Cebrail
Azrail
Mikail
İsrafil
CAMİ Kelimesi Nereden Geliyor
biliyordum. Paylaşım için saol.
Yanlış biliyormuşsunuz o zaman. Dinimiz bir ton uydurmalarla doluyor, yenisini eklemeyin böyle şeylere inanarak. Artık elinizin altında internet var, araştırın biraz arkadaşlar.
Cami kelimesi Arapça'daki Cemea, "toplanmak, cem etmek" fiili geçmiş zamanından geliyor. "Toplayan, bir araya getiren" anlamıdır. Cemeat kelimesi de aynı kökenden gelir.
Selçuk İslamoğluYanlış biliyormuşsunuz o zaman. Dinimiz bir ton uydurmalarla doluyor, yenisini eklemeyin böyle şeylere inanarak. Artık elinizin altında internet var, araştırın biraz arkadaşlar.hadi yha ben bunu küçüklüğümden beri böyle biliyordum. beni aydınlattığın için saolCami kelimesi Arapça'daki Cemea, "toplanmak, cem etmek" fiili geçmiş zamanından geliyor. "Toplayan, bir araya getiren" anlamıdır. Cemeat kelimesi de aynı kökenden gelir.
Selçuk İslamoğluYanlış biliyormuşsunuz o zaman. Dinimiz bir ton uydurmalarla doluyor, yenisini eklemeyin böyle şeylere inanarak. Artık elinizin altında internet var, araştırın biraz arkadaşlar.Özür dilerim bilmiyordum. O zaman bu konuyu silerseniz sevinirim.Cami kelimesi Arapça'daki Cemea, "toplanmak, cem etmek" fiili geçmiş zamanından geliyor. "Toplayan, bir araya getiren" anlamıdır. Cemeat kelimesi de aynı kökenden gelir.
Son Düzenleme: soulmy ~ 19 Ağustos 2008 18:46
Selçuk İslamoğluYanlış biliyormuşsunuz o zaman. Dinimiz bir ton uydurmalarla doluyor, yenisini eklemeyin böyle şeylere inanarak. Artık elinizin altında internet var, araştırın biraz arkadaşlar.evet aynen yorumunuza katılıyorum bu kelime arapça'dan geliyor bizimkilerde türkçeden uyduruyor, güzel dinimiz hakkında bilmediğimiz daha neler neler varCami kelimesi Arapça'daki Cemea, "toplanmak, cem etmek" fiili geçmiş zamanından geliyor. "Toplayan, bir araya getiren" anlamıdır. Cemeat kelimesi de aynı kökenden gelir.