arkadaşlar ben matematik bölümünde okuyorum..bize gösterildiği kadar C++ sewdim uğraşması bide farklı farklı yolaarı falan..temel olarak kendimi bu C üçlüsünde geliştirmek istiyorum..bilişim alanına kaymak istiyorum ama bu işi nasıl ilerletmeliyim..nerden ve nasıl başlamaşıyım ilerletme adına?
C.C++.C# kendimi geliştirmek ama?
Internette yığınla kaynak var biraz araştırması zormu.
Demek programcılıkla uğraşacaksın sana tavsiye. Yardım almaktan vazgeç.
Araştırmak! Eğer araştırmaktan sıkılıyorsan hiç girme programlamaya hiç.
Hani bir atasözü vardır. "Taşıma suyla değirmen dönmez!"
Programcılıkta en önemli kısımdır araştırmak, kendi sorununu kendin çözmek. Programlama dili önemli değildir. Her iş için bir dil var. ve herbiri uzun uzun detaylara girilerek anlatılabilir.
Kısaca atasözünün anlamı: başkalarının yardımıyla yapılan işten hayır gelmez.
Bunu eleştiri alma bir programcı dostunun önerisi al. Ben hiç hayatımda kod yardımı almadım google her işime koşmuştur.
Umarım iyi bir programcı olursun çünkü matematikçilerin mantığı ve algoritması güçlü olur. Programlama dilini düşünme algoritmaya yüklen ki bütün dillerde algoritma vardır asıl iş o algoritmayı üretmektir.
Abi ben Bilgisayar Programcısıyım ve şuan C# çalışıyorum bu meslek te gelişmek istiyorsan devamlı bilgi paylaşımı yaparak ve elinden geldiğince programcılarla tanış gerekirse msn adreslerini al soru sor
bende fazla bişey bilmiyorum ama seni yönledireceğim çok profesyonell bilgisayar mühendisleri var
sende matematikçisin bana yardımcı olursun
benimde yardımcı olacağımı düşünüyorsan msn adresim
[email]goldas_16@hotmail.com[/email]
Bu iş biraz çaba, ister emek ister oturup gerçekten kendinizi vermeniz gerekiyor belli düzeyde gelişmek için.Hevesin varsa çalışmanıöneririm zira C/C++/C Sharp en saglam programlama dilleri.Ben sana kaynak olarak www.kariyervideo.com'u önerebilirim.Üye olun.Ondan sonra programlama dilleriyle ilgili öğretici videolar ve örnekler var.PC'nize C Compiler yükleyin vevideodaki örnekleri kendiniz deneyin.Sonra adım adım ilerlersiniz.
Ayrıca programlama ile ilgili forumlara takılmanız faydalı olur.Sorularınızı sorarsınız, konuları incelersiniz.
olabilir.
Kolay Gelsin..
Bu işlerde kendinizi geliştirmek istiyorsanız ilk başta temel konuları öğrenin.Tüm programlama dillerinde sabit konular vardır kısaca listesi
Değişkenler
Girdi-Çıktı İşlemleri
Operatörler
If
Switch
Döngüler
Hata Yakalama
Fonksiyonlar
Bunlar neredeyse tüm dillerde mevcuttur.C ailesi ile ilgilenmek istiyorsanız C# ile başlayın ardından C yi orta seviyede öğrenin sonra C++ da kendinizi geliştirin.Bir yazılım şirketinde 1000-1500 liraya çalışmak istiyorum dersenizde önerim C#,Asp.Net ve MsSql de kendinizi ilerletin bu üçlü size baya para kazandıracaktır.
Bunlar neredeyse tüm dillerde mevcuttur.C ailesi ile ilgilenmek istiyorsanız C# ile başlayın ardından C yi orta seviyede öğrenin sonra C++ da kendinizi geliştirin.neredeyse değil hepsinde mevcut memo. neredeyse diye birşey yok.
c# zaten üst seviye bir dildir.
ama c# öğrenen adam c++ ı ha diyince öğrenemez farklı kulvar ikiside. Öneriyi verirken içini tam bilmediğin birşeyi önerme.
c++ ve c# ı öğrenmek için farklı yol izlersin.
c# ı en iyi kavranama yardımcı olacak dil visual basic ve javadır. C yada C++ değildir.
ama c++ ı en iyi kavratacak dil c dir.
iki haftada gördüğünüz yada öğrendiğiniz dili hemen burda biliyormuş gibi sunmayın. Deneyimi olan birileri konuşsun. C++ diller arasında en iyisidir bunu ben kabullendim sizde kabullenin. taban dildir herşey yapılabilir. c# la yada c ile herşey yapamazsın ama c++ ile herşeyi yaparsın.
Ama ben c# çıyım çünkü işimi en hızlı ve en iyi gören dil kendisi.
