Oyun pc si topluyorum, sizce hangisi ve neden arkadaşlar?
c2duo E8500 vs AMD P2 X4 940 ?????
Phenom II x 4 940 tabi ki. Çok daha güçlü. Bu işlemcinin Intel tarafındaki dengi Core 2 Quad Q9400 aşağı yukarı... Ama oyun için çok fark olmayacaktır. E8500 de çok güzel bir işlemci. Tercih meselesi.
Bir de pc toplama sitelerinde hatta chip inde önerdiği bir sitede bu amd işlemciyi seçersem karşıma anakart olarak dd3 destekli anakart çıkarmıyor ama e8500 seçersem çıkıyor neden olabilir??
şimdilik tabiikide E8500;)ama ilerde 4 çekirdek destekli oyunlar çıkacak ve onun için PHENOM X4 940 alırsınız daha iyi olur.oyunlarda en önemlisi ekran kartıdır.sonra cpu ve ram gelir.güçlü bir ZOTAC AMP2 275 3 sene rahat götürür sizi.bütçeniz varsa eğer.;)sisteminizin diğer bileşenlerini yazar mısınız?ram,hdd,anakart..psu
Aslında tam karar vermiştim ama sonra nova bilgisayarın ucuz olduğunu gördüm ve oradan alışveriş yapmak istedim oradaki ürünlere göre bakıyorum şimdide. 1300 tl bütçem var şu parçalar için beraber toplayabilirsek mükemmel olur aslında.
İşlemci:
Anakart:
Ram:
Ekran Kartı:
Kasa:
dipnot: beraber toplarsak en ucuz yerden tek tek alırım tabiki :)
Bir de pc toplama sitelerinde hatta chip inde önerdiği bir sitede bu amd işlemciyi seçersem karşıma anakart olarak dd3 destekli anakart çıkarmıyor ama e8500 seçersem çıkıyor neden olabilir??Çünkü AMD'nin bu işlemcisinin DDR3 bellek uyumu yok. Eğer mesela Phenom II x 4 945'i seçerseniz, karşınıza DDR3 seçenekleri gelecektir.
Güncel :)
Aslında tam karar vermiştim ama sonra nova bilgisayarın ucuz olduğunu gördüm ve oradan alışveriş yapmak istedim oradaki ürünlere göre bakıyorum şimdide. 1300 tl bütçem var şu parçalar için beraber toplayabilirsek mükemmel olur aslında.
İşlemci:
Anakart:
Ram:
Ekran Kartı:
Kasa:
Güncel :)Sabit disk ve DVD yazıcı olacak mı?Aslında tam karar vermiştim ama sonra nova bilgisayarın ucuz olduğunu gördüm ve oradan alışveriş yapmak istedim oradaki ürünlere göre bakıyorum şimdide. 1300 tl bütçem var şu parçalar için beraber toplayabilirsek mükemmel olur aslında.
İşlemci:
Anakart:
Ram:
Ekran Kartı:
Kasa:
Anakart: 225 lira. Gigabyte MA790X-UD3P/DDR2 1333 S+GL+1394+16X*2 938
İşlemci: 324 lira. AMD Phenom II 810 X4 (2.6 GHz) 6MB (AM3 938Pin)
Ram: 155 lira. OCZ Platinum XTC 4 GB (2*2) 1066 MHz DDR2 RAM CL5
Ekran Kartı: 354 lira. Sapphire HD4870 TOXIC 1 GB 256Bit GDDR5 16X
Kasa: 367 lira. Akasa Infiniti 600W Atx Alüminyum Kasa
Toplam 1425 lira yapıyor. Biraz piyasa araştırması ve pazarlıkla % 5-10 daha ucuza alabileceğinizi düşünüyorum. Bu durumda da 1300 liraya gelir aşağı yukarı ve sağlam bir sistem olur.
AMD Phenom 2 X4 940 3.0GHz oyun için bu kardeş
Süleyman arkadaşımızın önerdiği sistem güzel fiyattan biraz daha kısmak isterseniz bu kasayı tavsiye ederim yeterli gelecektir.
http://www.hepsiburada.com/akasa ... &productid=bd850474
Birde ramleri değiştirirseniz iyi olur ocz ramlerin gigabyte anakartlarla karşı gıcıklığı vardır :)
ram olarakta bunu öneririm http://www.hepsiburada.com/corsa ... 7&productid=bd84149