesaj

Neden kimse bişey yazmıyor ya. kimsenin network programcılığı hakkında bilgisi yokmu.

theaviator
03-07-2008, 13:28   |  #3  
Taze Üye
13 mesaj

C# Windows tabanlı uygulamalarda en çok tercih edilen dillerden birisi. Ancak yazmak istediğin programın hedef kitlesini baz alarak -en azından ön görerek- dili kendin seçmelisin. Eğer uygulaman küçük ve özellikle mobil aygıtlarda kullanılmasını istiyorsan Java'yı tercih etmelisin.

naczu
07-07-2008, 01:29   |  #4  
OP Taze Üye
19 mesaj

teşekkürler yorumun için. ama java ilede windows tabanlı şeyler yapılabiliyor. ve java ile mikrosoft anlaşma yapmış. acaba nedir bunun temeli tam araştıramadım. ne olcak bu dil olayları. dünyada yaklaşık 3000 tane dil varmış ya kodlama dili. nedir ne olcak. wala java her ortamda çalışıyomuş falan. tam o detayları anlamadım zaten. sanal makine olayı varmış javada yani derleyicisi her ortamdada çalışıyomuş falan. şimdi C# ta yokmu bu. kaldım yaa . walla
ne diyim ne yapim şimdi. C# desen olmuyor java desen olmuyor. ikisini örenmek çok zaman kaybı(yani uzmanlık dercesinde). öyle işte. yokmu dert ortağı yaa. yada bilen biri lütfen anlatın herkese faydalı olcak şey bu. herkes bişi örencek bilginizi paylaşın şimdiden. duamız eksik olmaz wala sevaba girersiniz :D

biyonikadam
02-09-2009, 11:29   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

Bence ilk önce Türkçemizi güzel kullanmayı öğrensen nasıl olur acaba?

MasterOfCode
02-09-2009, 14:06   |  #6  
MasterOfCode avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
39 mesaj

Network programcılıgı diyorsun içerisinde birçok farklı işletim sistemi olabileceğini göz önüne aldığında zaten cevap belli  tabi projede önemli proje ve uygulama ortamına ve hangisinin sana daha uygun olacagına göre secimini yapmalısın..

Son Düzenleme: MasterOfCode ~ 02 Eylül 2009 14:07
PcMaKeR
03-09-2009, 07:44   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Bak windows uygulaması ile network tabanlı program yapacaksan c# javadan hem hızlı hem rahat.

Java ile yazdığın program java.exe tarafından çalıştırılıyor ki buda performansı etkilior. ama C# ta direk exe ye dönüşütürülüyor ufak iki performans tekniği uyguladın mı javayı katlayıp geçiyor. Ama şuu istersen ben bütün işletim sistemlerinde çalışsın istiyorum, tarayıcıda çalışsın istiyorum dersen: java. çünkü c# tan seneler önce çıktı çok yaygınlaştı.

Kodlamada aralarında fazla fark yok.c# biraz daha rahat kodlamada. 

Doqal
08-09-2009, 21:37   |  #8  
Doqal avatarı
Yıllanmış Üye
172 mesaj

Bende Yeni Başladım dıyebılırım 2 aydır bence c# çalişıyorum gunumuz c# ancak javada sonradan olabilir zaten kodlama yapısı çok kolay ben sana c# ve asp.net derim kardeşim
ama bugunlerde herkes farklı dıyo osman ağ sistemlerine yonel osman c# ve asp.nete yonel anlayamadım şidmi ama c# hala devam eıdyorum

HakkyX
08-09-2009, 21:40   |  #9  
Üye
82 mesaj

2 ayda tam olarak ne konuma geldin ? nerden basladın ve ne konumdasın @Doqal

nadir akdag
08-09-2009, 22:07   |  #10  
Yıllanmış Üye
204 mesaj

c# öneririm çünkü şuan dünyada en çok pazar payı microsoftta c# microsoft işetim sistemleri altında çok kaliteli bir şekilde çalışıyor

eolos
14-09-2009, 17:45   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

ikisi nesneye dayalı programlama bu yüzden karar senin ikisini birbirine paralel öğren bence