Araştırmak gerek.İlgi,merak...Bende burdaki arkadaşlardan çok yardım alıyorum.Video anlatımlar için www.kariyervideo.com dan izliyorum.Web tasarım,web programlama ve programlama hakkında çok iyi videolar var.
neredeyse değil hepsinde mevcut memo. neredeyse diye birşey yok.Abi yanlışsam düzelt :)
c# zaten üst seviye bir dildir.
ama c# öğrenen adam c++ ı ha diyince öğrenemez farklı kulvar ikiside. Öneriyi verirken içini tam bilmediğin birşeyi önerme.
c++ ve c# ı öğrenmek için farklı yol izlersin.
c# ı en iyi kavranama yardımcı olacak dil visual basic ve javadır. C yada C++ değildir.
ama c++ ı en iyi kavratacak dil c dir.
iki haftada gördüğünüz yada öğrendiğiniz dili hemen burda biliyormuş gibi sunmayın. Deneyimi olan birileri konuşsun. C++ diller arasında en iyisidir bunu ben kabullendim sizde kabullenin. taban dildir herşey yapılabilir. c# la yada c ile herşey yapamazsın ama c++ ile herşeyi yaparsın.
Ama ben c# çıyım çünkü işimi en hızlı ve en iyi gören dil kendisi.
Ben C# ile başladım senin önerim doğrultusunda.Neredeyse temeli mantığı kavradım.Ardından C ye başladım gayet güzel ilerliyorum :)
Bir dili öğrendikten sonra diğer dilleri öğrenmek kolay oluyor.
Benim amacım sistem programcılığı olduğu için C ve C++ ta kendimi geliştirmek istiyorum.
Seninde dediğin gibi C,C++ ile C# tamamen ayrı kulvar.Türkiyede bi yazılım şirketinde çalışmak içinde C# ASP.NEt ve MsSql yetiyor :)
hepinize teşekkür ediyorum zaman ayırıp cewapladığınız we önerdikleriniz için..bütün tawsiyelerinizi birleştirip kendime uyarladım şu an itibariyle :)
Ben C++ ile uğraşmayı bir kaç sene önce bıraktım. Ama C++ gerçektengüçlü ve öğrenmesi keyifli bir programlama dilidir. Programlamaya yenibaşlıyorsanız D dilini öğrenmenizi tavsiye ederim.
Başlangıç Seviyesi :
Accelerated C++
Yazarlar : Andrew Koenig & Barbara E. Moo
C++ In Action
Yazar : Bartosz Milewski
The C++ Programming Language (Special 3rd Edition)
Yazar : Bjarne Stroustrup
The C++ Standard Library : A Tutorial and Reference
Yazar : Nicolai M. Josuttis
Bunların arasında Türkçe kitap olmadığını göreceksiniz. Nedeni ise bildiğim kadarıyla Türkçe'ye çevrilen/yazılan kaliteli c++ kitabı şimdilik yok. Türkçe kaynak olarak ceviz net'in c++ forumları çok iyidir. Tabi forumlarda nasıl soru sorulması gerektiğini biliyorsanız :p Eskiden davetiye sistemi ile üye alıyorlardı ama şimdi durum nasıldır bilmiyorum.
C++ ya da D programlama dilleri ile neler yapılabileceğine örnek olması açısından. Bu C++ ile yazılmış bir yol bulma algoritması. Yani oyunlarda kullanılan yapay zeka. Burada Depth First Search, A* gibi algoritmalarla en kısa yolu bulmaya çalışıyor. İşin ilginç tarafı bu programı Gentoo altında derlemiştim :)
herkese merhaba .bu başlıkta dillerden basedildiği içn şu soruyu sormak istiyorum.ben programlama dillerini öğrenmek istiorum fakat programlama dlleri ile ilgili bi ecrübem ve blgim yok .sizce nerden ve angi dilden başlamalıyım yardım edersenzz sevinirim.
c# yı anlamam için öğrenmem gereken başka birşe varmı ?
c ve sonra c++ derim bn
bide bu d dilide neymiş duyunca sallıo dedi bastım linke sora HASS an dedim xd anlayana
hasan bune d de çıkmış
bn c ve c++ biliom çok düşük düzeyde kendi yazdım en iyi program 3 sayıyı toplayım ortalamasını alıo xd
3 yazılının ortalması ancak dahada geliştirip takdir,teşekkür ve name ne aldığını söyleyen program yazmıayı düşünüom
sana dediğim c dilini öğren sorada c++ ancak sen çalışmaya başlayınca d hakim olursa şaşırma bnce d den başla az öğren sora e nin çıkmasını bekle sora f g h ı i j k l m n gidersin öle xd
SANA TAVSİYE ETTİĞİM C PROGRAMLAMA DİLİ SONRADA C++ DERİM AMA KARAR SENİN
arkadasla acıL laızm bu programın sonucu..........
Dısarıdan gırılen bı x elemanıdır R uzerı n vektörünün bir normunu ,öklid normunu ve sonsuz normunu hesaplayan programı fonsiyon kullanarak yazınız ...
arkadaslar acıLL Lazım sınav sorum..