Çalışmayan Ses Kartı Ve DVD Okuyucu Tamiri

Kemal Dogan
04-04-2011, 18:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
200 mesaj

Merhaba Arkadaşlar

Bir arkadaşım 10 gün kadar önce ASUS N53JF-SX267V laptop aldı ve söyledigine göre müzik çalarken makineyi kapattıktan sonra ses kartı ve DVD okuyucusu bozulmuş. Makineye bir bak diye bana verdiginde DVD okuyucusu ikonunun bilgisayarım bölümünde görünmedigini fark ettim. Ayrıca Nero'da DVD okuyucuyu görmüyordu. DVD okuyucuya DVD koyuldugunda okuyucunun ışıgı yanıp sönmesine ragmen içindeki DVD'yi görmüyordu. Ses kartının sürücüsünü de tekrar yüklememe ragmen ses sorununu çözemedim. Sistem geri yüklemeyi denedim işe yaramadı. Arkadaşa muhtemelen bir donanım sorunu oldugunu söyledim ve makinesini alıp bir tamirciye gösterdim. Tamirci de aynı şekilde donanım sorunu oldugunu söyleyip makine yeni oldugu için alınan yere tamir için geri gönderilmesini söyledi. Daha sonra arkadaşım makineyi birbaşka tamirciye göstermiş ve bu tamirci makinenin kasasını açmadan yaptıgı bazı ayarlarla hem ses kartı hem de DVD okuyucudaki sorunları çözmüş ve bunu nasıl yaptıgını da söylememiş. Ben de açıkçası bunu anlayamadıgım için bir danışma ihtiyacı duydum. Sizce makinenin sorunu neydi ve tamirci sorunu nasıl çözdü ???

Teşekkürler

Son Düzenleme: Kemal Dogan ~ 04 Nisan 2011 22:00