Bu aralar farkındasınızdır medyada bir oyunlar cocuklarımızı kotu etkiliyor,okulda adam yaralama olaylarının artması cafelerde cocukların tu kaka oyunlar oynaması hatta bir dergimiz wow vb oyunlar icin ölüm oyunu tarikatı diye baslık bile attı.Bir yerde bunun insanların giderek evde oyunlara kaydıgı icin medyanın bilincli olarak yaptıgını okumustum.İnanıyorumda artık.Bu tür elestirilere gercekten kızıyorum bu yazılanlardan etkielenen bircok aile var ve cocuklarını yok yere oyunlardan uzak tuttukları icin o cocuklarada üzülüyorum.
Oyunlar bagımlılık yapar.Bunu kesinlikle tartısmam.Dur sunuda geciyim,crysis cıkıyor geri sayımdayız 10,9,8 bu bagımlılıktır.Ama futbolda bir bagımlılıktır bu yüzden ben bunu hicbir zaman sorun etmedim.
Yanliz gercekten oyunlar cocukları deli piskopat mı yapıyor?
ben bunu tartısmak istiyom? Oyunlar cocuklarımızı kotu etkiliyor diyen ailelere,yetkililere bazı sorularım var,
1) Cocugunuzla hic ilgilenmez,onu sadece alsın basında oyalansın diye eline oyunu verirseniz dogruyu-yanlısı ordan ogrenirse suc o oyunun mu? sizin mi?
2) Televizyon dizilerinde ki kahramanlarımız oyunlardakilerden cok mu masum?
3) Oyunlar madem bu kadar zararlı kucuklugumden beri oyun oynayan ben (FPS bide en gunah saydıkları) niye bu güne kadar kimseyi dovmedim,niye elime levyeyi alıp sizi suan dovmuyorum.
4) Sırf abi bu cok meshur simdi herkes bunu oynuyor diyerek cocugun yasını hic bakmadan meshur diye her oynu aldıktan sonra o oyun suclu mu? her yas gurubuna hitap eden oyunlar var.Buna hic dikkat ettiniz mi?
5) Maclarda birbirimizin kafasını yarmanın cok dogal olan ülkemizde şiddeti cocuk gercekten oyunlardan mı ogreniyor yoksa baska kaynaklarda mevcut mu?
6)Son olarak oyun gibi gorsel birseyden cocgun etkilendigini inanıyorsanız tv'den,sokakta gordüklerini ne yapacaksınız.
Bence önemli olan egitim,sadece cocukları degil velileride egitmeli cocuk bunun bir oyun oldugunun farkında olabilecegi oyunlar oldugunun farkında olursa,dogruyu yanlısı ayırt edebilirse oyunlar hicbir sekilde tehlikeli degil.En vahsi oyun bile.İnsanlar kendi vurdumduymazlıklarından sucu kendilerine degil oyunlara atmayı daha uygun goruyorlar.Deliyurekten beri turevleri dahil genclikte bir mahallenin namusu benden sorulur dayı dayı hareketler basladı.Yuruyusleri bile hatta konusmaları bile bu insanların bi onceki bolumdeki repliklerden alıntı.
Ama ben hicbir ogrencinin koridorda fire in the hole diye bagırdıgını duymadım.
duyan var mı?