Merhaba,
Daha önce dvd driverı bilgisayarım tanımadığı için windows xp üzerine windows 7 yi setup.exe ile kurmuştum.Dvd driver problemini hallettikten sonra, bilgisayara format atmak için windows 7 dvd'sini taktım cannot boot from cd :code 5 hatasını verdi.Ben de burada ve pek çok forumda anlatılırken referans verilen unawave sitesindeki imgburn adımlarını uygulayarak yeni bir iso dosyası ile boot etmeye çalıştım.ancak vista cd si yerine xp cdsinden bootimagefile çektim(ya da herneyse .ima uzantılı dosya...) Bu sefer couldn't find ntldr hatası verdi.Vistadan .ima dosyasını çekip tekrar aynı işlemleri denedim.Boot ederken dvd 'ye geçiyor fakat beklediğim "ön yükleme için bir tuşa basın" uyarısı gelmiyor yine.. Yalnıza bir imleç yanıp sönüyor.Ama dvd boot tan da çıkmıyor.Bu işlemleri nero ile imgburn ile hızlı yazdırrarak yavaş yazdırarak farklı versiyonlarda tekrar tekrar denedim.Şu anda elimde 7 tane çalışmayan win 7 dvd si var.
Bir de bu dvd lerin hepsi bilgisayarı açtıktan sonra baktığımda yazarken write image to disc seçmeme rağmen hala iso dosyası olarak görünüyorlar.Nerede hata yapıyorum,bir bilen var mı?