Çalınan kodlarda açık!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
aragorntheelessar
20-02-2004, 13:51   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
268 mesaj

Windows’un internete sızan kaynak kodlarını araştıran bir yazılımcı Microsoft Internet Explorer 5 web tarayıcısında bir güvenlik açığı tespit ettiğini bildirdi. Söz konusu açık hackerların ‘bitmap’ dosyası ile kullanıcının bilgisayarına nüfuz etmesine ve bunun sonucunda da bilgisayarda aşırı yüklenmeye neden olmasına olanak sağlıyor. Açığı bulan yazılımcı haberi ‘SecurityTracker.com’ sitesinde verdi.

SecurityTracker.com’ sitesindeki habere göre, internete sızan kaynak kodları üzerinde yapılan araştırmaya göre, söz konusu açık tüm IE 5 versiyonlarında bulunuyor. San Diego merkezli WebSideStory şirketinin araştırmasına göre, dünya çapındaki internet kullanıcılarının yüzde yaklaşık 17’si IE 5’in çeşitli versiyonlarını kullanıyor.

Microsoft söz konusu açığı incelemeye aldığını resmi olarak duyurdu. Microsoft yayınladığı raporunda kullanıcıları IE 5’ten IE 6’ya güncellemelerini önerirken IE 6 öncesi sürümlerin ‘yama’larını da yakın zamanda sunacağını bildirdi.

Microsoft’un büyük gizlilikle sakladığı Windows NT ve Windows 2000’in kaynak kodları geçtiğimiz hafta internete sızmıştı. Analistler, hackerların bu kodları inceleyerek ‘açık’ları yakalayabilecekleri yönünde uyarmışlardı.
(NTVMSNBC)

LmandrakeL
21-02-2004, 12:05   |  #2  
Üye
78 mesaj

Bu açıkların kodların çalınması ile bir alakası yok ... Zaten kodlar ister çalınsın ister çalınmasın her zaman MS işletim sistemleri her zaman açıklar içinde dir.Bunlar hiç bir zaman halledilemedi...
Daha 0' a bölme hatasını bile tam olarak çözemediler...

Bu yüzden bu açıkların bulunmasına pek şaşılmamalı ve unutulmamalıdırki hiç bir zaman hiçbir işletim sistemi açıklarını kapatamaz...

aragorntheelessar
22-02-2004, 00:33   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
268 mesaj

LmandrakeL sanırım sen yanlış anladım yada ben yanlış yazmış olabilirim bı kodları inceleyen başka bir programcı grubu fark edip bu açıkları Microsofta bildiriyor ve bill amca ve ekibi hemen pacth olayını hazırlamaya girişiyorlar..

LmandrakeL
23-02-2004, 15:42   |  #4  
Üye
78 mesaj

Demekki bu fanilerde bizim gibi b3yaz şapkalı ... Windows 3 sene kadar uğraşacak demektir.

aragorntheelessar
19-03-2004, 20:23   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
268 mesaj

bu arada arkadaşlar nette çalınıp satılan yada elden ele dolaşan kaynak kodları kullanmak da suçmuş(yuh artık) duyrulur...

hasanyasin
23-03-2004, 13:34   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Elebette ki suç olacak. Ben sizin arabanızı çalsam ve sonra da satsam ve sattığım kişi bunun çalıntı olduğunu bilse, suç işlemiz olmaz mı? Gülümseme

aragorntheelessar
27-03-2004, 18:23   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
268 mesaj

iide bende bu durumda aldıüğım işletim sistemininde güvenlik açığı çıktı diye microsoftu dava etsem haksız  sayılmam  o zmn

hasanyasin
27-03-2004, 19:20   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Haklı olamazsınız; zira satın aldığınız windows'u kurarken, okumadan geçtiğiniz o sözleşme metninde, böyle bir hakkınız olmadığını kabul ediyorsunuz. Hukuken "sözleşme serbestiyeti" dediğimiz bir şey var ve kabul ettiğiniz bir sözleşmeyle, temel haklarınızdan da vazgeçebilirsiniz...